avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate marianliviuh

Activitate marianliviuh

În civil la parchet? Nu prea are cum...
În fine, închideți toate utilitățile curent, gaze chiar și apa dacă puteți. Veți plătii rebransarea, dar poate pleacă mai repede și ieșiți mai ieftin decât să lase datorii sau să cheltuiți banii prin tribunale.

Marcelmarcelmarcel a scris:

Buna ziua. Am făcut plângere și la poliție adică penal, a depus Av și in civil evacuarea către parchetul sectorului 5. Mă interesează ce înseamnă câteva luni 2,3,4 sau 8,9,10 luni.
Și dacă am înțeles eu bine ei nu vor pății nimic vor rămâne tot liberi în urma finalizării procesului penal?
Pot depune o completare la poliție cu tot ce îmi lipsește din casă ce aveam și acum nu mai am,poate așa să reușesc să îi pedepsesc legal pentru furt daca pentru violare de domiciliu nu le face nimic legea sau nici așa nu o sa pătească nimic .

Să îl cumpere tatăl pe numele lui și ulterior vi-l donează.
De curiozitate... cine a fost acea persoană aleasă in 1936? Eu știu că pe atunci era monarhie și se făceau doar alegeri parlamentare. Iar alegerile parlamentare au fost în 1937

adriamia a scris:

Din pacate, Ceausescu a fost votat pe bune de unii.. Urmasii lor l-au votat tot pe bune pe urmasul lui de azi (ce bine ca am scapat). Democratia nu inseamna ca oricine are dreptul sa candideze, ci numai cine o respecta. Ma gandesc mereu ce buna ar fi fost lumea daca in 1936 n-ar fi fost ales unul care e imitat si azi. Din cauza asta sunteti dezamagit, ca nu e liber la candidaturi?

Corectă opinia dumneavoastră cu opinie la vot... dar greșite motivele afirmate de dumneavoastră cu privire la cauzele răscoalei. O fi fost și modul de vot un motiv dar cauzele principale reale au fost altele. Au plecat de la pământ și arendași. Dar nu prea se spunea asta înainte de '90 si nici acum în cărțile de istorie.

Alexandru Surcel a scris:

Adică să voteze numai bărbații cu bani și proprietăți cum era înainte de 1919? Știți de ce în secolul XX, în 1907, am avut în România o răscoală țărănească ca în Evul Mediu? Din cauza votului cenzitar. Majoritatea țăranilor era exclusă de la vot sau înghesuită în cel mai pauper colegiu și nu conta politic. Așa că doleanțele ei ajungeau cu greu în atenția autorităților și de multe ori se loveau de un zid în Parlament, unde moșierii erau foarte bine reprezentați.

Și de fapt votul universal a fost obținut cu sânge. În 1916, când România a intrat în primul război mondial, care a devenit pentru noi războiul de reîntregire și s-a prelungit până în 1919 (chiar 1920 dacă ne raportăm și la odiseea Corpului Voluntarilor Români din Siberia), Regele Ferdinand I a făcut două promisiuni marilor mase țărănești care furnizau majoritatea soldaților: o nouă reformă agrară și votul universal. Ambele promisiuni au fost îndeplinite în 1919.

Din 1938 au primit dreptul de vot și femeile.

Indiferent cum au stat lucrurile la data când s-a semnat actul nu trebuia să o faceți. Bănuiesc că ați conștientizat la vremea respectivă ce făceați. Puteați refuza să semnați, pierdeați programarea și câteva sute de lei, apoi consultați alt notar sau avocat.
La momentul acesta atâta vreme cât soțul, chiar dumneavoastră spuneți că nu vrea să renunțe care credeți că poate fi calea legală decât o acțiune în instanță? Iar pentru o astfel de acțiune clar vă trebuie un avocat. Succes!
in instanță se acceptă și proba cu martori. De preferat minim 2 și să nu poată fi suspectați de subiectivism pe criterii de prietenie, rudenie, anturaj favorabil contravenientului etc

- editat de admin: atenție la limbaj! -
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți cum proba că aveați în geantă acea sumă de bani...
La momentul respectiv dacă aveați inspirația să chemați poliția și să se ia ceva amprente poate persoana recunoștea, deși e o probă indirectă.
Sunt 2 rubrici in care se semnează. Una de luare la cunoștință și una la obiecțiuni. Dumneavoastră vă referiți la cea de luare la cunoștință pt a exista în mod logic un raport juridic. Domnul instructor și persoana în cauză vorbesc despre rubrica obiecțiuni unde de asemenea se semnează si se completează.
Nu ni se spune însă dacă totuși scrie ceva în acea rubrică. Deobicei polițiștii completează cu "Nu am obiecțiuni".
Ca sfat, când nu știți ce să scrieți ca să nu regretați mai târziu scrieți simplu "Nu sunt de acord cu cele consemnate sau constatate" și ulterior în cazul în care vreți sa contestați în funcție de instanță poate să cântărească în favoarea dumneavoastra. Succes!

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Seamnarea procesului-verbal arata ca esti prezent la data intocmirii PV si ca acesta ti s-a comunicat. Nu echivaleaza vreo recunoastere de vreun fel.
Faptul ca un contravenient isi arata dezacordul ulterior saua concomitent cu incheierea PV are aceeasi valoare pentru instanta. Dezacordul lui nu este proba in niciun caz.
PV care nu este anulat, cu sau fara obiectiuni, are aceeasi valoare.
Trebuie vazut daca acea rubrica a fost completata sau nu in vreun mod.

Din mesaj nu reies sustineri din care sa putem aprecia (exceptand rubrica de mentiuni aceea, trebuie vazut) dacaa aaveti sau nu temeiuri sa sustineti ca nu aveati cum, ca este imposibil sa fi trecut pe rosu, asa incat, pe fond, nu putem sti.
Doar dv. puteti solicita probele sigur, in dosar.

Clar părerea este personală dar da, am experienta în cazuri similare. Atâta vreme cât nu a-ți avut un contract încheiat cu respectiva persoană vă spun din nou, aveți șanse 0 și doar o să cheltuiți bani cu avocații. Și contract dacă aveați, depindea mult de clauzele contractuale cât si de prevederile codului civil. In teorie se pot aprecia multe, practic însă nu aveți șanse de câștig cu respectivul intermediar. Insistati în continuare la poliție pe latura penală.


UngureanuSilviu a scris:

Spuneti asta din experienta unor astfel de cazuri avute, studiate sau este o presupunere sau parere personala?
Intreb deoarece as avea nevoie de pareri ale unor oameni care stiu ce vorbesc, din experienta sau precedente studiate.
Intermediarul a "verificat" firma si mi-a spus ca este in regula. Treaba lui era sa caute masina si sa se asigure ca toate sunt in regula, acte, tranzactie, transport, pana masina ajunge la mine.
Am decis asta deoarece aveam nevoie de o persoana care se pricepe, tocmai de aceea i-am platit comision pentru servicii.
Am postat aici nu pentru a ma certa cineva sau sa aveti impresia ca ascund cumva ceva din adevar, ca ceea ce v-am spus este corect si am ales acest mod tocmai pentru a ma feri de de probleme si considerand ca cei care se ocupa de acest business stiu ce au de facut.
Mai ales ca respectivul intermediar a adus probabil sute de masini, mai mult mi-a fost recomandat de un prieten apropiat care este dispus sa vina ca martor intr-un eventual proces.
Multumesc!


marianliviuh a scris:

Dacă el are dovada că a virat banii mai departe, șanse 0 să recuperați banii de la el. Cu atât mai mult cu cât chiar dumneavoastră a-ți găsit vânzătorul pe FB și i-ați indicat unde să trimită banii. El urma să vă aducă mașina și să se ocupe de acte în plus pt că nu v-a mers contul l-ati rugat să facă el viramentul. Nu el v-a țepuit ci acea firmă. Pierdeți vremea și banii cu avocați și un proces civil.
Mai ales că spuneți că deja e deschis un dosar penal sau a-ți făcut plângere la poliție. Mai bine mai insistați pe la poliție... chiar dacă țepuitorul este din Germania se pot face demersuri.



Dacă el are dovada că a virat banii mai departe, șanse 0 să recuperați banii de la el. Cu atât mai mult cu cât chiar dumneavoastră a-ți găsit vânzătorul pe FB și i-ați indicat unde să trimită banii. El urma să vă aducă mașina și să se ocupe de acte în plus pt că nu v-a mers contul l-ati rugat să facă el viramentul. Nu el v-a țepuit ci acea firmă. Pierdeți vremea și banii cu avocați și un proces civil.
Mai ales că spuneți că deja e deschis un dosar penal sau a-ți făcut plângere la poliție. Mai bine mai insistați pe la poliție... chiar dacă țepuitorul este din Germania se pot face demersuri.