Da, legea este clară, reparațiile la părțile comune se plătesc pe cota parte. Întrebarea mea este ce efect poate avea legea atâta timp cât asociațiile au dreptul să decidă ce suma trebuie achitată lunar pentru fondul de reparatii, sumă care se achită pe apartament , indiferent de cota parte. Din suma totală se plătesc toate reparațiile, acoperiș, interfon, ușa de intrare, etc.. fără să mai fim informați de costurile unei lucrări. Atunci unde intervine puterea legii, din moment ce la fondul de reparații are fiecare proprietar aceeași sumă achitată lunar.?
Nu are de unde sa știe scoala care e treaba cu bona, cine e și ce hram poartă. Puteti vb cu mama, poate dacă va oferiți sa o plătiți dvs, poate obtineti și informații despre ea
Ca idee, cat copilul e la mama, răspunde pt el, nu cred ca ar fi lăsat copilul cu o persoana iresponsabila.
Variante tehnice exista pentru ca si dvs sa va puteti desfasura programul normal in apartament ,respectiv aplicarea de strat izolator fonic ,pe pardoseala dvs
BogdanGri a scris:
Buna ziua
Din punct de vedere fiscal este cum a spus dezvoltatorul. Dvs atunci nu ati cumparat un apartament, pentru ca acesta nu exista. Ati platit un avans. TVA se aplica la momentul vanzarii, iar vanzarea nu poate fi facuta decat atunci cand acel apartament este intabulat. Deci da, TVA-ul care se aplica tranzactiei este 9%.
Acum cine trebuie sa suporte diferenta depinde cum e formulat pretul in contractul de vanzare-cumparare (daca scrie un pret cu toate taxele incluse sau pret + tva).
Eventual, daca apartamentul trebuia predat in 2023 si in functie de sanctiunile prezente in contract ati putea invoca culpa dezvoltatorului.
In contract se mentioneaza “cu tva de 5% inclus”. La termen de finalizare este stipulat 12.2022, iar procesul verbal de predare a fost in 02.2023.
In schimb(am omis sa scriu la inceput), exista un aditional de prelungire a termenului de incheiere a contr de vanzare pana la 31.12.2024.
Multumesc