avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate marianliviuh

Activitate marianliviuh

Clar părerea este personală dar da, am experienta în cazuri similare. Atâta vreme cât nu a-ți avut un contract încheiat cu respectiva persoană vă spun din nou, aveți șanse 0 și doar o să cheltuiți bani cu avocații. Și contract dacă aveați, depindea mult de clauzele contractuale cât si de prevederile codului civil. In teorie se pot aprecia multe, practic însă nu aveți șanse de câștig cu respectivul intermediar. Insistati în continuare la poliție pe latura penală.


UngureanuSilviu a scris:

Spuneti asta din experienta unor astfel de cazuri avute, studiate sau este o presupunere sau parere personala?
Intreb deoarece as avea nevoie de pareri ale unor oameni care stiu ce vorbesc, din experienta sau precedente studiate.
Intermediarul a "verificat" firma si mi-a spus ca este in regula. Treaba lui era sa caute masina si sa se asigure ca toate sunt in regula, acte, tranzactie, transport, pana masina ajunge la mine.
Am decis asta deoarece aveam nevoie de o persoana care se pricepe, tocmai de aceea i-am platit comision pentru servicii.
Am postat aici nu pentru a ma certa cineva sau sa aveti impresia ca ascund cumva ceva din adevar, ca ceea ce v-am spus este corect si am ales acest mod tocmai pentru a ma feri de de probleme si considerand ca cei care se ocupa de acest business stiu ce au de facut.
Mai ales ca respectivul intermediar a adus probabil sute de masini, mai mult mi-a fost recomandat de un prieten apropiat care este dispus sa vina ca martor intr-un eventual proces.
Multumesc!


marianliviuh a scris:

Dacă el are dovada că a virat banii mai departe, șanse 0 să recuperați banii de la el. Cu atât mai mult cu cât chiar dumneavoastră a-ți găsit vânzătorul pe FB și i-ați indicat unde să trimită banii. El urma să vă aducă mașina și să se ocupe de acte în plus pt că nu v-a mers contul l-ati rugat să facă el viramentul. Nu el v-a țepuit ci acea firmă. Pierdeți vremea și banii cu avocați și un proces civil.
Mai ales că spuneți că deja e deschis un dosar penal sau a-ți făcut plângere la poliție. Mai bine mai insistați pe la poliție... chiar dacă țepuitorul este din Germania se pot face demersuri.



Dacă el are dovada că a virat banii mai departe, șanse 0 să recuperați banii de la el. Cu atât mai mult cu cât chiar dumneavoastră a-ți găsit vânzătorul pe FB și i-ați indicat unde să trimită banii. El urma să vă aducă mașina și să se ocupe de acte în plus pt că nu v-a mers contul l-ati rugat să facă el viramentul. Nu el v-a țepuit ci acea firmă. Pierdeți vremea și banii cu avocați și un proces civil.
Mai ales că spuneți că deja e deschis un dosar penal sau a-ți făcut plângere la poliție. Mai bine mai insistați pe la poliție... chiar dacă țepuitorul este din Germania se pot face demersuri.
Când a-ți deschis punctul de lucru proprietarul v-a pus la dispoziție o copie după actul de proprietate, altfel nu vă puteați înregistra la Registrul Comerțului.
În acel act de proprietate scrie ce este spațiu de locuit sau spațiu comercial, depozitare etc. Probabil și în contractul de închiriere scria că vă închiriază apartamentul...
Obligația obținerii avizelor de funcționare cade în sarcina dumneavoastră indiferent ce scrie în contractul de închiriere, deși mă îndoiesc că acolo scrie că v-a închiriat un spațiu comercial sau că dumneavoastră a-ti specificat în contract ce activitate urmează să desfășurați.
Singura soluție pt recuperarea banilor este în instanță deși nu cred să aveți mari șanse, depinde și de contractul de închiriere.
Mai puteți angaja o societate specializata în activități de cadastru/intabulare care să facă demersurile necesare pt a obține avizele. Prntru a schimba destinația spatiului nu cred să reușiți.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu precizați ce tip de job aveți cu norma întreaga. Dacă sunteți militar spre exemplu trebuie să vă informați superiorii și să aveți aprobarea lor. Deasemenea pot exista chiar anumite interdicții.
Răspuns la discuția Calcul cota parte acoperis
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La noi în bloc și contributia lunara la fondul de reparații se face în funcție de suprafața apartamentului, deci atunci când se executa o reparație și se iau bani din acest fond practic se iau bani în funcție de cotă.

RAMAGE a scris:

Da, legea este clară, reparațiile la părțile comune se plătesc pe cota parte. Întrebarea mea este ce efect poate avea legea atâta timp cât asociațiile au dreptul să decidă ce suma trebuie achitată lunar pentru fondul de reparatii, sumă care se achită pe apartament , indiferent de cota parte. Din suma totală se plătesc toate reparațiile, acoperiș, interfon, ușa de intrare, etc.. fără să mai fim informați de costurile unei lucrări. Atunci unde intervine puterea legii, din moment ce la fondul de reparații are fiecare proprietar aceeași sumă achitată lunar.?

Răspuns la discuția Identitate Bona Copil
În cazul în care copiii pleacă singuri de la școală părinții dau o declarație că sunt de acord ca aceștia să plece neînsoțiți. In cazul în care pleacă frecvent însoțiți de altcineva decât părintele se dă deasemenea o declarație la școală în care se menționează numele acelei persoane, nu mai rețin dacă si CNP...
Școala nu are obligația să îi comunice celuilalt părinte cu cine a plecat copilul mai ales că nu este în timpul programului de vizita.

gi-jane2 a scris:

Nu are de unde sa știe scoala care e treaba cu bona, cine e și ce hram poartă. Puteti vb cu mama, poate dacă va oferiți sa o plătiți dvs, poate obtineti și informații despre ea
Ca idee, cat copilul e la mama, răspunde pt el, nu cred ca ar fi lăsat copilul cu o persoana iresponsabila.


Sa-si antifoneze el tavanul. Nu e doamna obligată.
Faceti-i o plângere pt hărțuire. Invocați toate reclamațiile repetate care vi le-a făcut și au fost constatate ca nefondate, plus aveți dovada că el a fost cel avertizat. Iar dacă vă deranjează și personal păstrați apelurile telefonice sau înregistrați cu tlf discuțiile apoi pe lângă plângerea pt hărțuire cereți un ordin de restricție.
Mare lucru nu obțineți dar cea mai bună apărare e atacul. Se va potoli cu siguranță.
Succes!

goe_07 a scris:

Variante tehnice exista pentru ca si dvs sa va puteti desfasura programul normal in apartament ,respectiv aplicarea de strat izolator fonic ,pe pardoseala dvs

Polițiștii trebuie să constate prin propriile simțuri. Dacă ei când au ajuns era liniște și au și stat așa cum spuneți 2-3 minute ce era să facă, să păzească ușa o oră poate fac ăia gălăgie?. Probabil mai au și alte activități, nu cred că veniseră de la birou și pe acolo să aibă paturi. In ceea ce privește apelarea în mod nejustificat, da, puteți fi amendați mai ales dacă o faceți prin SNUAU 112.
Deasemenea puțin probabil să aibă mașina de spălat prin dormitor ca să vă deranjeze. Plus de asta mașinile sunt silențioase în ziua de azi. Dacă i se face și reglare ok, chiar nu se aude.
Dacă intr-adevar utilizează bormașina după ora 22.00 iar zgomotele sunt puternice apelați telefonic poliția/poliția locală/jandarmerie și eventual poate pot să confirme și unul-doi vecini că astfel de deranjuri au loc frecvent.
Pe de o parte dumneavoastră când v-ați mutat știați că deasupra aveți un spațiu comercial iar dacă este spațiu comercial destinat din construcție și nu provenit din foste apartamente ei pot funcționa și nu le puteți închide activitatea.
Dar pot funcționa fără a depăși limitele de decibeli prevazute în lege. Abilitatați să constate deranjul/zgomotul făcut sunt poliția locală, poliția națională, jandarmeria și cei de la Garda de mediu. Dar din câte știu aparat de măsurat decibeli nu au decât cei de la Garda de Mediu și unele secții de poliție locală. Dacă zgomotul este strident și pe perioade lungi se poate face constatarea și de către jandarmerie/poliție. Cum ar fi pt un aparat sau utilaj care face un zgomot puternic, boxă dată tare etc.
Deasemenea există și niște ore între care sunt obligați să fie liniște de la 22.00-08.00 și de la 13.00-14.00 ( vezi lg.61/1991)
Puteți face sesizări telefonice atunci când tulbură liniștea în aceste intervale la poliția locală, jandarmerie, poliție, dar nu sunați pe 112 ci pe numerele lor de contact, care le găsiți pe net.
Succes!
Răspuns la discuția Donatie catre parinti
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Privitor la legislația din România atâta vreme cât banii sosesc in bancă din altă bancă prin transfer nu vor fi probleme. Nu e treaba statului român sau a băncii din România de unde au provenit banii acolo. Pt acea țară fac verificările banca și instituțiile de acolo. Iar acolo e simplu, nu cred să își bată capul văzând că banii au plecat intr-o țară UE la o rudă din bancă in altă bancă nu retragere.
În ceea ce privește situația banilor din România, în cazul în care este o sumă mare ( cam peste 30.000€ ) dacă banii vor fi retrași Cash ulterior banca sau ANAF pot întreba ce s-a făcut cu ei si cere acte doveditoare. Dacă achizițiile se fac cu cardul sau transfer bancar nu întreabă nimeni nimic.
Domnii avocati care nu stiu ce să răspundă aici dar vă sfătuiesc să consultați un avocat nu prea au habar. Ar fi bine să se limiteze la sfaturi pe penal/civil nu sfaturi financiare.
Succes