Încă nu de aceea întreb înainte mai ales fiind în divorț încă îi port numele soțului. Nu are tata casă dar vrea sa cumpere pe numele meu și nu știu care ar fi procedura ținând cont că cu soțul nu mai suntem împreună de un an și ceva el stand cu amanta din 2023 din Dec
DKT
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, se poate daca tatăl dumneavoastră va figura in contractul de vânzare ca procurator de fonduri (din contul lui va fi făcută plata către contul vânzătorului), si el va fi astfel cel care isi exprima dorința sa plătească acel apartament doar PENTRU fiica sa, adică dumneavoastră.. Tatăl va fi parte in acel contract de vânzare cumpărare, lângă dumneavoastră cumpărătoare, deci va fi de fata la întocmirea actului la notar si va semna si el in calitatea sa de procurator de fonduri. Nu mai este necesar sa faceți act de donație pe suma care va fi plătita pentru apartamentul dumneavoastră si astfel apartamentul va fi achiziționat doar pe numele dvs. chiar daca sunteți căsătorită, fiind astfel exceptat de la masa bunurilor comune, achiziționate in timpul căsătoriei.
ibn
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Cel mai sigur pentru dumneavoastra si in prezent, si in viitor cred ca ar fi ca acest apartament sa il cumparati in pauza dintre ramanerea definitiva a hotaririi de divort si noua casatorie, cu mentionarea sursei banilor. El va fi cu siguranta si de netagaduit bun propriu. Succes!
Dacă tatăl poate justifica suma de unde o are fără nici o tăgadă, puteți să îl cumpărați așa cum se menționează. Altfel mai bine așteptați. Părinții mei au făcut acest lucru și la partaj soțul a insistat ca erau banii lui. Chiar dacă ai mei vânduseră cu ceva timp în urmă un apartament. Bafta!