Pentru calculul majoritatii simple, voturile de abtinere se vor aduna la cele impotriva.
Deci vom avea 10 voturi - DA
15 voturi - NU
Se va respinge ceea ce era supus votului.
Ce usor sunt de prostit copiii !
Sunteti minori , da? Pana nu aveti 18 ani - clar sunteti !
Minorul are in mod obligatoriu un tutore - care cand va afla , caci va afla - asta e sigur - doar momentul este mai mult sau mai putin indepartat - la cate declaratii ati scris si semnat - si bietul avocat care se va stradui sa va scoata din belea o sa-si puna mainile in cap !
Nici un prieten , nici o ruda, nici un vecin sau cunostinta - nu vor incerca mai mult decat parintii sa va ajute ... - se vor supara, cred ca si voi realizati ca "pe buna dreptate" - dar se vor bate ca leii sa va scoata din belea...
Nu amanati - nu mai faceti nici un pas fara a discuta cu ei mai intai.
Si poate dupa aceea va linistiti si va ganditi un pic si la felul in care va croiti viitorul - ca anii zboara iute !
In aceasta situatie chiar ar fi indicata medierea - caci sigur ar veni ambele parti in dorinta de a solutiona situatia.
Poate nici prietena nu doreste chiar o despartire - ci , inainte de orice o asigurare materiala a copilului.
Transmiteti prietenei ca prin mediator are ocazia de a "vorbi" cu sotul si a negocia fiecare capat de cerere - si ... cine stie ?! poate castigul de a intelege starea conflictuala ar putea duce chiar la impacare - un castig clar pentru copil...
Sfatuieste-ti prietena sa rezolve aceasta disputa prin intermediul unui birou de mediator apoi sa mearga la instanta sa solicite o Hotarare de expedient - asta insemnand ca toate prevederile din acordul de mediere vor fi preluate in Sentinta civila - timpul se reduce foarte mult - daca apeleaza la un avocat care sa-i explice exact ce se poate obtine in instanta - va sti exact ce are de negociat cu fostul sot.
Atunci cand lucrurile sunt destul de complicate , este nu doar benefic ci imperios necesar ca avocatul sa ajunga la mediator impreuna cu partea - pentru a-i asigura consultanta in timp real.
Regret situatia prietenei tale - cu atat mai mult cu cat exista la mijloc si un minor .
Iti sugerez aceasta solutie pentru ca are adesea darul de a cladi o pace trainica intre doi adulti care nu mai pot convietui impreuna - pace care va fi pastrata de dragul minorului si pentru binele si in interesul lui.
Este drept ca acest lucru depinde mult de motivatia fiecarei parti implicata in conflict.
Cu ajutor specializat se poate obtine comunicare acolo unde in prezent este doar refuz - castigul va fi cu siguranta pentru copil - caci ar trebui ferit de starile de tensiune ale unui divort clasic - cu derulare in instanta de judecata , cu "public" si motive solicitate de fata cu orice necunoscut prezent in sala.
In cabinetul mediatorului beneficiati de confidentialitate - prin insesi prevederile din Legea 192/2006 a medierii , un cadru privat, ajutor in comunicare iar dorinta prietenei dumneavoastra de a avea alaturi avocatul - este una legala , indicata chiar de mediator ambelor parti implicate in conflict.