avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate alexs2012

Activitate alexs2012

Buna ziua,

O firma neplatitoare de TVA vinde produse fizice (haine) prin Internet. Firma se adreseaza doar persoanelor fizice (nu vinde persoanelor juridice) din Romania, UE si non-UE.

In situatia in care o persoana fizica din UE achizitioneaza un produs de la firma neplatitoare de TVA, facturarea catre clientul persoana fizica din UE se va face fara TVA iar inregistrarea in ROI (Registrul Operatorilor Intracomunitari) nu este necesara. Este corect?

Multumesc.
Răspuns la discuția Sponsorizare valabila?
Din punctual dvs. de vedere situatia de mai sus se incadreaza la vreuna din punctele:

Art. 6. - Facilităţile prevăzute în prezenta lege nu se acordă în cazul:
a) sponsorizării reciproce între persoane fizice sau juridice;
b) sponsorizării efectuate de către rude ori afini până la gradul al patrulea inclusiv;
c) sponsorizării unei persoane juridice fără scop lucrativ de către o altă persoană juridică care conduce sau controlează direct persoana juridică sponsorizată.

???
Este deductibila de la impozitul pe profit o sponsorizare efectuata de catre o firma care are 2 asociati A cu cota de 90% si B cu cota de 10% catre o asociatie care are ca membru pe B, iar presedintele asociatiei este ruda cu A si casatorita cu B? Asociatia mai are si alti membri printre care director executiv etc.

Sponsorizarea se incadreaza in 3 la mie din CA si 20% din impozitul pe profit.
Buna ziua,

Tinand cont de noul impozit forfetar am o intrebare. Daca o firma are ca obiect principal de activitate CAEN 6201 - Activitati de realizare a soft-ului la comanda si ca activitati secundare are si codurile CAEN pentru care se achita impozit forfetar, coduri CAEN care au pondere 0% (ZERO) in cifra de afaceri, trebuie sa plateasca impozit forfetar?

Multumesc.
Răspuns la discuția Adeverinta contract de colaborare
Ce forma ar trebui sa aiba pentru a avea valoare juridica?
Pe scurt: O persoana a colaborat cu o firma in perioada 2008 - 2012, ocazional, cu titlu gratuit, fara contract de munca sau de colaborare, pentru a castiga experienta in domeniul sau de activitate. Pentru a-i servi la angajare la stat, doreste sa dovedeasca experienta profesionala.

Este legal sa incheiem un contract de colaborare cu titlu gratuit intre persoana fizica (neautorizata) si SRL pentru perioada 2008 - 2012 iar apoi sa eliberam o adeverinta prin care sa confirmam existenta contractului de colaboare?

Acest contract de colaborare dovedeste experienta profesionala?

Care este forma contractului: contract de colaborare sau conventie civila?

Acest contract de colaborare / conventie civila trebuie inregistrat la finante? (daca este cu titlu gratuit)

Acest contract de colaborare / conventie civila trebuie incheiat in forma autentica sau este in regula si fara autentificare la notar?
Răspuns la discuția Deductibilitate facturi
Multumesc, este vorba de facturi lunare recurente pe o perioada de 1 an si jumatate, de aceea nu as vrea sa cer refacerea lor decat daca este absolut necesar.
Buna ziua,

Daca pe factura primita de la un furnizor nu mi s-a trecut sufixul RO in fata codului meu fiscal (eu fiind platitor de TVA), exista vre-un risc ca respectiva factura sa nu fie deductibila la un eventual control?

Mentionez ca codul fiscal este corect, dar lipseste RO in fata lui.

Multumesc!
Buna ziua,

Un client avea o datorie fata de noi de 5500 RON (formata din mai multe facturi). In cursul zilei de ieri a achitat suma de 10000 RON (crezand ca are mai multe facturi de plata - uitand ca le-a achitat pe acelea cu ceva vreme inainte). Operatiunea a fost efectuata prin banca.

Trebuie sa ii returnam intreaga suma de 10000 RON si sa refaca plata SAU trebuie sa ii returnam doar diferenta achitata in plus de 4500 RON?

Ce trecem la descrierea transferului catre el: "SUME NECUVENITE / INCASARE ERONATA"?

Trebuie sa intocmim ceva document impreuna cu clientul referitor la acest lucru?

Cum inregistram in contabilitate?

Multumesc anticipat!

Nici un raspuns?