avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare sume necuvenite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare sume necuvenite

Buna ziua,

Un client avea o datorie fata de noi de 5500 RON (formata din mai multe facturi). In cursul zilei de ieri a achitat suma de 10000 RON (crezand ca are mai multe facturi de plata - uitand ca le-a achitat pe acelea cu ceva vreme inainte). Operatiunea a fost efectuata prin banca.

Trebuie sa ii returnam intreaga suma de 10000 RON si sa refaca plata SAU trebuie sa ii returnam doar diferenta achitata in plus de 4500 RON?

Ce trecem la descrierea transferului catre el: "SUME NECUVENITE / INCASARE ERONATA"?

Trebuie sa intocmim ceva document impreuna cu clientul referitor la acest lucru?

Cum inregistram in contabilitate?

Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
alexs2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 09:09, 19 Decembrie 2012
Daca sumele nu va sunt datorate restituti banii incasati in plus, iar la explicatii scrieti "restituit sume platite in plus cu ordin de plata nr... "sau cu ce s-au achitat.
La efectuarea platii le inregistrati in creditul contului " banca" si debitul contului pe care l-ati creditat cand ati incasat suma necuvenita.
sau propuneti clientului sa-i mai dati marfa de 4.500 lei. (cel mai bine)

Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
ContSters257414, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura proforma marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez cu o factura proforma dupa ce clientul imi achita ? Daca suma de pe factura fiscala este mai ... (vezi toată discuția)
Palfon casa danyyyyy danyyyyy buna ziua, va rog daca puteti sa imi spuneti daca mai este plafon de casa pentru plati, adica totat plati furnizori 10000 ron stiu ca pe un furnizor nu poti sa ... (vezi toată discuția)
Demisie neinregistata Pruty Pruty In data de 16 martie am fost fortat sa imi dau demisia de la locul de munca (stiu ca nu este legal dar dupa ce am calculat bine lucrurile am hotarat ca aveam ... (vezi toată discuția)