avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura proforma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura proforma

Buna ziua,
Cum trebuie sa procedez cu o factura proforma dupa ce clientul imi achita ?
Daca suma de pe factura fiscala este mai mare sau mai mica decat proforma ?
Cel mai recent răspuns: marcucarolina , utilizator 09:38, 5 Iulie 2013
Factura fiscala trebuie sa fie oglinda reala a bunurilor cumparate sau serviciilor prestate efectiv deci nu este nici o problema daca e diferita de factura pro-forma.
Dupa plata, se arhiveaza ca facturile obisnuite.
Va multumesc !
daca pe proforma incasez de la client o suma mai mare ,cum procedez ca sa-i restitui banii inapoi clientului ?
Inregistrati diferenta de suma necuvenita in contul "alti creditori" si cand i-o achitati (prin banca sau casa) lichidati soldul.

Succes!
Procedati invers decat atunci cand i-ati incasat.
multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs valutar la factura proforma iuliaiulia01 iuliaiulia01 Daca emit o proforma, la cursul din ziua emiterii si clientul imi plateste peste 3 zile, eu cand ii facturez factura fiscala, pastrez cursul de pe proforma sau ... (vezi toată discuția)
Diferente de curs valutar mihaelaaneta mihaelaaneta Pentru clienti interni contractele le incheiem in euro, cuprinzand rate lunare. Emitem factura in lei , la cursul BNR din ziua facturarii. 1. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Statut proforme madalina lacatusu madalina lacatusu ce se intampla daca in 2009 am inregistrat doar proformele care s-au incasat? (vezi toată discuția)