avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate allexis_dan

Activitate allexis_dan

Bună ziua,
doresc un ajutor cu informații legate de următoarea situație:
am achiziționat un imobil nou în noiembrie 2014 prin credit bancar. Am început să locuiesc din mai 2015 în aceasta, moment în care am avut mai multe probleme, în special cu țevile de apă: 2 din acestea le-am rezolvat pe banii mei. Ultima problemă semnalată săptămâna aceasta a fost că scurgerea de la bucătărie nu este racordată bine la canalizare, apa curge de sub peretele exterior. Am contactat vânzătorul care a fost și cel care a construit casa, dar a zis că refuză să repare ceva, deoarece a trecut prea mult timp.
Cât timp este garanția la achiziționarea unei locuințe pentru vicii ascunse?
Cum pot legal să îl oblig pe vânzător la plata de daune?
Mulțumesc.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. De aceea intreb persoane avizate, ca sa nu imi pierd timpul cu 'prostii' (demnitatea si siguranta personala).
In cazul in care ma adresez instantei civile, pot cita martorii in legatura cu cele intamplate la proces sau daca ei nu vor sa depuna marturie nu am niciun caz ?
Multumesc.
Buna ziua,
[ link extern ]
Multumesc.
Buna ziua, dar eu daca ii trec in plangere cu nume si prenume + adresa, iar dansii nu doresc sa depuna marturie, pot fi sa dea declaratie de catre Politie ?
Multumesc.
Buna ziua, doresc sa ma ajutati cu un raspuns legat de urmatorul caz: doresc sa depun a plangere penala pentru calomnie si insulta in public contra unei persoane si concubinului acesteia care intr-un spatiu comun al blocului m-au insultat si calomniat, acuzandu-ma de fapte de violenta (fara nicio dovada sau macar bun simt). De fata au fost 2 vecini care au fost martori la cearta, dar cand i-am intrebat daca doresc sa depuna marturie, evita sa se implice si nu doresc sa aiba nimic de-a face cu subiectul. Daca doresc totusi sa ii includ ca martori (nu am altii) in plangere, Politia ii poate convoca si obliga sa dea marturie pe subiect, chiar daca ei nu vor ? Situatia devine tot mai grava si nu are rezolvare amiabila. Ce altceva se poate face ?
Multumesc.
Buna ziua, doresc un sfat legat de urmatoarea situatie:
impreuna cu sotia intentionam sa cumparam un apartament in Timisoara prin credit prima casa. Am gasit un vanzator de un apartament la un pret foarte bun, am incheiat un ante-contract la un notar recomandat de dansul, notarul este tanar, foarte sociabil si prezentabil. Problema este ca de cand am inceput procedurile de credit prima casa tot apar probleme cu actele de la vanzator si de la notar: dupa o luna cu o banca am fost nevoiti sa schimbam banca, ne aflam la a 2-a banca cu actele de peste 2 luni, iar notarul tot greseste hartiile, fiind nevoie sa fie refacute, cerere de extras de CF a uitat sa o depuna si tot intarzieri pe situatii minore. Problema este ca termenul de incheiere a achizitiei se apropie de sfarsit si din cauza notarului este posibil sa putem incheia vanzarea si sa pierdem avansul. Ulterior ante contractului am aflat ca vanzatorul are dosar penal, iar notarul si cu dansul sunt prieteni.
Ce ar trebui sa facem in continuare: sa ma adresez Parchetului pentru tentativa de inselaciune?
In ce context legal pot sa avertizez alte persoane legat de acesti indivizi ?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Bună ziua,
v-aș ruga dacă mă puteți ajuta cu informații legate de următorul context: pentru o doamnă salariat care și-a schimbat în luna ianuarie a.c. locul de muncă, iar între sfârșitul perioadei la fostul loc de muncă și prima zi la noul loc de muncă este o zi (lucrătoare) pauză; va fi afectat în vreun fel concediul de maternitate sau indemnizația de creștere a copilului?
Mulțumesc.
Vă asigur că e caz real, nu dau detalii cu nume în forum datorită regulilor acestuia, motivația este (și citez conducerea universității): "acesta este viitorul și noi doar ne conformăm" ...
Multumesc pentru răspuns, am verificat cu administrația căminului dacă pot să folosesc ordin de plată sau o depunere în contul universității și a refuzat orice alt mod de plată decât cel prin care folosesc cardul bancar.
Revin la prima întrebare: Este legal ca o instituție publică să impună modul acesta de taxare ? Unde aș putea să fac o sesizare ?
Bună ziua, aș aprecia dacă m-ati ajuta în următorul caz cu un sfat:
la un cămin de studenți (la stat, cu subvenție) a apărut de câțiva ani (aprox. 2) opțiunea de plată a taxei de cămin folosind card bancar, ca alternativă la plata cu bani fizici. Începând cu luna aceasta administrația căminelor a decis că singura opțiune de plată a taxei de cămin este folosind cardul.
Este legal ca o instituție publică să impună modul acesta de taxare, în condițiile în care există persoane vizate (studenți) ce nu aprobă acest mod de plată ?