avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... impunerea plãții folosind card bancar de cãtre ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

impunerea plãții folosind card bancar de cãtre un serviciu public

Bună ziua, aș aprecia dacă m-ati ajuta în următorul caz cu un sfat:
la un cămin de studenți (la stat, cu subvenție) a apărut de câțiva ani (aprox. 2) opțiunea de plată a taxei de cămin folosind card bancar, ca alternativă la plata cu bani fizici. Începând cu luna aceasta administrația căminelor a decis că singura opțiune de plată a taxei de cămin este folosind cardul.
Este legal ca o instituție publică să impună modul acesta de taxare, în condițiile în care există persoane vizate (studenți) ce nu aprobă acest mod de plată ?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 16:21, 16 Noiembrie 2012
daca se poate plati cu cardul, se poate plati si cu ordin de plata (pentru ca asta face cardul, un ordin de plata din contul Dvs in contul furnizorului) sau cu depunere cash in banca furnizorului. Pt a nu plati cu cardul, cereti contul in care sa varsati banii.
Multumesc pentru răspuns, am verificat cu administrația căminului dacă pot să folosesc ordin de plată sau o depunere în contul universității și a refuzat orice alt mod de plată decât cel prin care folosesc cardul bancar.
Revin la prima întrebare: Este legal ca o instituție publică să impună modul acesta de taxare ? Unde aș putea să fac o sesizare ?
Mie personal mi se pare o cretinatate. Nu stiu exact cui se subordoneaza caminul respectiv - probabil la universitate
Vă asigur că e caz real, nu dau detalii cu nume în forum datorită regulilor acestuia, motivația este (și citez conducerea universității): "acesta este viitorul și noi doar ne conformăm" ...
mi se pare ridicol. eu as face o comunicare in scris a acestei stari de fapt in care sa spun ca eu nu posed card bancar si sa cer numarul de cont pt a face plata in banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces la contul bancar al sotului cu handicap Danna17 Danna17 Buna ziua! Va supun atentiei o problema cu care se confrunta prietena mea. Sotul ei a facut un AVC la inceputul lunii ianuarie, de atunci a stat internat in ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea deschiderii unui cont la o anumita banca aleunam aleunam Buna seara. As dori, daca se poate sa imi spuneti daca o institutie de stat (scoala), al carui angajat nu esti, pentru a depune o suma de bani de care ai ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea pentru profesia pe care o exercit - avocat. Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Bună ziua, Nu am experiență în contabilitate, însă mi-am făcut singur, de curând, contabilitatea pentru profesia pe care o exercit - ... (vezi toată discuția)