avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces la contul bancar al sotului cu handicap
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces la contul bancar al sotului cu handicap

Buna ziua! Va supun atentiei o problema cu care se confrunta prietena mea. Sotul ei a facut un AVC la inceputul lunii ianuarie, de atunci a stat internat in spital 2 luni de zile si saptamana trecuta a fost transferat, temporar, la un camin din Popesti Leordeni, pentru recuperare locomotorie si cognitiva. Are pareza pe partea dreapta, nu se poate deplasa si nu comunica decat foarte greu. Ca venituri, au doar pensiile, incasate pe card bancar. Din pacate prietena mea nu stie PIN-ul cardului sotului si nu poate folosi banii pentru plata caminului, iar pensia sa nu acopera suma necesara taxei lunare. Va rog sa-mi spuneti care sunt solutiile legale pentru a putea folosi pensia sotului, sau daca banca poate vira pensia dansului direct catre camin. Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:07, 18 Martie 2019
Numai Poșta Română poate vira pensia titularului direct la noua adresă. Banca îi păstrează în cont. Soția nu are dreptul să scoată banii din Bancă decât cu împuternicire de la soț.

Să plătească un Notar să meargă la el la Centrul de recuperare, pentru a întocmi o împuternicire de cont bancar.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar - se poate in caz de handicap? mimoza99 mimoza99 Buna ziua. Doresc sa iau un credit de la banca, dar nu mi se acorda suma de care am nevoie, decat daca am un coplatitor, in cazul meu, sotul care are pensie ... (vezi toată discuția)
Am adăugat banii pe revolut cu cardul de brd și banca a blocat ... Robi220 Robi220 Am adăugat banii pe revolut cu cardul de brd și banca a blocat cardul nu știu care este motivul, am contract uzufruct viager cu întreținere, se poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu 5 ani,solicit un card raiffaissen pe care ... florinazamfir florinazamfir Buna ziua! In urma cu 5 ani,solicit un card Raiffaissen..pe care fiul meu,trebuia,sa mi trimita sume modice de bani(euro).La vremea respectiva,fiul meu lucra ... (vezi toată discuția)