avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate CostinelSocol

Activitate CostinelSocol

Discuție Plangere penala
Buna seara,

Am nevoie URGENTA de putin ajutor de la o persoana abilitata sa imi raspunda.
Seara trecuta ma aflam la prietena mea, iar dupa o zi intreaga de ajutor dat mamei ei si fratelui sau la renovarea casei (casa dobandita in urma unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere) tatal sau a venit de la serviciu extrem de beat (stare in care se afla mai tot timpul) si fara nici un advertisment a pus mana pe o ranga si a vrut sa imi sparga parbrizul de la masina iar apoi a vrut sa ma loveasca si pe mine.
Am reusit in cele din urma sa scot masina din curte fara sa o atinga, am sunat la politie iar politia odata ajunsa la fata locului nu a luat nici un fel de masura, nici macar nu i-a dat o amenda pt deranjarea linistii si ordinii publice pt tot taraboiul creat de el in toiul noptii(mentionez ca incidentul a avut loc in jurul orei 23:00 iar aproape toti vecinii au fost treziti si se uitau peste gard). intrebarile mele sunt urmatoarele:

1) pot depune o plangere penala impotriva viitorului meu socru ?

2) mama prieteni mele este hotarata sa divorteze datorita certurilor provocate de sotul ei si de amenintarile pe care i le adreseaza acesta. In urma divortului ce se va intampla cu casa si cu persoana care lea incredintat casa? cine va ramane in acea casa sa aiba grija de acea persoana in continuare? mentionez ca viitorul meu socru nu aduce nici un ban in casa deoarece tot salariul sau il bea si il pierde la jocurile de noroc,lucru recunoscut de familie,de apropiatii lor si de toti vecinii .

3) care este costul estimativ al actiuni de divort(avocat+taxe+etc)in acest caz.

Va multumesc mult de tot si astept un raspuns cat mai repede!!
Buna ziua,

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns!!

Mama mea s-a hotarat sa divorteze de tatal meu pentru ca nu se mai poate intelege cu acesta din cauza scandalurilor provocate de acesta datorita bauturii.
In urma cu 6 luni au obtinut o casa in urma unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, contract in care apare trecut doar tatal meu si respectiva persoana care ia incredintat casa(persoana aflata inca in viata). In contract scrie clar ca in caz de deces al tatalui meu, urmasii sai se obliga sa aiba grija de intretinerea persoanei respective.
Intrebarea mea este urmatoarea: in urma divortului, mamei mele ii revine vre-o parte din casa respectiva?

Va multumesc mult!!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajuati !!
Am 41 de ani sunt casatorit, am 2 copii, un venit total pe familie de 1000ron, si nu detin alte propietati inafara de 2Ha teren agricol. Primarul mi-a refuzat cererea de acordare a unui loc de casa pe motiv ca "am peste 35 de ani", desi in comuna exista locuri intravilane detinute de primarie. Este posibil ca primarul sa imi refuze incontinuu cererile deoarece nu impartim aceeasi culoare politica. Cum ma sfatuiti sa procedez pt a obtine un teren cat de mic pt a imi putea cosntrui o casa deoarece nu mai pot sta cu chirie?? in primavara as dori sa ma apuc de construit dar nu am unde!!!!

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am 41 de ani sunt casatorit, am 2 copii si nu detin alte propietati inafara de 2Ha teren extravilan. Primarul mi-a refuzat cererea de acordare a unui loc de casa pe motiv ca "am peste 35 de ani"... exista vreo lege privind categoriile sociale care pot beneficia de teren intravilan acordat de primarie? Ce lege stabileste criteriile care trebuiesc indeplinite pt a obtine acese locuri acordate de primarie?

Multumesc anticipat!