Am nevoie URGENTA de putin ajutor de la o persoana abilitata sa imi raspunda.
Seara trecuta ma aflam la prietena mea, iar dupa o zi intreaga de ajutor dat mamei ei si fratelui sau la renovarea casei (casa dobandita in urma unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere) tatal sau a venit de la serviciu extrem de beat (stare in care se afla mai tot timpul) si fara nici un advertisment a pus mana pe o ranga si a vrut sa imi sparga parbrizul de la masina iar apoi a vrut sa ma loveasca si pe mine.
Am reusit in cele din urma sa scot masina din curte fara sa o atinga, am sunat la politie iar politia odata ajunsa la fata locului nu a luat nici un fel de masura, nici macar nu i-a dat o amenda pt deranjarea linistii si ordinii publice pt tot taraboiul creat de el in toiul noptii(mentionez ca incidentul a avut loc in jurul orei 23:00 iar aproape toti vecinii au fost treziti si se uitau peste gard). intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) pot depune o plangere penala impotriva viitorului meu socru ?
2) mama prieteni mele este hotarata sa divorteze datorita certurilor provocate de sotul ei si de amenintarile pe care i le adreseaza acesta. In urma divortului ce se va intampla cu casa si cu persoana care lea incredintat casa? cine va ramane in acea casa sa aiba grija de acea persoana in continuare? mentionez ca viitorul meu socru nu aduce nici un ban in casa deoarece tot salariul sau il bea si il pierde la jocurile de noroc,lucru recunoscut de familie,de apropiatii lor si de toti vecinii .
3) care este costul estimativ al actiuni de divort(avocat+taxe+etc)in acest caz.
Va multumesc mult de tot si astept un raspuns cat mai repede!!
puteti depune plangere penala in termen de 90 de zile impotriva viitorului socru pentru savarsirea infractiunilor de amenintare si tentativa de distrugere.
in ceea ce priveste casa, daca aceasta este pe numele soacrei si socrului dvs, atribuirea acesteia in natura se va face in urma partajului.
pentru divort, daca acesta este din culpa exclusiva a socrului vor trebui achitate taxa de timbru in valoare de 100 lei, iar celelalte capete de cerere cu 20 de lei/capat de cerere.
onorariul avocatului difera, insa va putea fi recuperat prin solicitarea cheltuielilor de judecata.