avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate monyicutza

Activitate monyicutza

Buna ziua! Luna aceasta este pentru prima data cand intocmesc o declaratie de intrastat pentru firma la care lucrez, pana acum a intocmit declaratiile un comisionar vamal si pentru ca a trebuit sa invat singura sa intocmesc declaratiiile (introduceri si expedieri) am cateva nelamuriri:
1.Cum se calculeaza in declaratiile de intrastat valoarea statistica? Am de exemplu niste facturi de materie prima care contin in pretul produsului si valoarea transportului si asigurarile, Pe factura nu se specifica valoarea transportului si asigurarile si nu stiu cum sa le scot, ca sa calculez valoarea efectiva a bunului la frontiera. Exista vreun cont in care pot sa gasesc aceste informatii?
2.Daca am si introduceri si expedieri, in ce conditii contin ambele declaratii valoarea statistica? In declaratiile anterioare lunii aprilie, valoarea statistica a fost calculata doar pentru importuri (achizitii).
3.Am un cod EORI si o parola pe care nu stiu cum sa le folosesc.Unde trebuie sa le introduc si la ce ma ajuta acest cod EORI?
Multumesc anticipat!
Discuție taxa de mediu
Buna seara! As vrea sa stiu daca se mai poate depune cererea pentru recuperarea taxei de mediu ( am inmatriculat masina in anul 2015)?
Multumesc anticipat!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua! Am primit anul trecut tichete de vacanta care au ca perioada de valabilitate scrisa 04/2017-04/2018. Voiam sa stiu daca aceste tichete sunt sunt valabile toata luna aprilie 2018? M-am cazat la un hotel in periada 03.03- 05.03 si mi s-a spus ca iau in seama tichetele cu o luna in urma expirarii.
Răspuns la discuția Mod majorare salariu minim brut
Multumesc!
Răspuns la discuția Recuperare taxa mediu
Buna ziua! Eu am masina inscrisa in iunie 2015. Ca sa primesc banii inapoi trebuie sa depun o cerere de restituire dupa 1 februarie 2017?As vrea sa stiu si cum se primesc banii inapoi.Multumesc!
Răspuns la discuția Mod majorare salariu minim brut
Buna ziua! As vrea sa stiu daca cei care au salariile mai mari decat salariul minim brut mai primesc ceva in plus la salariu.
Răspuns la discuția iesire la pensie
Multumesc frumos pentru raspunsuri! O zi buna va doresc!
Revin cu alta intrebare: exista posibilitatea ca incepand cu 1 ianuarie sa iasa barbatii la pensie la 70 de ani?
As mai avea o intrebare. Daca a depasit 35 de ani de cotizare completa penalizarea nu este de 27%?