Buna ziua.
Beneficiaza de darea in plata si persoanele fizice care sunt garanti ipotecari intr-un contract de credit incheiat intre banca si o societate comerciala?
buna ziua,
As dori sa stiu daca si in ce conditii sunt permise imtrumuturile intre doua societati comerciale romane. Speta este urmatoarea:
societatea X doreste sa presteze un imprumut in euro catre societatea Y, pe o perioada de 3 ani, cu o rata lunara de ... euro si o dobanda de 6%. Precizez faptul ca administratorul si unicul asociat al societatii care presteaza imprumutul este asociat si in societatea care i-a imprumutul.
Imprumuturile se pot face si in lei si in euro? Inca nu ne-am decis in e moneda se va face imprumutul. Procentul de dobanda depinde de dobanda de referinta a BNR? Am inteles ca nu trebuie depasit acest procent, care in momentul de fata este de 5,25% la lei, si nu stiu daca se aplica si la imprumuturile in euro?
Vreau sa ma prezint la o licitatie pentru cumpararea unui apartament executat silit.
Trebuie sa depun o garantie de 10% din pretul de vanzare.
As dori sa stiu daca trebuie sa ofer pretul de vanzare sau pot face o oferta sub acest pret? Ca si exemplu daca ap. este scos la vanzare cu 100.000 lei si eu merg la licitatie si ofer numai 80000 lei se poate sa-l cumpar ? sau trebuie sa ofer 100.000 lei? In cazul in care ma decid in cele din urma sa nu il cumpar mi se restituie garantia?
Buna ziua!
am girat cu apartamentul in care locuiesc pentru o linie de credit a unei firme, in anul 2007. In contractul de imprumut mai exista si un alt girant in calitate de fideijusor.
Firma debitoare a intrat in insolventa si nu a mai platit imprumutul. In luna august a acestui an am primit o instiintare de executare silita pentru intreaga suma care intre timp s-a dublat din cauza dobanzilor si penalizarilor.
Mentionez ca in contractul de ipoteca pe care l-am incheiat in calitate de girant ma oblig sa raspund in solidar cu debitorul si celalalt girant. Tot prin contractul de ipoteca am renuntat la beneficiul diviziunii si cel al discutiunii.
Am vazut ca in cererea de incuviitare a executarii silite depusa de banca la instanta de judecata, aceasta a solicitat pe langa executarea silita a imobilului cu care am garantat si popriprea tuturor bunurilor mobile si a tuturor conturilor. Insa in incuvintarea pe care a dat-o instanta apare numai incuvintarea executarii imobilului cu care am garantat.
Intrebarea mea este daca banca are dreptul, in cazul in care prin vazarea imobilulului nu isi recupereaza intreaga creanta, daca are dretul de a-mi executa alte bunuri mobile sau imobile sau de a-mi popri conturile sau salariul?
Va multumesc!