Desi este mult timp de cand v-am cerut ajutorul, as vrea sa va spun ca dupa refuzul meu de a semna acel PV si dupa ce l-am rugat pe politist sa mi-l trimita acasa, am asteptat sa-l primesc, insa acesta nu a mai venit. Cred ca l-a anulat sau a facut el ceva cu pv. Asa am scapat si de amenda si de politist. Oricum nu avea dreptate, puteam demonstra cu inregistrarile video din acea zona, asta in cazul in care as fi contestat pv.
In data de 28 nov.2011, m-am incadrat pe durata determinata, la XYZ, pe perioada suspendarii contractului de munca al titularei de post, aflata in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la varsta de 3 ani, respectiv 4 ani pentru copilul cu handicap.
-Prin Decizia nr.2 din data de 05.01.2015, directorul a dispus incetarea contractului meu de munca incheiat pe durata determinata, conform art.56, al.1, lit.j), coroborat cu art.84, al.1 din Codul Muncii.
Deoarece la data emiterii deciziei nr.2/05.01.2015 titulara postului avea in continuare contractual de munca suspendat pana la data de 30.07.2015, am contestat aceasta decizie la Tribunalul X, iar apoi la Curtea de Apel Y. Astfel, Curtea de Apel Y a emis Decizia Civila Nr.XXX/2015, prin care anuleaza Dispozitia nr.2/05.01.2015 emisa de catre XYZ obliga pe aceasta sa-mi plateasca o despagubire egala cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat pe perioada 01.01.2015-30.07.2015.
Avand in vedere Decizia nr.2/05.01.2015 emisa de catre XYZ si comunicata mie in data de 07.01.2015, m-am prezentat la AJOFM Z pentru intocmirea dosarului de somaj, iar incepand cu 15 ianuarie 2015 am beneficiat de indemnizatie de somaj, pana la data de 14 sept. 2015 cand m-am incadrat in munca, la un alt angajator. Incepand cu aceasta data mi-am intocmit dosarul cu documentele necesare obtinerii a 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, conform art.72 din legea somajului.
Deoarece Dispozitia nr.2/05.01.2015 a fost anulata, punctul meu de vedere este urmatorul:
1. XYZ va trebui sa emita o alta decizie de incetare de drept a contractului meu de munca, decizie ce isi va incepe efectele incepand cu data de 30 iulie 2015, data la care a revenit la locul de munca titulara postului ocupat de mine, temporar;
2. XYZ imi va plati contributia la sistemul de asigurari de somaj pe perioada 01.01.2015-30.07.2015;
3. Eu restitui indemnizatia de somaj primita in perioada ian.2015-30 iulie 2015;
4. Eu primesc indemnizatie de somaj incepand cu 31.07. 2015, pana pe data de 14 sept. 2015;
5. Din data de 14 sept.2015, primesc 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, pana la data de 31 iulie 2016, data la care ar fi trebuit sa inceteze plata indemnizatiei mele de somaj, in cazul in care nu ma incadram in munca, avand in vedere ca vechimea mea in munca este de peste 30 de ani;
Avand in vedere cele relatate mai sus, va rog sa-mi comunicati punctul dv. de vedere, cu privire la perioada pentru care eu ar fi trebuit sa primesc indemnizatie de somaj, perioada pentru care pot sa primesc 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, pe o perioada de 12 luni, conform art.72 din Legea somajului, in situatia in care eu sunt incadrata cu contract individual de munca pe durata nedeterminata, si fac aceasta dovada, in fiecare luna, timp de 12 luni.
De asemenea, va rog sa-mi comunicati si modalitatea de actualizare a situatiei mele in raport cu AJOFM Z, avandu-se in vedere Hotararea Curtii de Apel, precum si pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a intra in legalitate;
Mentionez ca solicit aceste informatii deoarece in data de 06.01.2016, m-am prezentat la AJOFM Z, Oficiul Juridic, iar d-na jurist a spus ca trebuie sa restitui toti banii incasati de la AJOFM Z si ca nu mai pot beneficia de ajutor de somaj in perioada 31.07.2015-14.09.2015, iar acest lucru mi se pare nedrept si nelegal. Va multumesc,
Inainte cu minim o zi de la data angajarii, angajatorul trebuie sa anunte la REVISAL angajarea dv.
Pe data de 15 a lunii urmatoare incetarii CIM (daca angajatorul plateste la timp salariile, altfel...)
Am avut probleme cu o lucrare, m-am dus la medicul stomatolog cu ea in mana (pt. ca imi picase in mai putin de un an), la alta lucrare mi-au cazut fatetele, le-am luat cu mine, i le-am aratat si i-am zis sa-mi dea banii inapoi. El a zis ca-mi reface lucrarea, iar eu i-am zis ca nu mai am incredere in el. A fost nevoit sa-mi dea banii - nu a vrut sa mi-i dea chiar pe toti, insa am fost multumita ca am recuperat o parte - cam jumatate (pe care mi i-a dat in doua transe, dar nu m-am lasat). Incercati sa recuperati ce se poate pe cale amiabila. Bafta multa
Deoarece nu mai puteam opri in conditii de siguranta (asa cum scrie in codul rutier), am trecut pe culoarea galbena a semaforului, imediat dupa ce aceasta s-a schimbat din verde - in primele 2 secunde. Politistul plin de zel m-a oprit si m-a anuntat ca ma amendeaza pentru ca am trecut pe galben, a scris un proces verbal pe care am refuzat sa-l semnez si l-am rugat sa mi-l trimita acasa.
Vreau sa contest amenda pe care o voi primi, deoarece nu ma simt deloc vinovata, iar eu respect regulile de circulatie.
Credeti ca voi avea castig de cauza? Daca instanta va hotari ca eu as fi vinovata, trebuie sa platesc cheltuieli de judecata? Ce ma sfatuiti? Amenda este de 70 ron in 48 ore de la comunicare.
Buna, Pe scurt, situatia sta in felul urmator: -sotul meu a lucrat la un SRL, in urma cu 8 luni a plecat, iar salariile restante impreuna cu banii pe CO neefectuat de doi ani valorau impreuna aprox. 10000 lei. Neprimind aceasta suma de bani sotul meu si-a angajat un avocat, acesta inaintand plangere in instanta. Din acel moment, unitatea i-a trimis prin posta, in 2 randuri, sume de bani, ramanand in momentul de fata, sa-i mai trimita 1200 lei plus cheltuielile de judecata in valoare de 700 lei (pe care sotul meu i-a platit atunci cand a angajat avocatul), in total 1900 lei. Unitatea refuza sa-i mai restituie restul de bani, venind cu proba de plata a salariilor si CO, - "fluturasii" de salarii , nu cu dovada explicita a platii (stat de plata sau ordine de plata sau altceva legal)In Codului Muncii, Art.287 prevede ca sarcina probei revine angajatorului - prin mijloace specifice.
Astazi, avocatul ne-a anuntat ca trebuie sa platim un onorariu de 300 lei, pentru inceput, deoarece a solicitat expertiza pentru stabilirea sumelor datorate. Ce mai putem face? Nu mi se pare normal ca tot noi sa platim si expertul. Credeti cumva ca avocatul nu este de buna credinta sau ce se intampla? Ce ne sfatuiti? Va multumesc.