Buna, Pe scurt, situatia sta in felul urmator: -sotul meu a lucrat la un SRL, in urma cu 8 luni a plecat, iar salariile restante impreuna cu banii pe CO neefectuat de doi ani valorau impreuna aprox. 10000 lei. Neprimind aceasta suma de bani sotul meu si-a angajat un avocat, acesta inaintand plangere in instanta. Din acel moment, unitatea i-a trimis prin posta, in 2 randuri, sume de bani, ramanand in momentul de fata, sa-i mai trimita 1200 lei plus cheltuielile de judecata in valoare de 700 lei (pe care sotul meu i-a platit atunci cand a angajat avocatul), in total 1900 lei. Unitatea refuza sa-i mai restituie restul de bani, venind cu proba de plata a salariilor si CO, - "fluturasii" de salarii , nu cu dovada explicita a platii (stat de plata sau ordine de plata sau altceva legal)In Codului Muncii, Art.287 prevede ca sarcina probei revine angajatorului - prin mijloace specifice.
Astazi, avocatul ne-a anuntat ca trebuie sa platim un onorariu de 300 lei, pentru inceput, deoarece a solicitat expertiza pentru stabilirea sumelor datorate. Ce mai putem face? Nu mi se pare normal ca tot noi sa platim si expertul. Credeti cumva ca avocatul nu este de buna credinta sau ce se intampla? Ce ne sfatuiti? Va multumesc.
Partea care cere proba cu expertiza judiciara este platitoarea acesteia, iar daca se dovedeste reala , atunici onorariul expertizei se consideraca si cheltuieli de judecata si se recupereaza.