avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal vatamare corporala (de la 35 de zile ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal vatamare corporala (de la 35 de zile ingrijiri la 120)

Am sters mesajul initial deoarece femeia care a depus plangere penala a gasit acest subiect si se folosea de el.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
rwuanna, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:19, 5 Mai 2010
Eu am avut rabdarea cuvenita sa lecturez mesajul postat de dvs. si nu voi comenta in vreun fel modul in care colegul meu avocat a inteles sa-si indeplineasca mandatul dat de sotul dvs. pentru ca in meseria noastra sunt principii pe care le respecti sau nu in functie de modul in care privesti demn sau nu raportul dintre client si avocat.
Astfel, avand in vedere ca partea vatamata se va constitui parte civila in procesul penal si va solicita despagubiri materiale si morale banuiesc, trebuie sa stiti ca simpla lor solicitare nu echivaleaza si cu acordarea lor, deci trebuiesc dovedite.
Tot la acest capitol este necesar sa mai stiti ca avand in vedere ca a existat si o asigurare a masinii sotului dvs., in cazul obligarii in latura civila la plata unor
despagubiri materiale cei doi vor fi obligati in solidar la plata acestora, respectiv sotul si asiguratorul.
Pe de alta parte, avand in vedere faptul ca nr. zilelor de ingrijiri medicale ale acesteia, a ajuns asa cum se pretinde la un nr.foarte mare este necesara efectuarea unei expertize medico-legale care sa stabileasca daca nr. de ingrijiri medicale acordate victimei sunt sau nu consecinta accidentului produs.
O alta sugestie ar fi sa demonstrati cu ajutorul probei testimoniale faptul ca aceasta permanent a incercat sa obtina sume de bani din ce in ce mai mari, proba care poate fi si indirecta pentru ca banuiesc ca nu aveti martori directi care sa fi asistat la astfel de discutii, dar si probele indirecte au valoarea lor probatorie.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
In conditiile in care inainte cu o saptamana de proces inca nu avem un avocat cu etica profesionala, orice raspuns aici valoreaza pentru noi enorm de mult, venind din surse pertinente.
Sigur, nu sunt naiva, sunt constienta ca avem nevoie de un avocat cat de repede, de aceea, in paralel, ne derulam in continuare activitatea dificila de a ne gasi un avocat pentru reprezentare in proces.
Aveti posiblitatea ca la primul termen de judecata sa solicitati termen pentru angajarea unui aparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar - mijloace de proba : martori, expertiza nalisoru nalisoru Va rog frumos detaliati-mi daca se poate ce inseamna urmatoarele : \'\' sa depuna nota de probe in care sa indice teza probatorie pentru proba testimoniala si ... (vezi toată discuția)
Despagubire anonameus anonameus buna ziua! Maine,parintii mei,partea vatamata vor avea un proces datorat unui accident rutier,in urma caruia mama a ramas fara splina,tata a fost mai putin ... (vezi toată discuția)
Divorț fără martor Carmen Nicoleta Păsărica Carmen Nicoleta Păsărica Pot divorța fără a prezenta martor? Problema din casa mea nu o știe nimeni, ce sfat îmi dați? Mulțumesc frumos (vezi toată discuția)