avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț fără martor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț fără martor

Pot divorța fără a prezenta martor? Problema din casa mea nu o știe nimeni, ce sfat îmi dați? Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Carmen Nicoleta Păsărica, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:07, 22 Noiembrie 2018
Dacă apreciați că puteți face dovada neînțelegerilor prin proba cu interogatoriul pârâtului, nu este imperios necesară proba testimonială; luați-vă avocat bun pentru a vă redacta cererea de manieră optimă, motivând-o temeinic.
Numai daca va fi un divort prin acord, ori din culpa comuna fara motivare ( cu acordul sotului, in acest sens ), divortul poate fi pronuntat.

Alminteri, trebuie audiat un martor, pentru a nu respinge instanta actiunea ca nefondata.

( rudele , pana la gradulea al 3 lea inclusiv , sunt acceptate in procesele de divort).

Martorii trebuie propuși de părți.

Ei se nominalizează prin cererea de divorț sau prin întâmpinare, cu nume și adresă, sub sancțiunea decăderii din dreptul de a mai administra proba.

Martorii pot fi în număr de unul sau mai mulți.

Instanțele au obiceiul de a cenzura numărul martorilor la unul sau cel mult doi pentru fiecare parte, din rațiuni de celeritate (durată a procesului), în funcție de complexitatea speței și teza probatorie.

Nu conteaza ce stie ,important este sa gasiti o ruda dispusa sa va ajute si care sa sustina varianta dvs la divort pt a evita surprize neplacute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interogarea partilor ralu_2008 ralu_2008 in cazul caii de atac (apel) a unei hotarari de divort, se admite interogatoriul partilor sau doar proba testimoniala cu martori? ce alte probe pot fi admise ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna teza probatorie ? oanaportar oanaportar in instanta, judecatorul mi-a cerut ca la urmatorul termen de judecata sa prezint teza probatorie in ceea ce priveste martorii propusi de mine printr-o cerere ... (vezi toată discuția)
Viza_proces de divort ralu_2008 ralu_2008 Cum ar influenta obtinerea unei vize solicitata de o persoana implicata intr-un proces de divort nefinalizat inca? Data post: Sambata, 21 Martie 2009, ... (vezi toată discuția)