avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate 5542

Activitate 5542

Discuție Reabilitare
Buna ziua. Cum se poate face reabilitarea pentru o condamnare cu executare mai mica de un an in 2009? Imi poate spune cineva daca trebuie sa fac o cerere, cam cat costa si ce mai trebuie? Multumesc
Răspuns la discuția Probleme serioase cu parintii
Multumesc
Răspuns la discuția Probleme serioase cu parintii
Nu am apelat la asistenta sociala, ci la profesionisti. Puteti lasa prejudecatile despre tineretul rebel deoparte ca nu este cazul. Cu siguranta daca cineva are nevoie de un psiholog in acest caz, aceia sunt parintii. Am citit destule carti in domeniu si nu exista vreo rezolvare pe cale pasnica. Ei vor sa decida pentru mine, sa rup orice legatura cu aceasta persoana si apeleaza la tortura psihica zilnic de 3 ani incoace. Amenintarile, tipetele si santajele sunt la ordinea zilei, nu stiu cum puteti da sfaturi cu o atata seninatate.."asculta-ti parintii". Chiar si cand ei sunt cei care gresesc? Unde mai este moralitatea despre care vorbeati? Si nu in ultimul rand, amenintarile nu sunt doar referitoare la mine, ci si la persoana iubita. Copiii stiam ca au drepturi si nu trebuie sa treaca prin asemenea episoade care pot lasa amprente pe termen lung. De aceea am cerut aici niste pareri care intr-adevar sa imi fie de folos, nu sfaturi ce le pot gasi la coltul oricarei strazi.
Stie cineva unde sa gasesc variante de subiecte pentru admitere la UAIC din Iasi? Am gasit doar ce s-a dat anul trecut si as vrea sa lucrez mai multe. Multumesc :)
Pot fi acuzati parintii care isi dau copilul major, dar inca la scoala, afara din casa? Sau daca il santajeaza cu plata studiilor post liceale doar in cazul in care copilul trebuie sa le faca pe plac parintilor lui in ceea ce priveste relatia in care se afla? Mai exact, parintii nu vor sa il sprijine decat daca rupe legatura cu X, acest lucru fiind impotriva vointei sale. Iar in cazul in care il dau afara din casa, parintii nu il lasa sa isi ia niciun lucru din casa, nici macar haine, pe motiv ca sunt cumparate din banii lor.
Se poate face vreo plangere de catre copil in aceste cazuri? Sau chiar in cazul in care copilul este incuiat fie in casa, fie lasat in fata usii, nemaiavand dreptul la cheile casei in care, paractic, locuieste?
Si care sunt metodele prin care parintii sa fie trasi la raspundere si obligati de catre lege sa plateasca studiile copilului? Intreb asta pentru ca pana si cei care abandoneaza sunt obligati sa plateasca pensie alimentara.
X este rrom de origine şi în urmă cu mai multă vreme a primit pe internet mai multe ameninţări cu moartea de la o persoană necunoscută. Ulterior s-a aflat că ameninţările veneau de la un tânăr din municipiul X, care a prefigurat un site pe internet prin care a transmis îndemnuri la violenţă împotriva rromilor şi care a transmis şi mesajele de ameninţare pe adresele de mail ale rromilor. Toate acestea s-au intamplat ca urmare a provocarii exercitate de catre persoana de etnie rroma asupra individului roman. Ulterior, individul roman si-a ispasit pedeapsa prevazuta de lege pentru aceste fapte, insa acum se repeta situatia cu rolurile schimbate.

"Am primit mai multe ameninţări cu moartea şi bineînţeles că m-am speriat. Am făcut cerere de permis de port-armă, am făcut tot ce mi s-a cerut, am obţinut permisul şi apoi mi-am cumpărat şi armă neletală. Nu am folosit-o niciodată, dar dacă viaţa mea sau a familiei mele ar fi pusă în pericol normal că aş folosi-o", ne-a declarat X, deţinător legal de armă neletala.

Acesta are si alte arme a caror poze nu se sfieste sa le faca publice.
Se incadreaza undeva aceasta fapta pentru o eventuala plangere la politie?
Discuție Despre alocatie
As dori cateva lamuriri in legatura cu alocatia pentru copii. Parintii sunt imputerniciti sa intre in posesia sumei chiar si cand copilul este major? Fara vreo semnatura din partea copilului? Ma gandesc ca inca de la 14 ani, cand copilul are buletin, ar trebui sa isi primeasca alocatia in mana sau macar sa isi dea acordul daca vrea ca aceasta sa ii fie inmanata unuia dintre parinti. Insa nu cunosc legile. Si totusi...major sa fii si parintii sa iti spuna ca nu ai primit nicio alocatie, iar ei sa o cheltuie? Nu mi se pare normal. Se incadreaza undeva aceasta fapta? Abuz de incredere? Fals sub semnatura? Iar daca este dreptul majorului sa isi primeasca alocatia, postasul nu este cumva obligat sa i-o inmaneze lui si numai lui? Multumesc
As dori sa fac o plangere penala la parchet impotriva unui local ce foloseste simboluri fasciste, care din cate stiu sunt interzise. Patronul insusi are un tatuaj cu un astfel de simbol. Ati putea sa imi aratati un model pentru o astfel de plangere ori sa imi spuneti pasii pe care trebuie sa ii urmez?