avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1399 soluții astăzi
Forum Activitate von_wonderland

Activitate von_wonderland

2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Observ că citiți doar ce vă convine. Pentru ce nu că convine, cereți repetare. Hmmm! Drăguț!
Să vă mai spun o dată, deși informația e mai sus, iar ce nu este scris mai sus, e LOGIC și la îndemâna oricui VREA să se informeze:
1. Am mutat de la CEC la Unicredit, care nu cere escrocheria asta de comision la încasarea online a cotelor de intretinere.
2. Evident că pt operațiuni la ghișeu aveți comisioane: un “ghișeu” presupune costuri pt bănci. Tocmai de aceea, în multe bănci din Europa nici nu mai există “ghișeu”, pt că ORICE operațiune se poate face fără să ai nevoie de un angajat al băncii în fața ta. Dar, nah, pe la noi lumea ține neapărat să se simtă “dusă la bancă”, și refuză să-și ia un dispozitiv de efectuat plăți, sau un card ca să poată extrage un numerar în cazuri absolut necesare. Iar unele bănci mențin “ghișeul” tocmai pt cei ca domnia-voastră, care dacă nu aveți “ghișeu”, aveți impresia că nu puteți face nimic. Ba da, puteți face orice și dacă banca e la 200 de kilometri! Doar să vreți.

Și încă ceva, treminați cu plățile în numerar și cu lucrul cu casierii dacă vreți să vă degrevați de griji și de un cost în plus cu salariul unui casier, cu deconturile de dus și întors “de la bancă”...

Dar, ce să vezi, pentru foarte mulți, operând cu numerar, nu reprezintă o grijă și un cost, cât reprezintă o formă de.... avantaj al manevrării numerarului fără un control strict. Eh, atunci, fiecare are ce își dorește!

Măcar nu vă mai rățoiți doct pe-aici, cu atâta înfoiere în pene, pt că suntem sătui de superficialitate și autosuficiență.
Acceptați că soluții EXISTĂ pt ORICE. Cum ziceam, condiția e SĂ VREI.

De ce nu vor dumnezeii și sfinții din Asociații să renunțe la operațiunile cu numerar și se agață cu ghearele să aibă cât mai mult “cash in hand”? Am convingerea,și e convingerea mea, că unii au cel puțin un motiv de ordin personal. Restul motivelor le întrețin ca să-l justifice pe primul.

Lămurit?



ricadinas a scris:

V-am spus daca eu fac 100 de transferuri eu generez 100 costuri (suma x procent din suma minim 4 lei).

Daca intelegeti asta e perfect. Art 85 si 1350 nu au legatura cu subiectul.


Dumneavoastra vorbiti de pe margine. Nu mai faceti referiri la ADAM GRECU ca alaturi de ELGA si ADRIANTOT sunt oameni cu state vechi si foarte multa experienta;

Daca ajungeti presedinte sau administrator sau cenzor anunati-ne ca va sfatuim atunci!

@
von_wonderland


Ce banca aveati si ce banca aveti acum??? Ca noi nu stim nici una fara ambele comisioane adica la incasare sau la ghiseu. Stim doar unele care aplica ori ala ori ala nu te scuteste de amandoua decat cum a explicat w_v_w_v
Ia luminati-ne pe noi astia mai ......
Asta asa ca sa ne dovediti ca nu vorbiti aiurea in vant.!

3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
“Domne”, noi am schimbat contul la altă bancă, care nu percepe comisioane de încasare, de stat în cot pe ghișeul lor, de scărpinat după ceafă stând la coadă și altele, dacă nu ați observat că am zis mai sus!
Iar, dacă banca nu stă la colț, s-au inventat operațiunile online și pt Asociații, luarea extrasului și tot ce mai vreți, așa cum TOȚI furnizorii pe care îi aveți de plătit au conturi bancare și le puteți plăti în conturi dările!
Treziți-vă la realitate și updatați-vă ceva mai aproape de 2019, pt că orice se poate, cu condiția să mai și vrei!
Și se numește administrare defectuoasă această rea voința, când te pui contra vântului, că ai matale - administratorul și/sau președintele - acești doi Dumnezeu și Sf. Petru al blocatarilor, alte interese decât cele ale MEMBRILOR asociației! Iar, pt administrare defectuoasă se mai și răspunde în fața “fraierilor” care vă angajează, mandatează și chiar plătesc!
Lămurit?

ricadinas a scris:

von_wonderland si cu Latka
1 ia mergeti domne dumneavoastra si negociati si pe urma se ne raspundeti.
(de cand urmaresc forumul am retinut ca w_v_w_v crease pachetul Raiffeisen ca lucra acolo la IMM in centrala si cand au introdus comisionul de incasare 4 lei nici ea nu l-a putut negocia)

2 cum sa schimbe banca (cec) daca urmatoarea este la 5 km sau altceva nu exista in localitate?


Domne dumneavoastra ganditi inainte sa scrieti?
Ce tot o tineti cu articole care nu isi au rostul. Nu este specificat nicaieri in legea 196/2018 nimic de comisioaneasa ca nu mai pierdeti vremea cu articole.
Orice cheltuiala care e facuta pentru beneficiul tuturor este cheltuiala comuna deci faptul ca unul transfera de cate ori vrea ce legatura are?

Actiunea mea indviduala duce la un cost individual deci fiecare trebuie sa isi suporte comisionul propriu.

Ce articol sa citim domne nu vezi ca articolul este paralel cu discutia noastra.



Raspundeti aici dumneavoastra astia cu chitantierele si alte idei:

Sunt cenzor si am adoptat si noi metoda doar in banca sau la ghiseul bancii. Singurele optiuni erau Raiff si CEC. Locatarii in adunarea genearala au hotarat fara casierie proprie.
Ambele sunt la 4 km. Dar asa nu mai exista fraude nu mai sunt furturi pierderi de chitante.
De ce trebuie sa platesca unul care merge la ghiseu la banca 4km, sau unul ca mine care face 1 transfer pe luna catre contul asociatiei , comisioanele unuia care a transferat de 12 ori intr-o luna ca el este nervos pe asociatia de proprietari?????




2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am răspuns anterior bazat pe întrebarea dvs inițială și pe 2-3 răspunsuri pe care le-am văzut inițial, celelalte le-am văzut după ce v-am răspuns, erau „pitite”. Am vrut să editez răspunsul meu, dar nu mi-a mai permis site-ul editarea.

Înțeleg că e vorba despre celebrul și aberantul comision de de 5 lei pt fiecare încasare online, pe care îl practică legal :)) unele bănci. Multe asociații și-au mutat contul bancar la altă bancă, din cauza acestui comision. Unicredit nu practică acest comision din câte știu. Asociația mea a mutat contul de la CEC la Unicredit.
Comisionul nu îl datorați dvs., ci asociația. Dacă asociația își negociază contractele în defavoarea membrilor punându-le în cârcă dări pe care ar putea foarte simplu să nu le pună prin schimbarea contului, este vorba despre proastă administrare atât timp cât au altă posibilitate la altă bancă. Dvs. i-ați ales să vă facă treaba, dar ei o fac prost sau, poate chiar au un interes să mențină contul la acea bancă. Acel interes nu vă poate pune dvs. în lista de întreținere dări.
Avertizați comitetul să schimbe contul la altă bancă.. Dacă nu vor, cereți împreună cu ceilalți membri adunare generală de asociație și luați o hotărâre în acest sens. Vor fi obligați să o aplice.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să-mi fie cu iertare, dar unele răspunsuri pe care le-ați primit mai sus le consider halucinante!
1. Asociația v-a arătat extrasul asociației, care conține ce are de plată asociația dvs. către bancă pentru operațiunile pe care asociația le face, nu pt ceea ce faceți dvs..
2. Comisioanele pe care le plătește asociația, și pe care vi le impută dvs., sunt pt. ceea ce face asociația, nu pt ceea ce faceți dvs. Dvs. v-ați plătit dările, nu aveți alte datorii către asociație și, în niciun caz aceste datorii nu s-ar afla în extrasul lor bancar. Ele ar trebui să se regăsească în lista de întreținere și să ajungă în lista de întreținere pe o bază legală, care să le primită să le pună în liste, nu pt că așa vrea administratorul sau președintele.
3. Asociația are comisioane de plată (în extrasul lor bancar) pt. că scoate numerar de la ghișeul băncii banii pe care dvs. îi plătiți, probabil pt. ca să facă alte plăți tot cu numerar către furnizorii asociației, pt că nu îi coafează să-și facă plățile prin bancă. De ce fac așa, verificați la asociația dvs.! Ați putea avea chiar surprize. de proporții. Dar asta necesită să vă luptați cu ei pentru a afla dacă nu au o evidență transparentă către membrii asociației. Și nu uitați că drumul spre Iad e pavat cu bune intenții. :p
4. Așa cum dvs. aveți un card prin care scoateți bani de la bancomatul băncii care v-a emis cardul personal în care aveți veniturile, la fel poate avea și asociația un card de la banca la care are contul, prin care ar putea să-și scoată numerarul de la bancomat fără să mai plătească comisioane de retragere la ghișeul băncii. Dar e mai comod pentru unii să facă o plimbare la bancă, să se dea loviți de atâta efort câte fac ei pt dvs. decat să folosească un card și contul bancar pt plăți. De ce? Întrebați-i! Poate o să și aflați. ;)

Pentru aspectul cât de legal este ca asociația să vă impute propriile alegeri ale comitetului de a face retrageri și plăți în numerar întrebați un avocat, nu utilizatori fără pregătire juridică, așa ca mine. ;) (utilizatorul Alexandru Andreescu spune bine)
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteți avocat, mediator, aveți vreo specializare în domeniul juridic, ceva?
Ar fi foarte util să lăsați publicului adresa cabinetului dvs.. I-ați scuti pe bieții oameni care v-ar putea trece pragul din întâmplare, de speranțe iluzorii și bani aruncați pe geam.

anticoade a scris:

Salut In privinta copiilor sa-r putea sa castigi daca nu-i arati interes asa mare sotiei ca ati doresti copii /. Crezi ca sotia ta va mai avea timp si de copii si de concubin? Laso pe ea -sa-ti cedeze copii si sa ramana cu concubinul. In cazul in care castiga si neglijeaza copii poti sa o dai in judecata pt neglijarea minorilor . Concubinu poate doreste doar o aventura cu ea . Concubinul crezi ca va aceepta copii. Are o locuita unde poate creste copii ?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


mascool a scris:

Societatea nu este acelasi lucru cu institutie a statului, Amestecam lucrurile, Mergem exact pe speta data, As vrea sa fiu lamurit care sunt elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita atat timp cat doamna care a primit banii este sotia primarului si in acelasi timp contabila la primarie (practic profesia ei este egala cu zero in acest context)?

Stimate domn “mascool”, daca refuzati sa intelegeti ce va spun avocatii, de ce mai cereti opinii? Puteti sa o dati oricum, e dare de mita, in partea dvs. Si ca nu va place, tot aia e.
Invocati faptul ca “Societatea nu este acelasi lucru cu institutie a statului”, dar luati in considerare aspectul ca doamna e contabila la Stat.
Aveti atatea fracturi de logica, incat nu mai contati nici pe ideea ca “va pricepeti mai putin”, pt ca nu va pricepeti deloc. :)
Ascultati ce va spune “cyan”, pt ca omul e jupân pe meserie.
Succes! Poate, din experienta asta, veti trage niste invataturi. Desi, am indoieli.
Buna ziua!
Apelez la experienta celor care se ocupa de partea tehnica in asociatii, pentru a ma ajuta sa gasesc o solutie la problema temperaturii apei calde furnizata de... furnizor. Mai exact, temperatura apei calde este in majoritatea timpului sub 35-40 de grade, si nu e vorba despre volumul de apa care se afla in bloc, ci de ceea ce vine pe conducta mare, de la punctul termic. Foarte rar, de cateva ori pe luna si atunci pret de 1-2 ore, temperatura apei calde furnizate necesita combinarea cu apa rece. Deci... SE POATE dar... nu se vrea. In rest, adica aproape tot timpul, suntem nevoiti sa ne spalam copiii si pe noi, cu apa mai mult rece. Dar, o platim la pret de apa calda, inclusiv cantitatile enorme care se duc la canal inainte sa vina cea de 38 de grade, ca... asa e legea in domeniu pe la noi, protezeaja afacerile celor care abuzeaza de drepturile celor multi, nicidecum pe cei care platesc. Problema a existat dintotdeauna, de foarte multi ani si s-a remediat temporar in stil "pompieristic" si fara sa ajungem sa cunoastem logica rezolvarii temporare, pt ca... asa e la noi, nu ne asumam problemele ca sa nu cream un precedent si sa rezolvam definitiv. Am semnalat problema catre celebrul furnizor, de mi s-a mutat gura la spate, si verbal si scris, ani de zile, s-au prefacut ca fac sondaje, s-au saturat sa vina la mine la usa si in subsolul blocului luni la rand si la orice ora din zi si din noapte, s-au saturat sa ma vada la usa lor, plecau de la usa cu ceva scris pe foaia de sondaj, treceau 25-38-40 grade, modificau pe drum Doreii ca sa reiasa "la centru" ca "unu nebun" le face de lucru si pt ca sa nu mai fie trimisi iar si iar... I-am prins cu minciuna, pt ca un inginer mi-a aratat o foaie la un moment dat, disperat ca nu intelegea ce reclam pt ca la el ajungea foaia cu temperaturi de 50-58 grade si mai bine, se uitau cu greata la mine si tot asa nu ajungeam niciunde. In urma cu 3-4 ani, dupa ce probabil ca am epuizat cuiva nervii, au trimis un inginer care mi-a spus franc: "s-au saturat de reclamatiile dvs., am venit sa vad despre ce e vorba!". Si, a facut ce-a facut, nu a spus ce (dar eu banuiesc ca a dat de pamant cu unii care nu prea stau la serviciu), dar apa calda incepuse sa vina ca in lumea civilizata. Woow, deci se poate! Tot ca la noi, minunea a durat doar cateva luni. L-am sunat pe om iarasi, si, stupoare, mi-a zis ca nu mai lucreaza la... furnizor. Bun asa, deci nicio fapta buna nu ramane nepedepsita, deci trebuie sa o iau de la capat cu cautat cine se ocupa acum, cu aceleasi demersuri epuizante. Am cedat psihic, si pt ca in bloc nu gasesc sustinerea nimanui pt ca oamenii sunt asa cum sunt..., azi zic da, maine isi cauta de treaba orice altceva, nu vor sa semneze nimic pt ca sa nu ajunga sa fie trasi de urechi de doamna care e stapana blocului, pt ca sunt foarte multe apartamente cu chiriasi (se trece 1 la asociatie si stau oricati), care sunt efectiv nepasatori (multi studenti care acum stau 2-3 luni, maine pleaca si vin altii), putinii care sunt proprietari nu stiu cu ce se spala sau daca se spala, dar cand ii intrebi ridica din umeri ca "da, asa e, dar ce sa facem, asta e!" si... am lasat balta totul, mi-am pus un boiler si mi-am vazut de viata pt ca nu are rost sa imi mananc nervii pt un bloc de nepasatori. Acum, nici viata cu boiler nu e viata, pt ca... apa e in volum limitat, ne facem program de spalat ca pe vremea raposatului, boilerul mai face si alte probleme in casa si Doamne-fereste daca nu esti acasa la momentul potrivit si, am decis sa iau problema de coarne dar din alt unghi. Asociatia de proprietari e condusa (pe viata!) de o doamna pe care o doare la toc de problema apei calde, intrucat are centrala pe gaze de ani de zile (singurul apartament din asociatie cu centrala, la ultimul etaj, si are tot interesul sa-i faca si pe altii sa isi puna centrala ca sa se lege la "teava ei"). Administratora nu locuieste in bloc, deci, acelasi zero interes. In comitet si-au tras slugi care semneaza fara sa clipeasca orice le cere, si proprietari care nu locuiesc efectiv aici, sau altii care nu clipesc sa semneze ce li se baga sub nas avand diverse alte interese (unii au mai multe locuri de parcare in timp ce altora li se spune ca nu e loc si pt masina lor, spatii comune inchiriate cu chirie de 2 lei, s.a.) In fine, vreau doar sa ilustrez pentru o mai buna intelegere, atmosfera din asociatie, si imposibilitatea de a gasi solutionare prin intermediul "eforturilor" asociatiei care ar putea sa se lupte cu furnizorul dar... nu vor si nici nu se simt obligate doamnele sa o faca. Teoretic, poti face orice ca sa rezolvi o problema, practic te lupti cu morile de vant, nu stai sa te dai in judecata pt probleme pt ca dai peste unii care oricum n-au alta treaba decat sa stea pe usile tribunalelor... :p si te lovesti de oameni care au cu totul alta preocupare si perceptie a problemelor reale, plus interesele personale sa nu rezolve aceasta problema si... ramai ca la-nceput, totul se mimeaza ca exista bunavointa, dar nimic nu se rezolva. Deci, prin colaborare Asociatie-Furnizor, nu sper la nicio solutie, pt ca furnizorul nu vrea sa rezolve - asta mi-e foarte clar (ce interes ar avea sa furnizeze temperatura ridicata la apa, daca nu mai consumi enorm inainte sa iti vin apa calda, plus ca daca ajungi sa combini apa calda-apa rece, scade suma de plata mult mai mare per metru cub apa calda si platesti apa rece, deci pret mai mic), iar doamna care se erijeaza in stapana blocului si a calitatii vietilor noastre stand cu ochii pe tot ce misca sa nu piarda ceva, nici atat nu are vreun interes sa rezolve la modul constructiv ceva. Poate daca problema ar fi necesitat vreun contract nou, vreun interes personal, lucrurile stateau altfel, o rezolva fara sa mai aiba nevoie de reclamatii... :D Dar nu e cazul. Deci, "ghinion" pt fraieri, vorba unui clasic in viata.

Ce caut acum? Caut o solutie tehnica.
Furnizorul, care in loc sa isi supravegheze angajatii ce fac in timpul de lucru, intotdeauna a invocat faptul ca blocul este "capat de coloana" si a concluzionat ca "nu se poate face mai nimic pt ca necesita resurse, sa schimbe conducte vechi, sa faca alte ramificatii, sa revizuiasca circuitul de recirculare a apei, investitiile sunt absolut excluse, nu sunt bani", deci asta e, adica nimic!
In fapt, din punctul meu de vedere, dupa ani de zile de umblete si personaje care mi-au trecut prin fata in aceasta problema, am constatat cu amaraciune ca... problema se reduce la o banala meteahna romaneasca: personalul furnizorului, care sunt angajati ca "fochisti" la punctul termic, ar trebui sa porneasca o banala pompa de recirculare macar la cateva ore sau sa o tina pornita permanent, in asa fel incat apa calda sa ajunga si la "capatul de coloana", ceea ce nu se intampla deoarece furnizorul... face economie la energia electrica... :) si degeaba ma lupt eu cu morile de vant, deoarece domnii si doamnele care ar trebui sa apese pe un banal buton ca sa porneasca o pompa, nu prea stau la serviciu sau executa ordine de economisire a curentului electric, cand ii cauti sunt "la celalalt punct termic", motivand ca sunt angajati pe mai multe puncte, nu doar pe cel la care blocul meu este arondat. Da-i romanului posibilitatea sa fie in doua locuri si n-o sa-l gasesti niciodata nicaieri!
Prin urmare, ma intreb daca prin montarea unei pompe de recirculare in subsolul blocului, care "sa traga" un fir de apa permanent, ar rezolva problema recircularii si, ce capacitate ar trebui sa aiba aceasta pompa. Sau, unde as putea apela sa obtin solutia tehnica. O platesc personal. Apoi, daca stiu ce trebuie, ridic altfel problema catre asociatia nepasatoare.

Va multumesc anticipat pentru sugestii si va cer scuze pentru preambulul enorm de explicatii, am facut-o pentru a evita alte sugestii de incercat pe cale normala, legala, civilizata deoarece acest lucru este exclus aici si nu va fi niciodata altfel, m-am convins in 14 ani de trai in comun cu aceleasi persoane. Apropo, e vorba despre un bloc din centrul Bucurestiului.

Cu stima!
Stimate domn, sustineti tot un abuz, iar opinia colegei, asa cum o invocati, este tot eronata. Consumul pus gratie muschilor, la pausal, in lipsa citirii este un abuz deoarece este... tot o amenda, iar asociatia de locatari nu are abilitatea de a aplica amenzi. Imaginati-varationamentul ca un intreg bloc nu face citirea, fiecare consuma cate un metru cub de apa, iar dvs. veniti si aplicati un consum de X metri cubi aferent fiecaruia, astfel incat excedeti volumetric debitul inregistrat pe contorul general si pe care, in mod real, asociatia il are de plata la furnizorul de apa.
Cum altfel justificati diferenta volumetrica de apa inregistrata ca si <b>consum</b> in listele pe care le intocmiti, care se reflecta apoi in incasari? CE ati incasat? Apa? Nu. Ati incasat o penalizare deparece consumul de apa general a fost depasit iar furnozorului de apa ii platiti ceea ce v-a facturat si nici pe departe cat ati incasat pe seama "consumului". Nu credeti? ;)
Aveti la-ndemana alte arme legale de a rezolva situatia, iar daca acestea sunt de durata si costa, asta estedeja alta problema, care cere alta rezolvare pt ca asta e.

Altfel, ceea ce citeaza colega dvs, si anume din Ordinul nr. 29/N/1993, poate remarcati ca se refera la citirea contorului general si nu la citirea contoarelor din apartamente...
Inteleg urmatoarele:
ca trebuie sa inscrie casatoria pentru autoritatile din Romania, iar apoi sa ceara inscrierea sau transcrierea certificatelor de nastere pentru copilul minor la Ambasada din Nicosia, iar pentru copilul major numai la Bucuresti la Primaria Sectorului 1 (in acest caz cu imputernicire data mamei, din partea copilului major), deoarece nici unul dintre copii nu a avut domiciliul in Romania.

Va multumesc mult de ajutor.
Buna ziua. Va rugam frumos sa ne ajutati cu ceva lamuriri cu privire la obtinerea documentelor de cetatenie romana pentru doi copii nascuti in Cipru, unul in varsta de 20 de ani, al doilea fiind minor (7 ani). Mama copiilor este romanca, iar tatal (au fost casatoriti) a fost cetatean cipriot, decedat in urma cu cateva luni.
Ce documente trebuie sa depuna si unde?
Poate sa depuna/obtina documentele in/din Cipru, sau trebuie sa vina obligatoriu in Romania?
Pentru copilul in varsta de 20 de ani, depunerea/obtinerea documentelor de face numai in prezenta acestuia, sau poate mama sa depuna pentru el. (este plecat pentru studii in alta tara)
Mentionez ca mama copiilor detine carte de identitate in perioada de valabilitate, eliberata de autoritatile romane si certificatul de deces al tatalui copiilor. Multumesc.