avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate richard1977

Activitate richard1977

Bullying scolar
Salutare. Am urmatoarea problemă, fiind cadru tehnic la o scoală tehnologică. Cunosc cazul unei eleve supusă bullyingului de un grup de elevi, sunt undeva la vastra de 17 ani cu totii. Unii elevi tachinează victima pe diverse motive iar altul, care se impune prin fortă in clasă am inteles că i-ar fi scuipat in sticla cu apă sau suc in fata altor copii, cand victima nu era prezentă. Acest aspect mi-a fost adus la cunostintă de un elev (minor). Ce etse de facut in această situatie? Daca anunt părintii victimei care deja au fost la scoașă la director, diriginte, va iesi probabil cu reclamatie la politie. Este un gest scârbos, neomenos.
Multumesc.
Cumpărare proprietate cu o suprafată mai mare decat in acte
Buna ziua. Am cumpărat in urma cu vreo 3 ani un imobil intr-o zonă urbană. Alături am ca vecin mai multi proprietari, este vorba de 3, care la randul lor au nepoti. Anul trecut unul dintre nepotii unuia ditre cei 3 prorpietari mi-a zis că limita gardului (care este cu soclu de beton, si din lemn) este cu aprox. 1 m in terenul bunicului său (proprietarul de drept, decedat). Eu asa am cumpărat proprietatea cu casa. Am studiat actele. Casa a fost cumparata de fostul proprietar in anii 90 si sa zicem ca avea suprafata A mp. In 2010 fostul proprietar face cadastrul si apar in al doilea document de proprietate A+10 mp (in plus). Anul trecut am facut cadastrul si mi-au mai iesit in plus 35 mp, pe care i-am trecut in cartea funciară, legal vorbind, fiind undeva sub 10% din suprafetele initiale. Din ce am auzit de la un vecin mai batran, proprietarul de la care am cumparat eu si-ar fi mărit proprietatea cumpărand fara acte, in anii 90 o limbă de pâmant de la vecin.
Acum vreau să stiu care pot fi riscurile la care mă expun. Vecinii care mi-au spus de curand că sunt intrat in proprietatea lor nu au carte funciară, au doar niste inscrisuri cu acte de proprietate de prin 1960, foarte sterse, in plus de cativa ani nu si-au platit nici impozitele la primarie. daca sunt dat in judecată, pot castiga, asta fiind obligat să mut gardul cu 1 m? In acest caz persoana de la care am cumpărat nu este de rea credintă? Eu cand am cumpărat nu am masurat să vad ca este o diferenta de 35 mp.Am masurat la pas curtea. Ce demersuri ar trebui să fac? sau trebuie să astept să văd ce vor face mostenitorii vecini?
Multumesc!
Societatea Apa Canal Tecuci.

w_v_w_v a scris:

ANRSC
petitii@anrsc.ro
Descrieti problema ca fiind a operatorului Apa Canal .... ilfv sau cine or fi.
In ce localitate sunteti?
Bransamentul de apa apartine operatorului si e problema lui. Ce este dincolo de gardul dv este treaba lor.
Asta vor si ei sa rezolve probleme oameni pe banii lor desi ei trebuie sa rezolve.
Daca sunt cei de la apa canal Ilfov sunt niste angajati numiti politic membri ai PNL care au fost chelneri si celalt prin primarie.

Branșament canalizare nefunctional.
Bună seara. Bransamentul de la scurgerea de la canalizare (locuiesc la casă) este nefunctional. Am observat de cateva luni că în cîminul apometrului mi se acumulează apă împuțită. Am săpat pe sub țeava de canalizare până la limita cu gardul și am observat că pe sub ea se scurge apă murdară provenită din stradă. După 3 saptamani de facut sesizari la societatea Apă Canal, au venit să desfunde. După operațiune situația este la fel. Apa de la toaletă mi se reintoarce pe sub teava de scurgere. Am băgat pe teava respectivă un tub flexibil (PPR) si este plina teava cu nămol și apă, nivelul mult mai sus decat magistrala strazii. Asta presupune că bransamentul meu nu drenează in sistemul de colectare si partea lichidă refuleaza pe la îmbinari in curtea mea. Ce este de facut? Domnii care mi-au desfundat mi-au spus că e posibil ca tevile din strada să nu fie imbinate corect si să chem o firmă privata să sape să remedieze problema. Chiar este de datoria mea să plătesc manopera, avand in vedere că mi se creează disconfort și stress prin acumularea de dejecții în caminul apometrului, zilnic?Cămin- apometru care s-a transformat într-o hazna? Cui aș putea să mă adresez? Directorului societatii incă o dată? Daca mi spune că trebuie să apelez la firmă privată să mă rebranșeze? Aștept niște opinii. Multumesc.
branșament canalizare
Litigiu cu un meseriaș care montează cabine de baie
Buna seara. Vă rog sa imi dati o opinie in legatură cu montarea unei cabine de baie facută la comandă de către un meseriaș. Acesta nu a verificat verticalitatea peretilor placati cu faiantă, acre sunt ușor devincluiți cum zicea și a montat paravanul mai lung . Asadar intre ușa cabinei și paravan acel luft este prea mic și ușa mi se inchide strâmb și oblic. Foarte vizibil cu ochiul liber, cu o abatere de la balamale de aprox 2 cm, pe o distanță de 75 cm cat e lățimea usii. I-am spus meseriașului că nu mi place și a spus că nu e vina lui și că nu mai e nimic de făcut. Vreau să stiu dacă in aceasta situație mai pot face ceva. Am discutiile cu el pe whats App, unde mi spune de oferta la cabină, inclusiv print screenurile de pe pagina sa de Face book unde a postat rezultatele muncii sale inclusiv cabina de duș a mea. Vă mulțumesc.
Discuție Schimbare nume
Bună ziua.
Aș dori să-mi schimb numele, să-l port pe cel al bunicului meu dispre tată. In perioada de inceput a comunismului (sau socialismului) s-a strecurat o greseală pe certifcatul de nastere al tatalui la nume (s-a schimbat ultima vocală din „e” în „ă”. Pe verisorii si unchii mei îi cheamă așadar diferit. Așadar vreau sa stiu daca se poate face cu usurință acest lucru, taxele folosite, cum motivez. In cazul schimbarii numelui, numele meu din certificatul de nastere trebuie schimbat?
Multumesc.
Bună ziua. Mă interesează pentru cultura mea generală de câte ori te poți căsători în România? Am auzit niste discuții contradictorii că ar fi de 5 ori. Dacă te căsătoresti să zicem de mai mult de 2 ori, la noua căsătorie trebuie aduse toate certificatele de divort sau ultimul?
Multumesc.
Răspuns la discuția probleme la vanzarea unui moped
multumesc ptr. răspuns. Cumpărătorul nu vrea să colaboreze, spune ca nu mai stie nimic de motoreta de 3 ani, nu are nici un act și că nu poate da de urma celui care a luat motoreta mai departe. Nu rămâne decât judecata. De aceea vreau saptamana viitoare sa merg la tribunal cu o cerere de mana facuta in care sa prezint judecatorului cele intamplate și va rog sa-mi dați un model. Va multumesc.
În urmă cu 3 ani am vandut un moped inscris la primarie (plăcuță cu nr. galben) unui individ, am facut acte de vanzare cumpărare la mănă, in dublu exemplar. La cateva luni m-am dus la primarie sa-l trec pe numele persoanei respective, cei de la serviciul radieri mi-au spus ca trebuie radiat ca la autoturism, sa le predau actele mopedului plus plăcuța de inmatriculare. Am luat legatura cu cumpărătorul și acesta a spus ca mopedul e la un frate de al lui plecat in alt județ. M-am rugat 2 ani de zile să-mi aduca actele și plăcuta respectivă. Nu a dorit, acum mi-a spus ca fratele său a vandut mopedul fara acte cuiva din Constanta (eu fiind din GL.) și că nu stie cui, nu mai deține nici un act, plăcuță, nimic. In acest caz eu nu pot radia acel moped și sunt obligat să-i plătesc impozit anual, plus ca daca cel care-l conduce afce vreun accident pot fi chemat prin tribunal. Fostul cumpărător mi-a spus ca el nu vrea sa mai audă de acel moped si să-l dau pierdut și se rezolva problema. Dându-l pierdut, furat mă gandesc ca daca va fi gasit sau in caz de accident, eu pot avea probleme ptr. fals in declaratii. Pe actul de vanzare cumpărare eu am specificat absolut tot: numele cumpărătorului, seria lui de CI (am si copia sa xerox), seria șasiu, nr. de inregistrare al plăcuței.
Am fost consiliat să-l dau pe cumpărător in judecată, pentru a obtine dreptul de radiere al mopedului. Doresc și alte păreri. În caz de judecată, trebuie să completez un anume formular, există o anumita cerere, că nu am mai trecut prin așa ceva.
Vă multumesc.