in anul 2007 am luat un imprumut in franci elvetieni...acum, intrucat francul s/a dublat sau chiar mai mult, este peste putinta mea sa mi mai achit ratele.la sfarsitul lui 2014 am intentat o actiune in instanta si acum am de raspuns la intampinare!
banca motiveaza ca:
1.actiunea s/a prescris (in termenul de prescriptie general de 3 ani). in aceasta situatie am vreun mijloc de aparare fata de acest termen de prescriptie?
Exista contextul parintele copilului sa fie si tutorele aceluiasi copil?...adica tatal meu este si tutorele meu pana la varsta de 18 ani???
intabulatul este acelasi lucru cu inscrierea in registrul agricol?(este vorba dsp o casa si teren situate in mediul rural)....pot sa vand un teren care este doar inscris in registrul agricol?
Multumesc frumos
Hotararea judecatoreasca pronuntata intr o cauza de partaj judiciar,neatacata cu recurs devine irevocabila si constituie titlu executoriu, fara nicio formalitate?
Multumesc anticipat
Imi cer scuze dl. andreigrigor pentru ambiguitatea intrebarii...o sa expun problema concret!ideea este urmatoarea : in cauza este o sentinta judecatoreasca comunicata celor 4 parti (un reclamant si 3 parati).reclamantul a solicitat legalizarea copiei de pe sentinta celelalte trei copii ramanand doar definitive.intrebarea la cate astept raspuns este daca se mai poate vreodata redeschide dosarul cauzei existand doar o singura copie de pe sentinta judecatoreasca legalizata?!...
Va multumesc frumos!
Ce efecte produce o sentinta definitiva si irevocabila?
...si mai ales efectele ce le produce o hot. judec. definitiva si irevocabila se rasfrang si asupra celorlalte hotarari definitive comunicate partilor participante la proces???...multumesc anticipat!
impozitele ma gândesc ca au fost achitate de posesorii cămătari...deci cămătarii s au comportat ca niște adevărați proprietari!să înțeleg că nu mă pot lega de starea de beţie în care se afla tatăl meu în momentul semnării actului?!
În concluzie, în condițiile următoare:
1. casa nu este intabulată sau chiar notată în cartea funciară.
2.impozitele sunt plătite de o altă persoană decât adevăratul proprietar.
3.această altă persoană care folosește casa doar în baza unui înscris sub semnătură privata;
am vreo șansa să câștig un asemenea proces? şi dacă da ce pasi trebuie urmaţi....
va multumesc pentru mesajele dvs anterioare!
Bun...asta o sa fac pentru inceput si o sa aflu actualii proprietari!in cazul in care camatarii nu au intabulat imobilul o sa recurg la o cerere de evacuare?iar dk l au intabulat pot sa intentez o cerere in instanta pentru revendikrea bunului?
Multumesc
Înainte de căsătoria părinților mei, tatăl meu a plătit un acont de mai mult de jumătate din valoare casei în care urma să locuim. După căsătoria părinților casa avea sa fie plătită integral din banii obținuți după nunta. Toate bune și frumoase timp de 3 ani. După această perioada tatăl meu a început să bea iar mama mea a hotărât să divorțeze, mișcare care i a și ieșit. Tatăl meu, după divorț, în baza unui înscris sub semnătură privată ceda casa, unor cămătari, în schimbul unui autoturism marca ARO. Toată acțiunea s a petrecut în urmă cu 20 de ani. Am informații că tatăl meu se afla sub influența alcoolului în momentul semnării actului și că în prezent faimoșii cămătari este posibil să nu dețin titlu de proprietate pentru casă.
Întrebările mele sunt:
1. Ce poate face pe cale legală tatăl meu pentru recâștigarea casei?
2. Cămătarii în baza înscrisului sub semnătură privată puteau obține titlu de proprietate pe casă?
aștept răspunsurile dumneavoastra