Este legal ca un restaurant (conform DEX: local de alimentaţie publică) să pună la intrare un afiş mare pe care scrie:
NU SE VIZITEAZĂ
NO VISIT
NEM LATOGATASA
Nu intru în detalii despre cum poate cineva să stabileasca dacă eu vreau să intru acolo pentru a vizita sau pentru a consuma, dar şi asta este important.
Multumesc.
PS. Am şi fotografii. Cum pot fi postate?
Revin cu rugamintea de a-mi spune daca ma incadrez sau nu in forma actuala a propunerii legislative.
Daca raspunsul este "Nu te incadrezi.", atunci, ca cetatean al Romaniei, cum pot propune un amendament care sa elimine cuvantul "ipotecar" din articolele acestei legi? Am recitit propunerea legislativa in forma adoptata de Senat si trimisa Camerei Deputatilor, iar expresia "credit ipotecar" este folosita de 4 ori, nu doar o data in art. 3, ci si in art.5 (de doua ori) si o data in art.8.
Multumesc.
Propunerea a fost adoptata de Senat.
Eu am luat un "credit de nevoi personale cu garantie imobiliara" nu "credit ipotecar". Am ipotecat in favoarea bancii un apartament proprietate personala pe care il detineam deja. Cu banii primiti am construit o casa care, pe legile actuale, mi-ar fi luata de banca (chiar daca nu este trecuta in contract) impreuna cu apartamentul ipotecat, in cazul neplatii ratelor.
Va rog sa-mi spuneti daca ma calific in forma actuala a propunerii legislative (dau apartamentul si sting creditul) care doar la art. 3 foloseste sintagma "credit ipotecar"?
"Art. 3-Prin derogare de la dispozitiile Codului civil, debitorul are dreptul de a stinge creditul ipotecar prin transmiterea catre creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de prezenta lege."
Multumesc.
DEX spune ca:
NIVÉL1 ~uri n. 1) Înălțime a unui loc în raport cu un plan orizontal dat. ◊ ~ul mării nivelui zero al mării în raport cu care se determină altitudinile formelor de relief. Curbă (sau linie) de ~ linie de pe hartă care unește punctele cu aceeași altitudine. Pasaj de ~ punct de întretăiere, la aceeași altitudine, a două căi de comunicație. 2) Fiecare dintre părțile care cuprind încăperile de pe același plan orizontal dintr-o clădire; etaj; cat. 3) fig. Treaptă de dezvoltare a ceva; măsură în care se manifestă evoluția unui lucru. ~ de dezvoltare. ~ științific. ~ artistic. ~ intelectual. ◊ ~ de trai (sau ~ul vieții) măsură în care sunt satisfăcute necesitățile materiale și spirituale ale populației unei țări, într-o anumită perioadă de timp; grad al bunăstării. La același ~ pe aceeași treaptă; pe același plan. A fi la ~ a corespunde (perfect) cerințelor. 4) geol. Subdiviziune a etajelor și a subetajelor. 5) fiz. tehn. Valoare a unei mărimi în raport cu o valoare de referință. ~ de energie. /v. a nivela
Nu gasesc nici un exemplu in care "la nivelul..." sa fie sinonim cu "in cadrul..." sau "in regiunea (geografica)...".
Inteleg "la nivelul gatului" in loc de "in dreptul (in regiunea) gatului" (cand este vorba despre zone ale corpului uman dispuse pe verticala) sau "la nivelul padurii de foioase" (cand vorbesc despre zonele pe verticala ale unui munte) dar "la nivelul judetului" mi-e greu sa inteleg.
Puteti fi putin mai concreta? Despre ce ierarhizare este vorba atunci cand institutia are 7 angajati, sau in cadrul primariei s-au luat niste masuri (de igienizare a toaletelor, de exemplu)?
Multumesc.
La 23.04.2014 am sesizat in scris asociatia de locatari ca terasa blocului necesita reparatii deoarece apa se infiltreaza in apartamentul meu prin tavan. Neprimind nici un raspuns, dupa 30 de zile m-am adresat in scris primariei care mi-a raspuns ca a luat legatura cu asociatia punandu-i in vedere sa urgenteze procedura. Observand ca tot nu se intampla nimic in sensul vreunei reparatii, am sesizat Comisariatul pentru protectia consumatorului care mi-a raspuns ca a sesizat primaria.
Va rog sa-mi spuneti daca stiti vreo metoda de a scurta acest calvar, deoarece in continuare in apartamentul meu ploua si el se degradeaza vazand cu ochii. Nu ma gandesc la un proces in instanta pentru ca, daca dureaza 10 ani, in acest timp se poate darama si blocul nu doar apartamentul meu.
Va multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca utilizarea cuvantului "nivel" este corecta in urmatoarele cazuri:
1. "La nivelul institutiei exista 7 angajati."
2. "S-a incheiat deszapezirea la nivelul judetului."
3. "La nivelul primariei s-au luat masurile necesare."
Multumesc.
Cu alte cuvinte, directorul poate face orice, chiar sa incalce legea? Nu directorul trebuie sa indeplineasca aceste atributii. Sau nu inteleg eu corect: functionarul de securitate nu trebuie sa fie un adjunct al directorului? Daca nu exista functia de adjunt, exista cineva care ii tine locul directorului cand acesta lipseste, iar ala nu sunt eu. Sau doar mi-au fost acordate temporar atributiile respective (dar asta dureaza de 5 ani)?
Dupa ce directorul a dat dispozitia, fisa postului a fost completata cu atributiile respective. Eu intreb daca dispozitia este conforma cu art. 29 din HG 585/2002.
Sunt angajat functionar public de executie (consilier) la o institutie publica, fara nici un fel de functie sau atributii de conducere. Prin dispozitie a directorului executiv mi-au fost acordate atributii de functionar de securitate in cadrul institutiei.
Va rog sa-mi spuneti daca acest lucru este legal (corect, normal), atata timp cat art. 29 din HG 585/2002 prevede ca "Seful structurii de securitate, respectiv functionarul de securitate, este un adjunct al conducatorului persoanei juridice sau un membru al consiliului de administratie al unitatii."
DEX spune ca: "ADJÚNCT, -Ã, adjuncți, -te, adj. Care face parte din conducerea unei instituții sau a unui serviciu, având funcția imediat subordonată titularului. – Germ. Adjunkt (lat. lit. adjunctus). "
Daca nu este legal, atunci va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in aceasta situatie.