avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa blocului

La 23.04.2014 am sesizat in scris asociatia de locatari ca terasa blocului necesita reparatii deoarece apa se infiltreaza in apartamentul meu prin tavan. Neprimind nici un raspuns, dupa 30 de zile m-am adresat in scris primariei care mi-a raspuns ca a luat legatura cu asociatia punandu-i in vedere sa urgenteze procedura. Observand ca tot nu se intampla nimic in sensul vreunei reparatii, am sesizat Comisariatul pentru protectia consumatorului care mi-a raspuns ca a sesizat primaria.
Va rog sa-mi spuneti daca stiti vreo metoda de a scurta acest calvar, deoarece in continuare in apartamentul meu ploua si el se degradeaza vazand cu ochii. Nu ma gandesc la un proces in instanta pentru ca, daca dureaza 10 ani, in acest timp se poate darama si blocul nu doar apartamentul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
mircea2103, utilizator
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 18:26, 24 Iunie 2014
metoda este sa-i dati in judecata, dar dureaza si depinde daca terasa este prevazuta ca spatiu comun in actele asociatiei.sau sa apelati la un avocat sa-i notifice
1-ANPC nu are in competenta solutionarea situatiilor /litigiilor existente in interiorul asociatiilor de proprietari
2-Aveti 2 variante
Fie staruitti la nivelul asociatieid e proprietari,eventual notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia executarii reparatiei la partea comuna terasa,fie negociati si incheiati document asumat de catre reprezentantii asociatiei de proprietari,prin care sa se confirme situatia sesizata de dv,
necesitatea executarii reparatiei,pe care sa o realizati dv cu unitate specializata si cu formalitati legale,umand ca la finalul executiei reparatiei sa va recuperati suma avansata de la asociatia de proprietari care la randul ei sa impuna proprietarilor de pe scara/tronson cota parte din c.v reparatia terasei
1. Depuneti plangere la politie sau la parchet pentru abuz in serviciu.
2. Incercati sa intreprindeti demersuri pentru schimbarea coducerii asociatiei
3. Plangere la primarie
4. Executarea lucrarii individual apoi recuperarea banilor prin asociatie

Cea mai sigura cale instanta - unde puteti obtine si despagubiri pentru prejudiciile aduse.
Altfel prin demersurile de mai sus, chiar si cu sanctiuni date, e posibil sa nu rezolvati nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere apartament Cristi2680 Cristi2680 Locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj fără acoperiș.De mai bine de un an am anunț verbal administratorul că se infiltrează apa de la terasa ... (vezi toată discuția)
Mansardarea ultimului etaj flo1982 flo1982 Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament de la ultimul etaj ( 4 ), un bloc de P + 4. Doua apartamente de la etajul 4 au din constructie duplexul ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de vecinul de la iii ciucuadrian ciucuadrian Buna seara. Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa ... (vezi toată discuția)