avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate ionelzan

Activitate ionelzan

am un pfa 0111 arenda lucrari agricole etc.trebuie sa depun declaratia 205?cum procedez ca am in arenda aprox.de la 20 persoane teren pt.efectuarea lucrarilor agricole,recoltat etc.am auzit ca trebuie pt.2012 sa depun decl.205 pt.toti cei 2o de
persoane.
am pfa sunt pensionar ,am predat cereale(fl soarelui,griu) cu bord.de achizitie la COMCEREAL,din c/val lor mi s-a retinut impozit 2%si cass 5,5%,este corect si care este baza legala intrucat prin declaratia depusa la Finante cu estimarea declarata ca realizata am primit decizie de impunere cu cass de platit,pe care l-am platit.
Discuție pfa
am achizitionat un tractor si utilajele aferente pentru diferite lucrari agricole de pe piata libera fara a solicita la timpul respectiv acte de provenienta.Mentionez ca acestea erau dezmembrate eu ulterior le-am reparat si le-am facut sa functioneze.as dori sa le dau o valoare ca sa ma pot inregistra cu ele,in registrul meu de inventar?
Discuție angajare
am un pfa ,am depus declaratia 600 si platesc lunar asigurari sociale la pensii 31,5%(la salariu minim de 741 ron)ce pot face ca sa devin angajata,sau daca aceasta suma se ia in calcul la pensie,platesc si la sanatate pt.ca primesc o decizie de impunere.
Răspuns la discuția pensie
daca perioada cand am fost cu pensie de invaliditate se ea in calcul sau se mai adauga ceva la vechime?la punctaj total,mentionez ca stagiu de cotiz.realiz.37 ani iar cu pensie de gr.ii inca 12 ani,am inteles ca perioada de invaliditate se adauga la pensie.
Discuție pensie
am fost pensionar de invaliditate gr.II,din anul 2002, cf.deciziei am un stagiu de cotizare realizat de 37 ani si 7 luni, d.c. 10 ani in gr,II ,n.in 1949 luna 08,cand si ce trebuie sa fac pentru a iesi la limita de varsta?-daca perioada cand am fost pensionat medical mi se mai ia in calcul la stabilirea cuantumului pensiei la limita de varsta,se mai adauga ceva la vechime,puncte realizate?
Discuție lichidare
am o societate PFA COMERT CU AMANUNTUL cod.4711,as dori sa o inchid ,ce demersuri trebuie sa fac,ce acte trebuie sa depun ,la finante,doresc acum ca se incheie si anul.
am un pfa comert,am depus dec.6oo ,am primit de la fisc aprox.95o ron,cas contributie , de achitat ,mentionez ca am infiintat pfa din luna sept.2012,pt.anul 2013 trebuie sa mai depun dec.600,sau nu?in localitatea mea sunt foarte multe pfa si nu au depus de loc decl.600 si nu platesc nimic la pensii,cum procedez eu acum?si cum o intocmesc,precizez ca pe cea din 2012 mia intocmit-o o salariata de la fisc,
Discuție ajutor deces
o peersoana in cm a decedat de unde poate beneficia de ajutor de deces
Discuție ajutor deces
o persoana a decedat in perioada cand era in concediu medical,era deci salariat,de unde poate beneficia de ajutor de deces,?sotia nu lucreaza.