avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate IonNicolae33

Activitate IonNicolae33

Pe proprietatea mea (fond aservit) , in urma unui proces, s-a instituit o cale de acces catre un teren arabil (fond dominant), S-a incheiat punerea in executare, am lasat libera calea de acces. Intrebarea mea este urmatoarea, ma pot folosi si eu , ca proprietar al terenului, de calea de acces sau este in folosinta exclusiva a celui care trece prin curtea mea? Care sunt drepturile si obligatiile mele ca si proprietar de drept? Mentionez ca suprafata respectiva de teren, pe care s-a instituit cale a de acces (respectiv 4 x 33m), a ramas inscrisa in actul meu de proprietate. Va multumesc pentru raspuns. Cu respect, o zi buna tuturor!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 613
Distanţa minimă pentru arbori
(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.
(2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.
(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.

Detalii: [ link extern ]
Răspuns la discuția Cerere in instanta
Va multumesc pentru raspuns.
As mai avea 2 intrebari tinand cont de raspunsul Dv.
Ce presupune ''conditiilor prevazute de lege''?
Si daca partea cealalta nu e dispusa,poate fi obligata de instanta?
Ce ma sfatuiti? Ce-as putea face in interesul meu,dat fiind faptul ca o sa-mi fie luati 4mlX35Lm din curtea mea,suprafata de teren pe care o am fiind diminuata corespunzator cu supr,servitutii.
Buna ziua,
Daca as inainta in instanta o actiune prin care sa cer teren in schimb egal ca suprafata,ca si compensatie pt o servitute de trecere prin curtea mea catre un teren,credeti ca as avea vreo sansa de castig? Mentionez ca servitutea urmeaza a fi trasata pe terenul meu,proprietete de 40 de ani.Exista o hotarare judecatoreasca definitiva din anul 2006,dar neexecutata pana in prezent.Ce as putea face in interesul meu?
Multumesc
Răspuns la discuția Recuperare cheltuieli medicale
Nu credeti(nu sunteti sigur)dumneavoastra sau nu se poate? Citisem pe aici ceva asemanator cu problema mea,dar raspunsul nu m-a multumit deoarece situatia nu era similara.Este vorba de o perioada(90zile pt depunere acte medicale,facturi) si o suma maxima(returnabila) prevazuta de lege pt interventie si internare,similara cu costurile din clinicile de stat.
Sau-Cum se inregistreaza in contabilitate(PFA) o factura de servicii medicale pentru un angajat cu contract de munca.;este aceasta cheltuiala deductibila?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Sunt asigurat CAS si as dori sa stiu daca as putea recupera cheltuielile medicale facute in urma unei interventii chirurgicale si internare intr-o clinica privata.
Care este temeiul legal ce reglementeaza aceasta posibilitate(daca exista)?
Exista vreo prevedere care faciliteaza deducerea acestor cheltuieli pe firma(PFA)?
Va multumesc