Buna seara. Am lucrat 10 ani in strainatate ca ingrijitor batrani, avand contract de munca. Trebuia sa platesc sau sa declar ceva in Romania? Noul cod fiscal prevede asa ceva? Am auzit o stire care alarma pe cei din diaspora asupra faptului ca statul roman le va bloca conturile pe baza neplatii taxelor si impozitelor lunare incepand cu 25 iulie (e tot ce spuneau in stire).
Multumesc!
Este o societate comerciala cu raspundere limitata. In 2008 era considerata microfirma. Practic a fost infiintata de fostii patroni ai sotului care au scapat de angajati transformandu-i in firme (de prestari servicii). Multumesc pentru raspuns!
Multumesc. Adevarul este ca m-am speriat. Eu nu am beneficiat in nici-un fel de pe urma acestei firme iar banii din conturi sunt ai mamei mele (se vede ca sunt trimisi din strainatate) iar o parte, din munca mea si orele pierdute in week-enduri (bani din salariu si transformati in depozit in aceeasi banca).. Deci nu mi s-ar parea legal si moral sa fiu afectata doar pentru ca am vrut sa am legal un sot...
Buna ziua, sotul meu a infintat o firma inainte de casatorie. Aceasta firma are datorii acum, sotul nu a mai depus acele declaratii de 2 ani ....nu stiu in ce situatie este aceasta firma. Sediul nu figura la domiciliul nostru. Eu am un apartament dobandit inainte de casatorie, pe numele de fata si depozite care provin din bani trimisi de mama mea din strainatate si din salariul meu. Sotul meu nu figureaza cu numele pe aceste depozite. Vroiam sa va intreb daca in cazul unei executarii silite ar trebui sa ma tem pentru aceste bunuri. Multumesc!
Buna dimineata, am o problema care ma sperie in acest moment. Aseara au venit la mine la usa doi indivizi care sustin ca le-am lovit masina in parcare. Le-am spus ca nu sunt eu, ca nu am miscat masina de o saptamana si culmea, dimineata cand am plecat la munca am constat ca mi s-a furat bateria de pe masina (o dacie). Sotul s-a certat cu ei si acestia au plecat. Eu m-am dus la circa de politie si am depus o declaratie pentru ca mi s-au parut suspecti. Ma gandeam ca vor sa stoarca bani de la noi. Peste doua ore s-au intors 7 persoane si au chemat si politia pentru scandal in trafic (cu dacia mea parcata, plina de praf si fara baterie). Problema mea e ca acum 4 luni sotul a avut un accident, cineva din spate l-a lovit usor in spate si bara de protectie arata ca si cum ar fi primit un pumn. Sotul nu a fost la politie si l-a lasat pe om sa plece (acum imi dau seama ce prostie si la ce se poate ajunge) si acesti indivizi sustin ca asta este dovada lor. Nu am facut nicio reconstituire, eu nu am vazut masina lor dar sotul spune ca arata zgariata. Doamna de la politie m-a invatat ce sa le spun si eu i-am rugat sa plece, sa mearga la biroul de accidente si acolo sa dea declaratii si lucrurile s-au linistit. Groaza mea este ce urmeaza.... El se poate duce cu 7 martori (erau o adevarata gasca de cartier) sa declare ca eu l-am lovit si politia ii crede... Se fac cercetari mai amanuntite, reconstituirea accidentului? Traiesc un cosmar! Dati-mi un sfat va rog...
Buna ziua, sunt angajata de 6 ani in sistemul bugetar si sotul meu are o firma cu datorii la stat plus impozite neplatite la masina si probabil amenzi de circulatie :(. As dori sa stiu daca in acest caz statul imi poate opri indemnizatia pentru cresterea copilului pe 1 an (2ani - depinde cum o sa ma hotorasc). E nevoie sa divortez si sa nu-l declar ca tata al copilului? #-o #-o #-o
Multumesc mult! Se pare ca cei de la personal nu vor sa imi mareasca salariul. Ce credeti ca as putea sa fac in aceasta situatie? Eu am un salariu net de 1150 pe functie de cercetator asa ca as vrea sa ma intelegeti ca nu profit de banii statului in niciun fel.