cine ar trebui sa gaseasca aceasta persoana? familia sau notarul unde se deschide dosarul de succesiune? persoanele fizice nu pot afla datele personale ale unei persoane de la primarie ( legea 866).
A murit cineva care are inca 3 surori vitrege dupa mama, cu care a crescut si a trait impreuna. Si mai are si un frate vitreg din alta casatorie a tatalui , despre care nu stia nimic. In rest, vaduva de peste 15 ani, fara copii.
- cum se imparte ceea ce a ramas de la defuncta?
- nu se stie decat de existenta acestui frate( nume, parintii, locul si anul nasterii) nu adresa sau contact.Cine trebuie sa il instiinteze despre succesiune? (familia, notarul?) (de la politie nu am obtinut nici o informatie )
- cum poate fi instiintat daca nu se stie unde este?
se poate incheia un contract de imprumut, cu titlu executoriu si cu garantie un teren aflat acum in litigiu? - sansele sunt de 95% sa ramana in proprietatea celui pe care as vrea sa il imprumut - dar nu se stie cand se va termina procesul actual.
Exista urmatoarea situatie: tatal moare si casa este impartita la succesiune intre vaduva si cei 2 copii. Unul dintre cei doi mostenitori a avut un imprumut neachitat la banca si a fost instiintat de executarea silita a mostenirii sale,adica 3/16 dintr-un apartament de 3 camere. Familia a incuviintat scoaterea la licitatie a partii de proprietate poprita, in speranta ca vor putea rascumpara ei partea aceea ( ar acoperi doar o parte din suma care trebuie rambursata catre banca). Executorii judecatoresti insa fac presiuni asupra celorlalti 2 proprietari sa semneze pentru scoaterea la licitatie a intregii proprietati. Sunt amenintati si li se vorbeste foarte urat. Ce pot face ceilalti doi proprietari in cazul acesta?
Si o alta intrebare: executorul este obligat sa anunte licitatia si celorlalti doi proprietari?
a fost primita o citatie pe numele unui decedat, de catre familia sa ce locuieste in continuare la aceeasi adresa. vaduva trebuie sa faca ceva? sa se prezinte la proces? sa faca intampinare?? ce ar trebui sa faca?
mai mult ca sigur cineva din familia restransa. ceilalti doi mostenitori care au primit teren vor sa il vanda. partajul voluntar a fost cu iesire din indiviziune si acum familia batranei nu e de acord cu instrainarea pamantului sau ceva de genul. partea nostima e, ca intre persoanele citate este un frate care a murit la o luna dupa semnarea partajului si e chemat in judecata la un an si ceva dupa moartea sa. vaduva lui sau fii lui ar trebui sa se infatiseze la proces desi ei practic nu sunt citati? saptamana trecuta a mai murit o sora care era citata.
in citatie precizeaza ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale la data semnarii si ca nu a putut pricepe semnificatia actului si ca notarul nu a vorbit cu ea. este o femeie peste 70 de ani si se pare ca are un alzheimer sau ceva insa nediagnosticat la medic - e femeie de la tara.la notar a venit cu sotul si fiul si a fost interogata de notar, a raspuns corect la toate intrebarile notarului, dar acum declara ca nu a fost intrebata nimic. acum ea nu mai este limpede la minte deloc.