avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate dcorin

Activitate dcorin

Mulțumesc. Asa gândesc și eu că trebuie procedat. Speram sa existe și o altă posibilitate de constringere pe care eu nu o intuiesc, ca de pildă să cumpăr o mașina identică, din cele de pe site-urile pe care le-am transmis ca exemplu de prețuri din piață și să decontede contactul. O zi liniștită vă doresc.
Bună ziua.
Cu o lună ăn urmă am fost implicat intr-un accident auto (eu fiind partea păgubită) din care a rezultat avarierea autovehiculului proprietate personală. Asiguratorul la declarat daună totala economică și mi-a făcut o ofertă de despăgubire cu 30 la sută mai mică decât prețul unui autovehicul identic (km, motorizare, model, etc) pe care bineînțeles am refuzat-o. Am comunicat site-uri cu vehicule din piață, am propus sa cumpar un autovehicul identic, etc. și implacabil primesc răspuns „calculul s-a facut cu un program ....”. Din evaluarea primită se vede că programul permite corecții dar nu vor să le aplicate, Cu alte cuvinte și făra bani si fără mașină. Întrebarea este: cum fac să-i forțez să-și faca treaba corect. Cu siguranță mai sunt persoane în situația asta si le va folosi discuția.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cu stimă: Corin
BIU”
Răspuns la discuția reincredintare minor
Multumesc! Minorul are 14 ani. Mama vrea sa se ocupe mai mult de minor. Considera ca apropierea mai mult de tata a dus la aceasta situatie. Se pare ca acesta incuviinteaza comportamentul minorului cel putin vis a vis de fumat si alcool. Multumesc inca o data. Numai de bine!
Buna ziua. In speranta ca ma puteti ajuta va prezint urmatoarea situatie cu rugamintea de a-mi spune caile posibile de rezolvare.
Situatia in fapt:
Relatie de concubinaj intre fosti soti, copii cu ei, unul major si unul minor
Intervine ruptura si separarea in urma cu 6 luni
Parintii locuiesc la aceiasi adresa, in acelasi imobil, dar in aripi cu intrare separata
Copii ramin la tata caruia i-au fost incredintati in urma divortului - mama a renuntat timpul procesului de divort copii fiind incredintati tatalui
Celalalt parinte doreste incredintarea minorului
Motiv:
minorul bea, fumeaza, posibil droguri
Buna ziua.
Am contracte de comision cu persoane fizice in baza carora acestea vand catre populatie in numele firmei butelii aragaz si care primesc pentru aceasta activitate un comision din care se retine la sursa impozitul si cass-ul aferent.
Aceasta activitate se desfasoara la domiciliul persoanei, nu exista program de lucru sau vreo relatie de subordonare fata de firma. .
Cistigul net lunar este in jur de cam 20-30 lei - o gramada de bani tinind cont ca cei mai multi nu au alta sursa de venit.
Problema e ca unii dintre ei au primit de la Casa de Sanatate niste adrese prin care sunt obligati sa plateasca niste sume exorbitante si ca aceste sume sunt efectul contractului de comision.
Va rog sa-mi spuneti ce raspuns ar trebui sa formuleze acestea la aceste adrese.
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Numai bine.

Multumesc
Un prieten, expert contabil imi spunea ca nu este deductibil decit daca este facut printr-o ONG.
si nu gasesc nimic legat de asta
buna ziua
Am o II si a-si vrea sa dau o suma printr-un contract de mecenat pentru un copil (1.5 ani) care are nevoie de tratament.
Nu am nici un fel de relatie de rudenie sau subordonare cu parintii lui.
Intrebarea este: suma donata poate fi dedusa din impozit (se scade din impozitul pe profit datorat si achitat la stat)?
Buna ziua.
Firma pe care o reprezint detine autorizatie de antrepozit fiscal in care este specificat ca permite realizarea in regim suspensiv de accize a produselor accizabile mentionate mai jos, pentru care pot fi achizitionate materiile prime accizabile si anume produse finite E500- gaz petrolier lichefiat, materii prime E500.
Adica achizitionam GPL in sistem vrac, il imbuteliem in butelii de aragaz si il livram catre populatie,
Intrebarea este: pot vinde gaz vrac catre alti antrepozitari?
Multumesc anticipat de raspuns
O zi buna

buna ziua
Spuneti-mi va rog ce se poate intimpla daca nu platesc tariful de despagubire la un proces verbal de constatare a contraventiei (lipsa rovinieta) din 04.2011.Mentionez ca amenda am platit-o la comunicarea P.V.-ului si astazi am primit o notificare de la CNADNR si ca acest tarif a fost eliminat prin Legea nr. 144/2012.
Multumesc anticipat pentru raspuns