Iim da de gandit art 854 cod civil
S-a facut un prim proces verbal de adjudecare cu termen de contestatie de 30 de zileExecutorul spune ca in acest interval a achitat datoria la banca si s-a aplicat art. 862 din noul cod civil
Buna ziua,am participat la o licitatie pentru un imobil,am castigat si mi s-a facut un proces verbal de adjudecare,am fost apoi la cartea funciara si am inregistrat imobil pe numele meu.In procesul verbal de adjudecare era un termen de 30de zile de contestatie.Am luat legatura cu executorul dupa cele 30 de zile si am intrebat cum se finalizeaza acest lucru-de punere in posesie.Mi s-a spus ca debitorul a achitat datoria la banca si drept urmare nu pot intra in posesia imobilului.Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in calitatea mea de cumparator de buna credinta,mai ales ca am imprumutat banii de la banca si acum platesc dobanda la suma.Va multumec.
Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema.La o lucrare care s-a licitat conform procedurilor valabile in anul 2008 au fost stabilite preturi dupa indicatorul de deviz RpC(editia 1981)La terminarea lucrarii a fost un control de la curtea de conturi care a considerat ca o anumita lucrare a fost incasata in plus si anume
-CK03C1-USI DIN LEMN EXTERIOARE SIMPLE PE CAPTUSELI
In momentul licitatiei,pretul pentru usi a fost facut dupa cantitatile calculate de proiectant si dupa tabloul de tamplarie anexat in documentatia tehnica.Avand in vedere faptul ca lucrarea la care facem referire este monument istoric,apare obligativitatea de a respecta detaliile originale ale usilor,de comun acord cu beneficiarul si cu proiectantul(proiectantul a specificat in scris ca in momentul licitatiei nu s-a tinut cont de aceste detalii)se stabileste faptul ca trebuiesc executate lucrari suplimentare pentru aceste usi prin confectionarea dupa modelul original a tuturor detaliilor de la usi.Deasemenea ,datorita grosimii diferite a peretilor se confectioneaza tocuri(captuseli)suplimentare.In acest moment se intocmeste un act aditional cu cantitatile calculate prin nota de comanda suplimentara aparand un nou articol ,respectiv -CK08A-DIFERENTA IN PLUS LA CAPTUSELI
La controlul curtii,se interpreteaza in mod ad literram specificatiile articolului de confectionare usi prin care se considera ca 19 cm din tocul usii este inclus in pretul usii.In ordinul
MF/MLPAT 1014/874/2007,punctul C7 se stabileste ca indicatoarele norme de deviz editia 1981 sunt orientative atat pentru proiectant cat si pentru constructor.Mentionez ca aceste indicatoare au fost alcatuite in timpul si pentru o economie centralizata cand erau executate usi in serie.In cazul nostru aceste usi sunt unicat,au fost executate la comanda pe baza detaliilor din teren si se poate dovedii atat din situatia de pe teren(ele exista si se pot masura) cat si cu facturile pe baza carora am platit aceste lucrari.Nici din punct de vedere tehnic nu se puteau executa separat doua tocuri de usa prelucrat in tablii-unul de 19cm si altul de o latime care acoperea latimea totala a peretelui .La analiza facuta si de un expert judiciar,acesta din urma a fost de acord cu ceea ce spuneau auditorii curtii si nu a vrut sa tina cont de argumentele noastre.
Va rog sa-mi spuneti ,care este parerea dumneavostra si ce se poate face in acest caz.
Va multumesc frumos.
Buna ziua,cum se procedeaza daca un angajat al curtii face abuzuri,sa fiu mai explicit-un angajat al curtii are studii economice,dar face calcule ingineresti sau contesta proiectul de executie!Este o autoritate care sa intervina in timpul controlului si sa lamureasca acest tip de probleme?Pentru ca daca se face actul de constatare,te judeci in instanta pana la calendele grecesti si cheltui bani,si sanatate!Angajatii curtii pot fi atacati in instanta ca persoane,daca fac astfel de abuzuri?
Am reusit anul trecut sa castigam la licitatie un contract care are perioada de desfasurare de 3 ani.Sunt ingrijorat de faptul ca incepand de la 1 ianuarie 2014 preturile la materiale vor creste.Exista vreo posibilitate ca sa putem modifica preturile la materiale?
Buna ziua,va rog sa-mi spuneti la cine pot apela ca sa pot fi asistat la un control al curtii de conturi?Va multumesc!
Firma de care va spun,are doar 10% din contract,nu ma intereseaza sa il dau in judecata,pur si simplu vreau sa pot continua contractul cu autoritatea contractanta,