avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate trandafir2

Activitate trandafir2

Tehnic si procedural, nu este neaparat necesar sa se dispuna conexarea dosarelor in cazul in care pârâta a invocat autoritatea de lucru judecat. (se poate face si aici o discutie vis a vis de atasare vs conexare, dar nu este cazul).
Aveti posibilitatea sa depuneti concluzii scrise chiar si dupa inchiderea dezbaterilor. Depuneti aceste completari in scris.
Daca nu, va veti promova interesele prin calea de atac a apelului.
1) Daca cererea completatoare a fost depusa dupa primul termen de judecata, este tardiv depusa,
Si, daca cererea completatoare a fost depusa inainte sau cel tarziu la primul termen de judecata, atunci este depusa in termen.
Cand spunem primul termen, luam in considerare toate termenele din cel de-al doilea dosar/contestatie, adica inclusiv cel in care s-a dispus suspendarea celei de-a doua cauze.

2) Daca cele doua decizii de concediere sunt identice, si vizeaza aceleasi motive, se poate invoca autoritatea de lucru judecat.
Din ce povestiti dvs, nu ar exista autoritate de lucru judecat. Insa, s-ar putea face o discutie privind puterea de lucru judecat. Nu pot si nu vreau sa detaliez pentru ca, repet, nu stim dosarele. Mai mult decat atat, nu putem spune.


Totusi, este o chestiune care nu trebuie sa ramana in aer, si anume, ati spus dvs ca „Am avut 2 avocați mi_au ținut dosarele in instanța 2 ani”. Este fals sau cel putin eronat!!
Nu avocatii tin dosarele in instanta. Si nici judecatorii si nici alt personal.
Pur si simplu, aceasta este infrastructura si logistica cu care se opereaza.
Asa cum de la Arad la Constanta sau de la Suceava la Giurgiu, faci nu stiu cate ore pe o anumita infrastructura, tot asa dureaza si in domeniul mai sus discutat. Si va mai spun o chestiune, Si in Franta este la fel si poate mai rau. As fi putut sa dau exemplu si alte tari, insa am spus Franta intrucat dreptul nostru este inspirat in mare parte de acolo.
Am facut aceste precizari pentru ca, nu este corect si nu as fi vrut ca lumea sa va creada pe cuvant si fara sa stie, pe nemestecate, si sa blameze avocatii sau alti participanti la procedura judiciara.
Am inteles primul dvs mesaj si chiar si pe cel de-al doilea (care este scris in graba si cu greseli juridice si de exprimare).
Fara sa va ofensati, va spun adevarul, Este greu de explicat unui justitiabil (cum sunteti dvs) care nu intelege aspecte elementare de drept, cum este procedura si care este traseul unor incidente procedurale.
Spre exemplu, „nula” si „ramasa fara obiect” sunt chestiuni diferite, foarte diferite.
Alt exemplu. Ati spus „Deci in urma suspendării celei de a doua decizii am redeschis procesul,am atasat hotărârea de la prima contestație, și am facut cerere completatoare pentru anularea celei de a doua decizii și repunerea în drepturi”.
Cronologic, s-ar sumariza asa : suspendare - redeschidere - atasare hotarare (1) - si depunede cerere completatoare.
Ulterior, ati scris „Eu nu am invocat nici un art.in cererea completatoare și am depus_o înaintea primului termen pe fond.
Aceste propozitii citate mai sus, se bat cap in cap. Adica, cum ati depus dvs cererea completatoare înaintea primului termen pe fond, daca cronologic, mai sus ati spus ca s-a suspendat procesul, apoi s-a redeschis si apoi ati depus cererea completatoare?
Si mai sunt si alte chichite in speta dvs. Din acest motiv v-am intrebat daca ati avut avocat in aceste cauze complexe (bineinteles, o intrebare retorica, pentru ca acum faptul este consumat).
Fata de ultimul dvs mesaj, nu pot sa va spun decat ca, primul meu mesaj ramane valabil.
Concluzionez prin a spune ca daca ati mers fara avocat, probabil ca interesul dvs in acele cereri de chemare in judecata a fost mai mic decat un onorariu de avocat, si practic nu aveti ce regreta. Mergeti inainte si o mai reglati in apel.
Bună ziua. Daca dvs ati cerut completarea hotararii pe Art 444, ati gresit, pentru ca nu se aplica in situatia unui proces in timpul judecatii. Dvs trebuia sa va intemeiati pe art. 204 (un aspect). Al doilea (aspect), nu trebuia sa-i spuneti cerere completatoare, pentru ca asta modifica de fapt cererea initiala si normal ca sunteti oarecum iesita din termen (motiv pentru care s-a si pus in discutie tardivitatea cererii completatoare). Dupa un anumit termen nu se mai poate modifica hotararea, decat cu acordul tuturor partilor. Nu stiu care este situatia acolo, dar ar putea exista solutii in functie de situatia concreta din dosar. Nici nu pot sa va dau sfaturi mai precise pentru ca nu stiu dosarul.

In ceea ce priveste faptul ca „parata a cerut anularea cererii pe motiv in temeiul art.432c.pc.exceptia autorității de lucru judecat.”, da este corecta abordarea intrucat parata trebuie sa isi faca aparari, iar asta este o aparare a paratei.

Ceea de-a doua contestatie, se judeca. Cine spune ca nu se judeca? Dar se judeca pe ce ati investit dvs instanta.
( banuiesc ca ati avut avocat in aceste cauze complexe, este doar o observatie)
Salut, trebuie sa explici mai clar si pe intelesul adultilor ce anume inseamna cont de PlayStation legat de fortnite și cont de epic games. Nu cred ca sunt prea multi jurisiti care sa inteleaga despre ce vorbesti, dansii nefiind din generatia acestor jocuri.
Buna! Recursul vizeaza in principal motive de nelegalitate, de obicei este mai greu de rasturnat o hotarare pe aceste motive. Insa, ar fi culmea sa va spuna cineva aici „daca ar fi sanse sa fie admis recursul.” Curios este faptul ca v-ati descurcat pana acum fara avocat. Felicitari !
Intrati la sectiunea „consultanti”, si acolo vati gasi ceea ce va intereseaza.
Nu o sa va caute nimeni pe dvs ca sa va ofere servicii nesolicitate.
Caducitatea este o alta discutie. Nu intervine de la sine.
Trebuie constatata si dispus asupra acestui aspect prin hotarare (daca vorbim despre un litigiu).
Presupun ca ati gasit undeva termenul acesta si ati dezvoltat o logica proprie in jurul lui.
Daca vreti sa va rezolvati problema juridica aplicati ceea ce v-am spus mai sus.
Deslusirea unor termeni nu va ajuta prea mult in situatia dvs.
Sa intelegem ca „toți avocatii cu care” ați vorbit nu sunt experti, si va intereseaza parerea unui alt expert pe care nici nu il cunoasteti?
Ok. Parerea este ca, daca minorul nu avea ce sa caute pe acel site pentru majori, inseamna ca nu avea ce sa caute acolo. Si daca dvs nu ati stiut ca ar fi minor, nu ar fi incidenta vreo infractiune din spectrul penal discutat.
Cat priveste aspectul, daca el (minorul) poate sau nu poate sa depuna plangere penala minor fiind, raspunsul este ca poate. Chiar daca procedural ca regula minorul ar trebui asistat de reprezentantul legal, in aceste situatii, ca exceptie, organul judiciar se autosesizeaza din oficiu.
In ceea ce va priveste pe dvs, daca stiti clar ca sunteti nevinovat, inseamna ca sunteti asa cum va considerati.
Opinie juridica fara a se vedea dosarul in fata si fara a cunoaste detalii, nu se poate emite.
„Care este calea de urmat???” Pai, calea este sa puneti in executare hotararea definitiva.
Apoi, in functie de situatie mai sunt si altele. In genul acesta de speta va trebuie avocat.
Presupun ca aveti sau ati avut avocat acolo. Daca da, vorbiti cu dansul (cunoaste dosarul)
Daca nu, cautati unul. Dar repet, nu se poate emite parere fara a se vedea dosarul,