Buna ziua! Da, aveti o problema foarte complicata, in sensul ca nici nu aveti succesiunea facuta si practic acum nu aveti vreo calitate si pe de alta parte va trebui sa stiti exact cu cine va judecati (ca e primarie, ca e alt proprietar sau ocpi-ul), Sens in care chestiunea fiind sensibila, ar trebui sa apelati la un specialist (avocat sau alt jurist), dar cu actele in mana si nu doar pe explicatiile dvs. Succes,
Da, destul de greu, dar v-ati facut inteles. Din cele spuse de dvs ar rezulta ca, acea cota de 1/3 a bunicului, s-ar imparti intre matusa dvs (sora tatalui dvs) pe de o parte si pe de cealalta parte dvs si sora dvs (pt ca si dvs aveti o sora) ca reprezentanti ai tatalui dvs. Situatie in care dvs v-ar reveni 1/3 impartit la 2 si impartit la 2, adica 1/12 din mostenirea defunctei.
Cele de mai sus fiind doar la nivel teoretic si ideal, pentru ca in concret pot exista acte care sa nu va asigure un loc util la mostenire pe de o parte, iar pe de alt aparte s-ar putea ca procedura dezbaterii succesorale sa nu va fie pe plac si sa va lipsiti de ea, raportat la ceea ce aveti de mostenit (activul mostenirii), aspecte pe care doar dvs le cunoasteti. Toate acestea, fara sa mai punem la socoteala si un eventual pasiv al mostenirii (adica datorii, de regula).
Buna ziua! Este o chestiune cu privire la care legea nu distinge, adica nu face vreo referire la aceasta situatie intr-adevar atipica in esenta ei. Daca analizam legea strict, ceea ce trece pe la dvs sunt tevi din partile comune, deci ar trebui sa platiti pentru ele. Ca solutie, eu vad asa: Faceti o adresa catre asociatie, in care solicitati sa nu va mai puna la plata pe cota parte, iar refuzul il atacati in instanta si discutati acolo chestiunea, daca apreciati ca merita efortul unei judecati.
Este o chestiune care nu se intelege, poate este o eroare de scriere, nu stim, adica :
„ ... fratele 3 decedat (are o fiica in viata si un fiu decedat (tatal meu) ... ”
Din exprimare s-ar intelege ca fratele 3 decedat, are o fiica in viata si un fiu decedat. Sau nu?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Solicitati instantei de judecata in scris cu aratarea motivelor cererii, sa va desemneze un avocat din oficiu, insa retineti ca partea civila nu beneficiaza de regula de avocat din oficiu, decat in anumite situatii / exceptii care sunt prevazute strict in textul de lege, precum „Asistența juridică este obligatorie când persoana vătămată sau partea civilă este o persoană lipsită de capacitate de exercițiu ori cu capacitate de exercițiu restrânsă sau când persoana vătămată sau partea civilă este victima uneia dintre infracțiunile prevăzute de art. 197, 199, 209-216^1, 218, 218^1, 219, 219^1, 221, 222 și 223 din Codul penal.” sau „Când organul judiciar apreciază că din anumite motive persoana vătămată, partea civilă sau partea responsabilă civilmente nu și-ar putea face singură apărarea, dispune luarea măsurilor pentru desemnarea unui avocat din oficiu.”
Faceti o adresa catre politie, cu buletinul dvs, si solicitati sa va comunice in ce dosare figurati ca reclamant /persoana vatamata /denuntator. Daca nu va descurcati , apelati la un avocat care sa va ajute in sensul de mai sus. Bafta !
De la caz la caz, poate fi condamnare cu sau fara executarea pedepsei, sau poate nu vor primi o pedeapsa.
Intrebarea dvs ar trebui completata cu dosarul cauzei pentru a se putea da un raspuns.
Solicitati avocatului sa studieze dosarul.