Unu. Ce intelegeti dvs prin curator, sau le ce se refera notiunea in opinia dvs? In baza carui act sunteti curator si in baza carui temei de lege? Daca ati fost numit curator doar pentru incuviintarea actului de donatie, atunci nu aveti niciun drept acum in plus fata de mama fetei, si nici dreptul sa ii cereti fostei sotii sa paraseasca casa (daca acesta era planul).
Doi. Trebuie vazut actul si ce anume scrie in actul de donatie. Este foarte posibil sa va scape ceva.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Primul pas ar fi sa cautati un avocat si sa-i prezentati toate actele pe masă.
Daca vreti sa va apucati dvs de rezolvarea situatiei, primul pas este sa verificati daca bunica traieste sau nu la acest moment.
Buna. Presupunem ca Vasile = sotul. Deci, daca acum Vasile are buletin/domiciliul in Arad si benefiaza de drepturile de transport, si daca ulterior isi va schimba buletinul/domiciliul tot in Arad in locuinta mostenita, care ar fi relevanta intrebarii? Din Arad, se muta tot in Arad. Acesta este primul aspect.
Al doilea aspect se refera la resedinta (deci nu la domiciliu), care trebuie declarata si inregistrata la adresa la care se sta mai mult de 15 zile pe luna conf disp OUG privind domiciliul si resedinta (dupa cum ati spus dvs stai in chirie acum). Este o obligatie legala sa va declarati resedinta. Aveti resedinta declarata in orașul Timiș? (apropos orașul Timiș nu exista)
Al treilea aspect. In ce temei, mai precis, din Hg 1198/2022 primiti la acest moment drepturile cuvenite?
Clarificati cele trei aspecte.
Buna, „nu are ce sa vi se intample mai departe in afara legii”, inseamna ca solutia care sa va da in dosarul dvs va fi una legala, respectiv fie clasare, fie renuntare la urmarirea penala, fie trimiterea in judecata. Mai mult de atat, noi nu avem de unde sa stim, avand in vedere ca nu stim ce sa afla la dosar si ce fapta a fost savarsita.
Buna ziua. Astfel de fraude sau situatii trebuie analizate in concret, si nu la modul general. Au fost situatii in care frauda a fost posibila cu concursul voluntar sau involuntar al posesorului de card. Daca banii au ajuns in tari cu care RO nu are cooperare in materie penala, sansele de recuperare sunt mici. Conteaza multe detalii.
Buna ziua. Trebuie sa vedem contractul, ca sa ne dam cu parerea. Este adevarat ca un contract de locatiune poate fi titlu executoriu in ceea ce priveste restituirea bunului la expirarea termenului, insa asta doar in anumite conditii. Ori noi nu stim conditiile contractului.
O intrebare : O firma care inchiriaza masini nu are un jurist? Contractele nu au fost intocmite de un jurist? Nu s-a anticipat aceasta situatie de nerestituire a bunului?
Plangerea pentru abuz de incredere este o varianta buna, si nu neaparat ca va dura mult pana la rezolvare.
Buna seara! Teoretic nu ar trebui sa aveti probleme, insa doar pe baza celor expuse de dvs nu se poate da vreun raspuns. De cele mai multe ori situatia reala difera considerabil de situtatia expusa de petent/condamnat, deci ideal ar fi sa apelati la un avocat de acolo care sa va analizeze acel dosar si riscurile incidente.