avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Activitate gabi_69

Activitate gabi_69

Mulțumesc, văzusem și eu acest articol. Degeaba, după alte discuții, azi mi s-a comunicat din nou că nu se poate prelungi decât cu un an, varianta cu doi ani nu mai e in vigoare, ce scrie pe net sunt prostii, bla bla bla...
Ăsta e, nu mă pot lupta cu morile de vânt, voi incerca sa finalizez lucrările într-un an.
.
Prelungire autorizație de construire
Buna ziua. Am început construcția unei case in 2020, in martie expira autorizația de construire. Am fost la primăria Oradea pentru detalii privind prelungirea acesteia, mi s-a comunicat că se poate face pentru un an cu plata unei sume de 30% din taxa inițiala (când am obținut autorizația). Din ce am citit pe acest forum sau pe diverse saituri de pe internet, am rămas cu impresia că se poate prelungi gratuit pentru maximum doi ani. Sunt in ceață totală. Orice ajutor, trimitere la lege (art., punct, alineat etc) e binevenit. Mulțumesc!
Răspuns la discuția Fost proprietar/ aceeasi adresa
Multumesc pentru raspuns. Gasisem pe un alt forum o situatie asemanatoare, cineva sustinea ca deschiderea/distrugerea corespondentei altei persoane constituie infractiune.
Buna ziua.
Imi cer scuze pentru inceput daca nu am postat pe aria potrivita, rog eventual un moderator sa mute unde trebuie.
Acum vreo 3 ani si ceva am cumparat un apartament. Toata lumea multumita, toate bune si frumoase, dar... Fostii proprietari (divortati) s-au dus care incotro si nu mai am posibilitatea sa-i contactez. Problema este ca fostul proprietar (sotul) nu si-a schimbat actele de identitate (cred) si primeste inca o parte din corespondenta aici. Pliante, plicuri, amenzi, somatii de la diverse banci sau firme de recuperare etc. Colac peste pupaza, zilele trecute a venit un politist care l-a cautat (era doar sotia mea acasa) si a spus ca trebuie sa plateasca o amenda de circulatie sau sa lipeasca instiintarea pe usa. Sotia l-a poftit respectuos sa-si vada de treaba si sa-l caute in alta parte si sa nu lipeasca acea hartie pe usa. Nu a facut-o atunci, insa a facut-o in ziua urmatoare cand eram amandoi la serviciu. Intrebarea mea este: Pot face ceva ca vechiul proprietar sa-si schimbe actele cu noul domiciliu? E vreo problema daca corespondenta lui ajunge la cos (nu am timp si chef sa o trimit retur).
Multumesc si astept raspunsurile dv
Apartamentul a fost eliberat de catre vechii proprietari si deocamdata nu a fost vandut. La licitatie inca nu au fost persoane interesate, pretul probabil fiind prea mare. In cazul acesta cine plateste intretinerea? Nu apartine de fapt bancii?
Buna ziua!
Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) a fost sechestrat de banca deoarece fostii proprietari nu si-au mai putut achita ratele catre banca. Intrebarea mea este: Cine suporta cheltuielile de intretinere (in special caldura), avand in vedere ca se apropie anotimpul rece si suprafata este destul de mare, circa 84 mp? Seful de scara sustine ca aceste cheltuieli vor fi suportate de restul locatarilor pana cand acest apartament va avea un nou proprietar, lucru care mi se pare total ilegal. Mentionez ca nu exista repartitoare de caldura in bloc.
Va multumesc!
Am revenit cu ultimele detalii. In urma solicitarii restituirii cheltuielilor necesare inlocuirii tevii, s-a aprobat restituirea acestora, aceasta scazandu-se din factura pe decembrie, mai putin manopera (nu am avut factura). Multumesc tuturor pentru sugestii, in special lui johnpescar (pentru ideea cu cererea oficiala...).
Am ajuns in sfarsit la asociatie. Am impresia ca administratora si presedinta sau sunt rau intentionate, sau sunt batute in cap. O tin una si buna ca aceste coloane nu sunt proprietati comune, comune sunt casa scarii, beciul si acoperisul, si cam atat in viziunea lor. Cum nu am avut chef sa discut mult cu ele in contradictoriu le-am dat cererea de restituire a banilor pe materiale si copia dupa bonul fiscal si am solicitat un numar de inregistrare pe care mi l-au dat dintr-un registru. Ma indoiesc foarte mult ca voi rezolva ceva, macar stiu ca am incercat. Multumesc tuturor care mi-au dat un sfat si va doresc tuturor sarbatori fericite!
@adriantot,
Asociatia este mica si nu are un instalator, presedintele asociatiei are serviciu, nu-l gasesti cat ai bate din palme, eu sunt nou in bloc, inca nu-i stiu bine pe cei de la asociatie, problema am considerat ca este destul de grava asa ca am intervenit urgent, nu am lasat de azi pe maine, c-o fi, c-o pati... Eu il invit la mine sa vada lucrarea, doar n-o sa-si imagineze ca m-am apucat de nebun sa-mi schimb jumatate din coloana, sa-mi fac gauri in pardoseala si sa-mi sparg gresia din baie.
Nici nu am pretentie sa-mi deconteze manopera (100lei), instalatorul mi-a fost recomandat de cineva, am fost multumit ca a lasat balta alte lucrari si a facut-o pe a mea, insa costul materialelor, circa 230lei as vrea sa pot sa-l recuperez. In legatura cu tronsonul de apa calda (caldura), la noi in bloc este conducta principala, pe care este si ceasul care inregistreaza consumul, apoi se ramifica in mai multe coloane mai mici, una pentru baia principala, alta pentru bucatarie si living, alta pentru dormitorul 2-3 etc, deci e facut destul de inteligent, zic eu, nu trebuie sa stai fara caldura in plina iarna in tot blocul in urma unei avarii pe una din coloane.