da, multumesc pentru raspuns
DAR,
D-na doctor ce raspunde cu medicina muncii mi-a scris pe fisa de la reevaluare APT PTR A CONDUCE AUTOVEHICULE SI LIMITAREA LA RIDICAREA GREUTATILOR MAXIM 10 KG, si la firma unde lucrez sunt incadrat ca sofer pe c.i.m. si,
defapt pe langa profesia de sofer mai sunt si distribuitor apa plata la bidoane de 19l. pe care le descarc impreuna cu baiatul care e cu mine si el este incadrat pe c.i.m. incarcator descarcator.
MAI au dreptul sa ma 'mute'??
buna ziua,
In urma cu 3 luni m-am angajat la o firma cu un contract de munca pe perioada nedetreminata cu perioada de proba de 90 zile.
Expira cele 90 de zile de proba pe 31 mai, azstazi [30 mai] am primit un telefon de la persoana care se ocupa cu c.im. in cadrul firmei,si mi-a propus ca sa imi modifice cim si sa ma incadreze pe o alta meserie si in alt punct de lucru, pe motiv ca meseria care sunt incadrat acum [sofer] ar fi obositoare ptr mine [precizez ca de pe 1 mai pana pe 31 mai am avut concediu medical ptru ca am am suferit un atac de cord]
NU sunt de acord sa imi modifice meseria pe care am fost incadrat si nici sa ma multe in alt punctul de lucru, intrebarea mea este;
FIRMA RESPECTIVA ARE DREPTUL SA IMI MODIFICE C.I.M. FARA ACORDUL MEU avand in vedere ca perioada de proba expira pe 31 mai??
cine ma poate executa silit consiliu local sau mai-ul [politia]?
buna seara
locuiesc intr_o comuna din romania si in urma cu ceva timp[ mai exact prin 2011] am luat o amenda pv[contraventie] ptr nepurtarea centurii de siguranta in valoare de 240 lei pe care nici in momentul de fata nu ma platit-o.
cei de la consiliul local[taxe si impozite] ma ''forteaza'' sa le platesc amenda pe motiv ca ar pune ceva gen '' dobanda''la acea amenda si in 2013 pv in valoare de 240 s-ar putea sa creasca la250-270 lei
precizez ca nu mai lucrez si sunt somer si nu am bami sa platesc aceea amenda.
imi pot face ceva gen majorare sau chemare in judecata ptr neplata unui proces verbal [contraventie]??????
buna ziua
tocmai am intrat in posesia carnetului de munca, care cred ca nu este scanat, data primei angajari este 15 09 2005 iar cm e incetat la data de 06 11 2006, m-am angajat la o alta firma la data de 10 06 2008 cu contract pe durata nederminata si cand am ridicat carnettul de munca de la firma respectiva era stampilat''se abroga dispozitiile decretului nr 921976 privind carnetul de munca'' la data de 01 01 20011
intrebarea mea este daca carnetul meu trebuie ''scanat'' sau nu ?
daca da unde ar trebui dus ...
eu am mai lucrat la diferite firme si am adeverinte de vechime, ce ar trebui da fac cu aceste adeverinte???
vreau sa_i tai sa ii scot si sa fac gardu cu soclu de beton
imi trebuiesc autorizatii?
daca da, ce autorizatii?
de la cine?
m_Am mutat de curand si gardul din spatele casei mele este din pomi [salcam, corcodusi dud, ] si plasa care este cam rupta,
am vorbit cu vecinul sa refacem gardu si mi_a zis ca ne trebuie autorizatie sa taiem pomii si sa refacem gardul:(
asa este? ne trebuie autorizatie?
precizez ca suntem undeva la tara si daca ne_ar trebui autorizatii unde ne_am putea adresa?
este obligatoriu sa depunem cereri amandoi?
multumesc, chiar nu mai stiam ce sa fac....
am lucrat la o firma in urma cu aproape 2 ani , am plecat de la ei cu depunere demisiei, mi_a fost semnata foaia de lichidare, am depus_o la firma si le_am cerut cartea de munca.
de 2 ani lucrez la o firma cu contract de munca pe perioada determinata,acum 2 zile primesc un comunicat ca firma nu mai are nevoie de serviciile mele si ma da afara.
si e dispusa sa imi elibereze actele in vederea intrarii in somaj,
la 'somaj'' imi cere si cartea de munca {original+copie} pe care eu nu o am...............
problema e ca CARTEA MEA DE MUNCA NU MAI ESTE la firma care trebuia s_O elibereze ei zic ca e la CASA DE PENSII la scanat, si cei de la casa de pensii spun ca e la firma respectiva. si mi_au spus ca au eliberat_o la data de 28 02 2012
DECI cartea mea de munca nu casa de pensii,
si doamna de la firma la care am lucrat zice ca nu e la ei:(
intrbarea mea ar fi daca eu pot sa intru in somaj si fara cartea de munca tinand cont ca in ultimii 2 ani am lucrat cu contract de munca pe perioada determinata