In urma cu 3 luni m-am angajat la o firma cu un contract de munca pe perioada nedetreminata cu perioada de proba de 90 zile.
Expira cele 90 de zile de proba pe 31 mai, azstazi [30 mai] am primit un telefon de la persoana care se ocupa cu c.im. in cadrul firmei,si mi-a propus ca sa imi modifice cim si sa ma incadreze pe o alta meserie si in alt punct de lucru, pe motiv ca meseria care sunt incadrat acum [sofer] ar fi obositoare ptr mine [precizez ca de pe 1 mai pana pe 31 mai am avut concediu medical ptru ca am am suferit un atac de cord]
NU sunt de acord sa imi modifice meseria pe care am fost incadrat si nici sa ma multe in alt punctul de lucru, intrebarea mea este;
FIRMA RESPECTIVA ARE DREPTUL SA IMI MODIFICE C.I.M. FARA ACORDUL MEU avand in vedere ca perioada de proba expira pe 31 mai??
Potrivit art.48 C.mun., angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
De exemplu, modificarea temporara a locului si felului muncii, fara consimtamantul salariatului, ca masura de protectie a acestuia, se intemeiaza de regula pe starea sanatatii salariatului respectiv.
DAR,
D-na doctor ce raspunde cu medicina muncii mi-a scris pe fisa de la reevaluare APT PTR A CONDUCE AUTOVEHICULE SI LIMITAREA LA RIDICAREA GREUTATILOR MAXIM 10 KG, si la firma unde lucrez sunt incadrat ca sofer pe c.i.m. si,
defapt pe langa profesia de sofer mai sunt si distribuitor apa plata la bidoane de 19l. pe care le descarc impreuna cu baiatul care e cu mine si el este incadrat pe c.i.m. incarcator descarcator.
Din ce spune medicul inseamna ca aveti voie sa conduceti , dar sa nu ridicati mai mult de 10 Kg. In acest sens, anajatorul poate tine sau nu cont de recomandarea medicului. Dvs aveti posibilitatea sa contestati in nstanta decizia acestuia daca modifica unilateral locul de munca.
Doresc sa stiu
dodorel62
As dori sa stiu daca cineva are voie sa-ti schimbe incadrarea din inginer in tehnician fara acordul tau. Mentionez ca eu sunt inginer minier si lucrez ca ... (vezi toată discuția)