avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate kandurmimi

Activitate kandurmimi

Buna ziua, in 21 iulie mi sa eliberat certificat de handicap gr 2 accentuat.pe certificat scrie ca data revizuirii in 01 iulie 2016 cu cod de boala 163 si G83 .si am o intrebare.ca din ce luna primesc banii 272lei). Primesc pe lunile lulie august si sept sau numai din septembrie .iar in septembrie primesc pentru luna august. ?Ca cand am dus nr contului de card mi -a spus ca imi da din urma restantele dar nu am primit numai 272 lei.
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Pensie limita de varsta
Adica sunt in pensie limita de varsta din iunie 2013,atunci de ce mi-au cerut sa depun formular de cerere.,si nu am primit nici o decizie.
multumesc anticipat.
Buna seara,sunt nascuta la data de 4,noiembrie 1953,am lucrat la fabrica de confectii din anul 15 oct 1970 pana 1 sept,1989 cand am fost pensionata de boala gr 2,din anul 2003 mi s-a dat definitiva (nu mai trebuia sa merg ptr,revizzire),.pe decizia de pensionara scrie ca ies in pensie de limita de varsta la 59 si 7 luni,in luna mai am fost sa ma interesez ca cand ies in pensie si mi-au spus ca din 1 iunie si va fi recalculat pensia si voi primi decizia si nu trebuie sa fac cerere ca sa ma treaca la pensie de varsta.,dar nu am primit decizia si pensia este tot atata,am fost acum cateva zile sa vad care e situatia si mi-au spus ca trebuia sa fac cere ca sa ma treaca la pensie lim de varsta,de ce nu am facut cerere,,si acum am completat un formular.
Intrebarea mea este ca am dreptul acum la pensie de limita de varsta,si c-am cat va fi pensia ca acum am, 550 ron.,daca dupa recalculare iese mai putin cat voi primi.,ca am mai multi ani pensie de boala decat anii lucrati
Multumesc anticipat.
buna,,am 59 ani ,sunt pensionarta de boala gr 2,din 1989,cu diagn.astm bronsic,paralizie de plex branhial drept,am 4 operatii,hernie abdominale,extiparea uterului (total),glanda salivara, fractura deschisa si operata piciorul drept,calcificari madulara,cervical c5-c6,,displazie de sold drept

-piciorul drept este mai scurt cu 3cm)

,si hipoacuzie neurosenzuala bilaterala medie de70 dedecibels la urechea dreapta si 65 de decibells la urechea stanga, folosesc proteza auditiva,
Acum de la 1 iulie intru in pensie de limita de vasrta.Asi vrea sa stiu daca ma incadrez pentru pensie de handicap(certificat de handicap),am dreptul la pensie de handicap.
multumesc anticipat.
Răspuns la discuția casatorie in Egipt
multumesc pentru raspuns.
buna seara, asi vrea sa stiu urmatoarele: Fiica mea este casatorita ,are un copil,dar sunt in prag de divorti,acum de 4-5 luni prin internet s-a cunoscut cu un domn din Egipt, si acest domn vine in Romania,si vrea s-o duca pe fiica mea in Egipt,si ea sa divorteze,ca sa poate casatorii cu ea.intrebarea mea este, cu ce pasaport poate sa mearga adica:pasaport simplu temporar care e valabil 1 ani,sau pasaport electronic,si ii trebuie viza,si poate sa paraseasca tara inainte de divorti,?
Ea vrea sa plece pe 1-2 luni si sa vina inapoi si sa ceara divortul,vrea sa duca si copilul cu ea, si ce acte si formalitai trebuie pentru casatorie.
va multumesc anticipat.
buna seara, asi vrea sa stiu,ca trebuie viza pentru Egipt ca sa intru in tara in vizita la o familie,