avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Activitate lis95

Activitate lis95

Răspuns la discuția Anulare cheltuieli de judecata
Pot deschide o actiune separata?
Problema mea este urmatoarea: intr-un apel la un proces prin care am solicitat daune morale mi s-a acceptat un procent din acestea, recunoscandu-se ca am fost prejudiciat, insa nu mi s-au acordat cheltuielile de judecata. Hotararea este definitiva. care sunt caile de atac si daca am vreo sansa sa le recuperez?
Dar daca este functionar public, nu trebuie sa i se suspende raporturile de munca?
Sa spunem ca avem un proces in contencios adminstrativ pentru anularea unui act administrativ emis abuziv de catre o institutie publica.
Intrebarea mea este: daca aparatorul acelei institutii publice, cum ar fi juristul sau consilierul juridic, este sub urmarire penala (cu dosar inregistrat la tribunal) si in sarcina caruia s-a reținut savarsirea infractiunii de abuz în serviciu, poate sau nu reprezenta respectiva institutie in instanta?
Multumesc.
Răspuns la discuția Atacare hotarare CNCD
Va rog sa-mi spuneti, daca se declina la instanta competenta acest lucru inseamna timpi pierduti cu termene si la tribunal si la curtea de apel. De ce se inregistreaza astfel de cereri, doar ca se traga ceva mai mult de timp, nu?
Din cate am studiat stiu ca pentru o hotarare emisa de CNCD, cei care doresc sa o atace trebuie sa depuna o actiune, prin procedura contenciosului adminstrativ (Legea 554/2004 cu complet. si actualiz. respective), in 15 zile la instanta competenta (adica curtea de apel de pe raza domiciliului reclamantului).
Intrebarea mea este: in cazul in care reclamantul depune actiunea la Tribunalul de pe raza domiciliului acestuia si nu la Curtea de Apel, ce se intampla?
Se poate anula actiunea avand in vedere ca nu a fost respectata procedura si termenul va fi depasit ptr. depunerea unei noi actiuni la curtea de apel?
Cei de la tribunal nu ar trebui sa stie aceste lucruri si sa respinga cererea? Ce se poate face in acest caz?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare.
Contestatia in anulare se depune intr-un anumit termen de la emiterea hotararii si unde o pot depune? la Curtea de Apel?
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca mai pot ataca o hotarare data de o instanta pentru o ordonanta presidentiala pe care am atacat-o cu recurs. Recursul a fost respins ca fiind nefondat cu toate ca am invocat incalcarea de catre instanta de judecata a procedurilor, dar si incalcarea dreptului de proprietate? Multumesc.