Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt executat silit si am depus o contestatie la executare in care am solicitat anularea formelor de executare din dosarul de executare. Unul din motive a fost utilizarea unei adrese de domiciliu gresite.
Executorul aflind de situatie a dispus incetarea executarii.
In intimpinare paratul solicita "respingerea contestatiei pe motiv ca contestatia a ramas fara obiect pe motivul incetarii executarii".
Nu inteleg diferenta si consecintele din punct de vedere juridic intre cele doua solicitari:
- "anulare" solicitata de mine
- "respingerea" solicitata de parat
Multumesc de sfat: aveti dreptate, astazi voi vedea in ce parte o luam.
Citind art. 112 am intrat in trepidatie: Eu ma pregateam sa depun contestatia la judecătoria determinata dupa domiciliul meu actual (acelasi in momentul cind BEJ a depus solicitare de validare a executarii. BEJ a depus-o in mod gresit la jucatoria determinata dupa vechiul domiciliu al meu). Asa am citit pe site-ul unui avocat specializat in executari silite (nu ii dau numele).
Nota la art 112 CPC spune: " Decizie de admitere: RIL nr. 20/2021: [...} În interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 651 alin. (1), art. 666, art. 712, art. 714 și art. 112 din Codul de procedură civilă, instanța de executare competentă teritorial să soluționeze contestația la executare propriu-zisă formulată de unul dintre debitorii la care se referă titlul executoriu este judecătoria care a încuviințat executarea silită a acelui titlu executoriu, în afara cazurilor în care legea dispune altfel".
De aici rezulta ca eu va trebui sa depun contestatia la judecatoria unde BEJ a depus solicitarea (in mod gresit dupa vechiul domiciliu al meu) si de unde a obtinut incunviintarea de executare silita. Corect?
Vreau sa mai ridic o exceptie in aceeasi contestatie. Este competenta aceasta instanta sa o trateze?
Multumesc pentru raspus.
Am inceput colaborarea cu un avocat , Duminica i-am trimis actiunea scrisa de mine sa o revada, completeze etc. Probabil ca e f ocupat si inca nu am o reactie.
Mai am o saptamina pina epuizez termenul de depunere al contestatiei si fiind alarmat un pic din acest motiv am incercat sa obtin de aici unele lamuriri.
Nu e vorba de bani ci de o defrisare de arbori. M-ati speriat cu "pana se judeca si ati facut degeaba tot demersul..."
Ce inseamna "si celelalte de la 112"?
Sunt in urmatoarea situatie:
Am primit o somatie de executare silita. Dar, pentru ca executorul a folosit o adresa de domiciliu veche (diferita de cea acutala, eu schimbind domiciliul inainte de data cind BEJ a inaintat sesizarea catre instanta de executare) rezulta ca ma incadrez in prevederile art. 651 al (1) CPCiv. In consecinta voi formulam contestatie impotriva executarii silite, solicitind anularea executarii.
As dori sa inaintez si o solicitarea de suspendare a executarii (pe motive consider eu intemeiate). Nu imi este clar momentul cind trebuie sa o fac solicitarea de suspendare a executarii.
Daca atasez cererea de suspendare la cererea de anulare. Sunt doua posibilitati:
- daca actuala executie se anuleaza (pe motiv de adresa gresita) e posibil ca cererea de suspendare sa nu mai fie luata in seama, pe motiv ca executarea fiind anulata, nu are ce mai suspenda. In acest caz ar trebui asteptata noua exectuare (care sigur se va valida de catre instanta de executare corespunzatoare adresei de domiciliu corecte) si apoi la aceasta sa fac solicitarea de suspendare.
- chiar daca executarea este anulata, solicitarea de suspendare se judecata si daca este admisa isi face efectul si ramine valabila pentru solicitare de executarea care se va inainta ulterior.
Intrebare: care este varianta corecta?
Multumesc mult pentru ajutor!
Astazi, pe portalul Jud Sector 5, a aparut urmatorul mesaj:
Complet: C 27 civil Adm
Tip solutie: Amână cauza pentru 28.01.2025
Solutia pe scurt: în vederea regularizării cererii; - termen administrativ, fără citarea părţilor
Document: Rezolutie 26.11.2024
In dosarul electronic apare acelasi mesaj, dar nu se posteaza nici o rezolutie. Oare va fi postata in zilelele urmatoare?
Ce inseamna "regularizarea cererii"? De ce trebuie 2 luni pentru acesta operatie de regularizare?
In concluzie, am depasit riscul de a se anula actiunea (adica s-a acceptat solicitarea depusa de mine de a schimba chemarea in judecata a Municipiul Bucuresti, reprezentat prin Primarul general al Primariei Municipiului Bucuresti, in loc de PMB)? Intreb deoarece in ambele locuri (portal si dosarul electronic) in calitate de parat continua sa fie mentionat PMB.
Multumesc anticipat pentru lamurirea situatiei.
Asa cum m-a sfatuit domnul avocat, am depus o precizare prin care am facut corectura la cererea de chemare în judecata menționind ca "înțelegem sa ne judecam cu Municipiul Bucuresti, reprezentant legal prin Primarul general al Primariei Municipiului Bucuresti, cu sediul in ..."
Va fi acceptata aceasta corectura sau va trebui sa o iau de la capat?
Daca se refuza, mai pot recupera documentele (sunt cam multe)?
In cazul de fata e vorba de 9000 lei, iar motivatia e clara.
Sper sa nu fie probleme. Daca apar complicatii va contactez.
Multumesc pentru sfaturi.
Nu inteleg ce s-a intimplat: am depus actiunea pe 8 nov. si pe 26 este anuntata o sedinta (deci fara sa se comunice taxa de timbru, intimpinare etc.). Oare ce s-a intimplat? Am presupus, cum am scris mai sus, ca am facut eroarea sa chem in judecata PMB si nu Municipiul, prin Primarul general. Am facut precizarea (corectura) cum mi-ati indicat si am depus-o prin e-mail. In acest caz nu se pune problema de nr. de exemplare.
Care sa fie explicatia acestei sedinte asa in pripa?
Da, aveti dreptate.
Problema aparea ca fiind simpla si am crezut ca ma descurc.
va rog ajutati-ma aspura urmatorei chestiuni.
1. Doresc sa chem in judecata PMB pentru recuperarea unui prejudiciu. Am inteles ca nu pot actiona direct PMB ci un reprezentant al ei, in speta primarul general.
Intrebare: care sunt reprezentantii care pot fi trecuti in cererea de judecata si de unde pot prelua coordonatele care trebuie trecute in chemarea in judecata (adresa, nr. telefon, cont etc.)?
2. Am facut eroarea de a chema PMB (trebuia mentionat un reprezentant al primariei). Chemarea in judecata am facut-o in urma cu o saptamaina.
Cum as putea sa indrept situatia, pot sa fac o cere de indreptare a unei erori materiale? Sau mai exista alta cale sa evit anularea cererii?
Multumesc pentru ajutor.