In cazul de fata e vorba de 9000 lei, iar motivatia e clara.
Sper sa nu fie probleme. Daca apar complicatii va contactez.
Multumesc pentru sfaturi.
Nu inteleg ce s-a intimplat: am depus actiunea pe 8 nov. si pe 26 este anuntata o sedinta (deci fara sa se comunice taxa de timbru, intimpinare etc.). Oare ce s-a intimplat? Am presupus, cum am scris mai sus, ca am facut eroarea sa chem in judecata PMB si nu Municipiul, prin Primarul general. Am facut precizarea (corectura) cum mi-ati indicat si am depus-o prin e-mail. In acest caz nu se pune problema de nr. de exemplare.
Care sa fie explicatia acestei sedinte asa in pripa?
va rog ajutati-ma aspura urmatorei chestiuni.
1. Doresc sa chem in judecata PMB pentru recuperarea unui prejudiciu. Am inteles ca nu pot actiona direct PMB ci un reprezentant al ei, in speta primarul general.
Intrebare: care sunt reprezentantii care pot fi trecuti in cererea de judecata si de unde pot prelua coordonatele care trebuie trecute in chemarea in judecata (adresa, nr. telefon, cont etc.)?
2. Am facut eroarea de a chema PMB (trebuia mentionat un reprezentant al primariei). Chemarea in judecata am facut-o in urma cu o saptamaina.
Cum as putea sa indrept situatia, pot sa fac o cere de indreptare a unei erori materiale? Sau mai exista alta cale sa evit anularea cererii?
Pina voi angaja un avocat (demersul fiind complex pentru mine), am doua intrebari:
- mai pot inainta recurs cind apelul a calificat solutia ca fiind "definitiva"?
- motive pentru recurs nu sint decit indicatia data in hotararea de apel la acuza noastra ca se incalca un articol din Constitutie. Aceasta motivatie care suna astfel: "Totodată, modalitatea în care legiuitorul a înţeles să prevadă limitele legale ale exerciţiului dreptului de proprietate privată nu poate fi cenzurată pe calea prezentei căi de atac, până la declararea ca neconstituţionale a acestor prevederi legale de către Curtea Constituţională, singura care are competenţa de a verifica constituţionalitatea unei dispoziţiile legale, instanţa neputând refuza aplicarea normelor legale incidente în cauză.". Deci, as putea, alternativ la recurs, sa fac solicitarea de neconstitutionalitate intr-o alta actiune juridica, de exmplu o contestatie la executare etc.?
eventual intr-un recurs se poate invoca exceptie de neconstitutionalitate?
dar mai pot inainta recurs cind hotarirea de la apel a fost calificata "definitiva"?
Intrebare: odata apelul incheiat, mai poate fi ridicata o exceptie de neconstitutionalitate? De exemplu, pot sa astept faza de contestare la executare, sau este prea tarziu?
Cu multe multumiri
hot_oliviu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Astazi a sosit motivarea hotararii de la apel si cuprinde un aspect pe care nu stiu cum sa-l inteleg. In apel, printre altele, am acuzat faptul ca dispoziţiile art. 613 Cod civil conduc la încălcarea dreptului la un mediu sănătos prevăzut de art. 35 din Constituţie. Comentind, la aceasta obiectie tribunalul raspunde: "modalitatea în care legiuitorul a înţeles să prevadă limitele legale ale exerciţiului dreptului de proprietate privată nu poate fi cenzurată pe calea prezentei căi de atac, până la declararea ca neconstituţionale a acestor prevederi legale de către Curtea Constituţională, singura care are competenţa de a verifica constituţionalitatea unei dispoziţiile legale, instanţa neputând refuza aplicarea normelor legale incidente în cauză."
Inainte de a angaja un avocat, am urmatoarea intrebare: daca fac o solicitare către Curtea Constituţională pentru a verifica constituţionalitatea dispoziţiilor art 613 CCiv. mai are efect asupra situatei litigiului de fata (fond si apel cu solutie "definitiva")? Poate fi aceasta solicitare considerata cu o cale de atac extraordinara, este prea tirziu, trebuia facuta in timpul procesului? Daca este admisiblila, in cit timp poate fi facuta solicitarea si unde?
As ramine indator daca un avocat ar avea amabilitatea de a ma lamuri de principiu asupra situatei. Multumesc anticipat
hot_oliviu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc pentru sfaturi.
Replanatrea nu e o solutie. In primul rind, nu e spatiu, daca era faceam acest lucru de la inceput.
In al doilea rind, arborii sint deja maturi: au 14 ani si peste 10-11m inaltime.
Sunt mahnit pentru ca nu este nici o justificare, exculzind faptul ca frunze toamna. Iar in conditiile actuale, de criza climatica, cu atit mai mult nu se justifica.
Dar daca oamenii iubesc betoanele...
hot_oliviu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc pentru raspunsuri.
Solutia cu toaletarea este exclusa: fara a intra in amanunte, nu am cu cine ma intelege. Culmea este ca anterior i-am facut unele concesii (tot pe teme de incalcare a dreptului de proprietate) la care acum nu poate raspunde in mod reciproc. E frustrant dar trebuie sa ma resemnez: asta e, atita poate!
In ceea ce priveste reticientele d-lui avocat.
Eu sunt in virsta si un transfer de proprietate (casa plus teren) catre fiul meu trebuie facut. Acum s-au mai tirziu. Intrebare este daca, odata cu acest transfer de proprietate, se mentine, din punct de vedere juridic, hotarirea de defrisare.
Aceasta hotarire este pronuntata impotriva proprietarului actual (nominalizat in chemarea in judecata) si suna astfel: “Admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul la desfiinţarea prin scoaterea din rădăcini a celor x arbori identificati prin raportul de expertiză.” Deci schimbindu-se proprietarul hotarirea se trasfera si la noul proprietar sau trebuie reluat procesul?
Am o nedumerire: in procesul prin care se va judeca cererea de executare silita nu voi fi parte, unde ma voi putea apara, prezentind situatia? Si atunci, daca raspunsul la intrebarea de mai sus este afirmativ, sper sa am cistig de cauza si cheltuielile indicate de dv. - “câteva mii de lei pt contestații la executare, suspendarea executării, plata cauțiune” - nu mai apar. Gresesc?
hot_oliviu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Fain raspus: ambele variante - intelegerea amiabila sau cumparat teren - sint pentru alta lume! Daca acesti "crestini" m-au chemat in judecata pentru niste arbori care fac frunze despre ce vorbim?