avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate joyurself

Activitate joyurself

Nici sa aduc probe noi, pt. o redeschidere?
In speta e vorba de un dosar de santaj. Nu mi se comunica motivul pentru care s-a dispus S.U.P pe motiv ca fapta nu se ridica la nivelul de pericol social decat.... dupa ce m-am plans contra procuroaturii in fata instantei de judecata.

Motivarea e una stupida, cum pot cere redeschiderea U.P. deoarece intamplator e ceva foarte usor de contestat.
Răspuns la discuția Bataie cu o persoana
Daca v-a atacat el, s-ar putea sa primiti fie NUP ca e legitima aparare, fie o amenda admnistrativa pe motivul ca
- ati depasit limita legitimei aparari
-v-a provocat si ati actionat sub imperiul unei puternice tulburari sau emotii.

depinde de context...

chiar o simpla injuratura poate atrage stare de provocare? dar adresarea de mai multe injurii? nu de alta dar in U.S.A. de obicei nu se retine ca fiind provocare faptul ca te injura, pt. ca trebuie sa ataci tot psihic inapoi, insa spre deosebire de noi daca din greseala sa zicem ca te dai cu bicicleta si lovesti o domnisoara, iar prietenul ei speriat iti cafteste cateva lovituri minore se cam considera .provocare.
Răspuns la discuția Calomnie pe siturile online.
Ok, dar sa nu mor si eu prost... ce faci daca nu cunosti adresa exacta a persoanei respective pe civil? Politia te poate ajuta sa dai de ea?

Ma refer aici in cazuri generale, gen:

Cineva sa zicem face un cont anonimn pe un forum, si incepe sa te jigneasca, sau face 10 bloguri aiurea, sa zicem ca e avocat din bucuresti, asa ca va jigneste, umple situl de informatii proaste ca nu va faceti voi datoria. Cum dati de el ?

Ca sa nu mai vorbesc despre cazuri din lumea reala gen chirias fara domiciliu...foarte greu sa aflii unde e .
Răspuns la discuția Obligatia de-a face.
Cam cat m-ar costa? taxa de timbru ,etc? nu vreau bani, etc de la el sau ma .... cu el, doar sa fie sterse.
In cat timp pot depune plangerea la instanta civila?
Răspuns la discuția Calomnie pe siturile online.
Nu. Nu l-am tepuit cu nimic, el nu a cumparat nimic, el doar si-a scris povestea aiurea pe forumul sau. De ce? de deprimat sau sa aiba 5-10 persoane care sa-l laude. Persoana respectiva ataca diverse persoane/firme si pe alte forumuri, pe mine m-a atacat pe al lui personal. Ofeream servicii Search Engine Optimization, iar el vroia sa vanda acelasi lucru de 10-20 de ori mai scump (si poate si cu calitate inferioara). De aici a inceput totul.

E simplu sa zicem ca eu vand laptopuri HP online, fac un alt forum si unde scriu tampenii despre firma ta, din acelasi oras, cum ca am cumparat de la tine un laptop spart ca nu mi-ai at garantia,ca l-am primit dupa 10 zile, bla bla bla. Cine vrea sa cumpere de la tine, se va uita pe google sa vada cum te descurci, nu? Si pac... un client in plus pentru dobitocul jignitor.

Sincer, eu cred ca are probleme la mansarda si e ceva paranoic, nu neaparat o face cu acest scop. Sau poate ii place cand altii derbedei lasa comentarii "escros, porc" ...Dar m-am satura de astfel de oameni.

Nu vor s-o stearga.

Plangerea pt. calomnie se depune la politie in termen de 2 luni sau direct la instanta de judecata?
Exista posibilitatea sa actionez pe cineva in civil (pe un ziarist) pt. a luat jos de pe net calomniile scrise, fara probe, impotriva mea?
Răspuns la discuția Calomnie/insulta
Deci e posibil ca tu sa vii la mine sa-mi zici orice si eu sa te dau in judecata, judecatorul sa nu imi ofere nici o dauna morala, insa sa te oblie sa-mi platesti avocatul?