avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate inutil

Activitate inutil

Buna ziua.
Lucrez intr-o institutie publica si intampinam niste probleme legate de inregistrarea in contabilitate a unor lucrari de constructii realizate pe teritoriul altor state, unde ni s-au pus la dispozitie, cu titlu gratuit, terenurile, cu conditia pastrarii destinatiei.
Lucrarile s-au efectuat insa nu stim care sunt documentele care justifica in contabilitatea cheltuiala. Se taie NRCD in aceasta situatie sau se fac altfel de documente? Daca terenul nu ne apartine, lucrarile, fiind de interes public, sunt in proprietatea noastra, a statului roman, sau raman in proprietatea statului pe teritoriul caruia s-au efectuat lucrarile?
Buna ziua. Sunt salariata la stat si urmare a unei erori, in anul 2013 mi-a fost retinuta o parte din sporul de vechime. Dupa 5 ani s-a constatat ca s-a acordat gresit sporul de vechime si ca, de fapt, ar fi trebuit sa iau acest spor din decembrie 2012, nu octombrie 2013 asa cum mi s-a acordat in final. Contabilul nu vrea sa imi acorde sporul pt ca spune ca s-a prescris. Imi pot recupera banii pt perioada mentionata?
Răspuns la discuția Concediu de studii platit
Buna ziua!
Lucrez in sectorul privat
Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Sunt studenta la a doua facultate in anul IV. Urmeaza licenta si nu stiu daca am dreptul la concediu de studii platit, pentru a putea pregati examenul final. Ma puteti ajuta, va rog, cu cadrul legal. As dori sa fac solicitare la institutie si as vrea sa o motivez temeinic.
Muktumesc
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Am fost numit intr-o comisie de cercetare administrativ-patrimoniala pentru stabilirea celor care se fac vinovati de producerea unei pagube destul de mari.
pentru aceasta speta s-a mai facut o cercetare si s-a dat la parchet, la acel moment considerandu-se ca a fost neglijenta in serviciu, dar parchetul a dat NUP.
acum trebuie sa recuperam paguba si am fost nominalizati 3 membri, unul sef birou si ceilalti personal de executie, unul dintre cei doi fiind in subordinea lor la acel moment.
In prima cercetare s-a stabilit ca fiind vinovati un director si 3 sefi de birou. poate face personalul de executie o astfel de cercetare?
Ce legislatie se aplica in speta? la calculul cotei de prejudiciu AFERENTA FIECAREI PERSOANE ce formula se aplica?
va rog foarte mult sa ma ajutati cu mai multe detalii in legatura cu legislatia aplicabila in acest caz.
Va multumesc!
Răspuns la discuția calcul vechime in munca
Declaratia de asigurat am incheiat-o pentru perioada nov 2005-iulie 2006. Pana la aceasta data care a fost textul legii daca ma puteti ajuta si ce prevederi erau in vigoare?
Răspuns la discuția calcul vechime in munca
Fiind asociat unic puteam sa ma angajez singur? Legea 19/2000 prevedea obligativitatea platii acestot contributii
Buna ziua!
Va adresez rugamintea de a ma sprijini in ceea ce priveste perioadele care se iau in calcul la stabilirea vechimii in munca, pentru a se ai sa imi comunicati daca perioada in care am cotizat potrivit Legii 19/2000. in calitatea de asociat unic al societatii mele,pe baza declaratiei de asigurat (am platit din propriile fonduri asigurarile de pensie, de sanatate, pentru indemnizatii de boala), se ia in calcul la stabilirea vechimii in munca.
Daca se poate, va rog sa ma indrumati dandu-mi si cadrul legal (lege, articol)
Multumesc
Prin contractul individual de munca s-au stabilit (in fisa postului) anumite sarcini. De aproximativ 1 an si 2 luni, am fost pusa in situatia de a-l inlocui pe seful meu, fara a mi se aduce la cunostinta sarcinile. Dupa concedierea acestuia, am fost numita temporar pe aceasta functie(fara concurs). Am facut demersuri pentru a reveni la situatia anterioara, intrucat nu mi s-a inmanat fisa postului si nu stiam cu exectitate care imi sunt obligatiile. Cand mi-a fost aratata, nicidecum in scopul de a o semna, am constatat ca nici nu aveam calificarile solicitate de noul post. In prezent situatia este aceeasi. Adica muncesc pentru 2. Nicio sarcina suplimentara nu mi-a fost adusa la cunostinta in scris, adica sub semnatura. Doar am fost instiintata ca trebuie sa fac.
Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva cu interpretarea acestor prevederi? Cand se poate face o achiyitie noua? Cand trebuie sa fie aprobata? cum se face in limita a 1/12?
Art. 37 Procesul bugetar in cazul neaprobarii bugetului de catre Parlament
(1) Daca legile bugetare nu au fost adoptate cu cel putin 3 zile inainte de expirarea exercitiului bugetar, Guvernul indeplineste sarcinile prevazute in bugetul anului precedent, limitele lunare de cheltuieli neputand depasi de regula 1/12 din prevederile bugetelor anului precedent, cu exceptia cazurilor deosebite, temeinic justificate de catre ordonatorii principali de credite, sau, dupa caz, 1/12 din sumele propuse in proiectul de buget, in situatia in care acestea sunt mai mici decat cele din anul precedent.
(2) Institutiile publice si actiunile noi, aprobate in anul curent, dar care incep cu data de 1 ianuarie a anului bugetar urmator, vor fi finantate, pana la aprobarea legii bugetare, in limita a 1/12 din prevederile acestora cuprinse in proiectul de buget.