avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters275905

Activitate ContSters275905

Va multumesc frumos pentru raspunsul oferit.

Cu stima,

Radu
Buna dimineata,

In luna noiembrie 2012 am facut o contestatie, prezentand toate dovezile scrise necesare, pe care am trimis-o prin e-mail la o Banca (la adresa de e-mail publicata pe site-ul Bancii), privitor la inscrierea ilegala in Biroul de Credit, in luna octombrie 2012 (in raportul de la Biroul de Credit apar ca Datornic), pentru o intarziere in plata ratei lunare ce nu a depasit 31 de zile de la data scadenta (conform contractului ei aveau dreptul sa ma raporteze la Biroul de Credit in a 31-a zi de la data scadenta a ratei lunare), solicitand rezolvarea problemei pe cale amiabila in sensul radierii acestei inregistrari din Biroul de Credit. Nici pana azi nu am primit un raspuns de la ei. Precizez ca pentru motivul ca sunt inregistrat la Biroul de Credit mi s-a refuzat un card de credit pe care vroiam sa-l fac la alta Banca.
Din pacate insa am sters e-mailul trimis catre ei.
Intrebarea este daca pot sa-i actionez in justitie, in contencios administrativ, pentru repararea prejudiciului de imagine care consider ca mi s-a adus prin aceasta inregistrare in Biroul de Credit (deoarece in conditiile in care aceasta inregistrare in Biroul de Credit se pastreaza, eu nu mai pot obtine un alt produs de creditare), pe care o consider ilegala, deoarece nu s-au respectat conditiile stipulate in contractul de credit ?
Este bine sa ma trimit inca o data o contestatie (de data aceasta prin Posta cu confirmare de primire) si daca in 30 de zile nu primesc raspuns sa-i actionez in justitie ?
Ce ma sfatuiti ?

Astept raspunsul Dvs. cat mai curand posibil.

Multumesc anticipat !

Cu stima,

Radu

Răspuns la discuția Cheltuieli judiciare catre stat
Va multumesc frumos pentru informatii.

Cu stima,

Radu
Buna dimineata,

Am cateva intrebari:

Unde se achita cheltuielile judiciare catre stat la care am fost obligat de instanta care a luat act de retragerea plangerii mele impotriva rezolutiilor sau ordonantelor Procurorului de netrimitere in judecata ?
Care este procedura si in cat timp trebuie achitate aceste cheltuieli judiciare, considerat de la data hotararii judecatoresti ?
Precizez ca instanta care a hotarat aceste cheltuieli judiciare este in alt oras decat orasul meu de domiciliu.

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima,

Radu

Va multumesc frumos pentru precizari.

Va doresc toate cele bune.

Cu stima,

Radu
Buna seara,

Am trei intrebari:

1. In cazul in care dupa repunerea pe rol a unui proces civil, in prezent suspendat in faza de judecare in fond (conform art. 244 alin.1 C. pr.civ.), paratul achieseaza la pretentiile reclamantului la primul termen de judecata dupa repunerea pe rol, paratul poate fi obligat la cheltuielile de judecata (taxa de timbru achitata de reclamant, onorariu de avocat, etc.) care s-au realizat de catre reclamant pana la momentul suspendarii ?

2. Deasemenea as dori sa stiu daca paratul poate fi obligat si la cheltuielile de judecata care sa presupunem ca vor fi realizate de catre reclamant dupa repunerea pe rol a procesului (o eventuala diferenta de taxa de timbru, onorariu avocat, etc.), in cazul in care paratul achieseaza la pretentiile reclamantului la primul termen de judecata imediat dupa repunerea pe rol ?

3.Sub ce forma juridica se poate face achiesarea la pretentiile reclamantului intr-un proces civil (o declaratie in fata notarului) ? In caz afirmativ, ce acte trebuiesc prezentate notarului cand se face aceasta declaratie ?

Mentionez ca procesul civil a fost suspendat dupa cateva termene de judecata in care s-au facut amanari pentru diverse motive iar in momentul de fata nu este repus pe rol.

Astept raspunsul Dvs.

Va multumesc anticipat !

Cu stima,

Radu
Buna dimineata,

Pot solicita legal recuperarea diferentei pentru taxa de poluare achitata in anul 2010 pentru un autoturism Dacia Logan cumparat NOU in anul 2010 , pentru care am platit o taxa auto aproape dubla fata de cea care reiese din calculul pe baza noii legi, in ipoteza in care eu am platit aceasta taxa in anul 2010 iar in anul 2011 am instrainat autoturismul ?

In cazul in care pot recupera legal diferenta de bani, ce acte imi sunt necesare si care este procedura ?

Astept raspunsul Dvs.

Multumesc anticipat !

Cu stima,

Radu
Răspuns la discuția Uzucapiune de 30 de ani
Va multumesc frumos pentru raspuns.
In acest proces am avocat care a depus cerere reconventionala in care eu am depus acte certe de proprietate pentru partea matusii mele, inclusiv testamentul autentic nerevocat.
Reclamantii m-au chemat in judecata doar in calitate de mostenitor al defunctului meu tata (au invocat in principal doar chitanta de mana si uzucapiunea de 30 de ani in subsidiar, nefacandu-se referire in actiune si la matusa mea).

Momentan nu exista inca o hotarare deoarece procesul nefiind inca repus pe rol de partea adversa (fiind in prezent suspendat conf.art. 244 alin.1, C.pr.civ.), iar motivul suspendarii a incetat de circa 3 luni de zile, in favoarea partii adverse (a fost vorba de un act pe care dupa 3 ani de proces instanta mi l-a anulat).
Vroiam sa stiu doar daca as avea sanse reale in ipoteza repunerii pe rol a procesului si ma intreb de ce partea adversa nu a repus inca pe rol acest proces.
Mai vreau sa stiu daca uzucapiunea opereaza si pentru coproprietar (matusa mea) ?

Ce ma sfatuiti ?

Va multumesc frumos !

Toate cele bune.

Cu stima,

Radu
Buna seara,

Am cateva intrebari referitoare la uzucapiunea de 30 de ani.
Trebuie sa specific de la bun inceput ca eu am fost chemat in judecata (deci sunt parat) intr-un proces al carui obiect principal este hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare cu invocarea uzucapiunii de 30 de ani in subsidiar.
Pe scurt, in anul 2009 am fost chemat in judecata in calitate de mostenitor al tatalui meu (in prezent decedat), care in anul 1976 a facut o chitanta de mana pentru instrainarea unei case de locuit (in chitanta nespecificand-se nimic despre teren) si a incasat niste bani. Aceasta chitanta a fost facuta cat timp bunul era indiviziune (bunica mea traia la acel moment si matusa mea, sora bunicii era de asemenea proprietara acolo si traia la acel moment), fara sa existe pe chitanta de mana semnaturile bunicii si matusii. Atat bunica cat si matusa sunt in prezent decedate (bunica a decedat inaintea tatalui meu iar matusa a decedat dupa tatal meu).
Eu sunt singurul mostenitor dupa tatal meu si dupa matusa mea (dupa tata am certificat de mostenitor, iar dupa matusa exista un testament autentificat nerevocat prin care imi lasa universalitatea tuturor bunurilor dansei) insa pentru care eu nu am facut inca certificat de legatar (in termenul de 6 luni).
Nu exista mostenitori rezervatari dupa matusa mea (nu a avut copii) iar fratii si surorile dansei sunt decedati.
Cert este ca eu am acceptat tacit mostenirea dupa matusa mea, eu am inmormantat-o si am preluat bunurile mobile pe care dansa le avea la momentul decesului

Intrebari:

1. Decretul de expropriere nr. 12 / ianuarie 1989 intrerupe uzucapiunea ?
Precizez ca acest decret nu si-a produs efectele, deoarece casa nu a fost demolata (a venit Revolutia din 1989), dar exista proces verbal cu evaluarea imobilului la acea vreme si despagubiri care s-au acordat dar care nu au fost ridicate de proprietar (precizez ca in documentele de la expropriere a fost trecut ca proprietar persoana care a fost gasita acolo, dar care cu un an inainte de expropriere a divortat si a plecat de la locuinta lasand-o acolo pe fosta lui sotie, care nu mai locuieste nici dansa acolo, dar totusi are posesia acelui imobil) ???

2. In ipoteza in care decretul de expropriere intrerupe uzucapiunea, cum se calculeaza perioada de uzucapiune in continuare (incepand din 1991 de la legea 18) ???

Astept rapunsurile Dvs.

Multumesc frumos anticipat !

Cu stima,

Radu
Răspuns la discuția Plata cheltuieli de judecata
Va multumesc foarte frumos pentru raspuns si pentru sfaturile oferite.
Una din probleme este ca procesul s-a desfasurat in provincie, eu am domiciliul in alt oras decat acolo unde s-a desfasurat procesul, sigur ca am avocat acolo si pot sa-l rog sa vada care este situatia.
Insa si eu am toate sentintele judecatoresti unde se specifica ce sume am de plata, calculul ar fi relativ simplu, mai ales ca pe Internet am verificat numerele de sentinta care au fost investite cu titlu executoriu.
Mai vreau sa va intreb un singur lucru.
Cum se plateste suma ? Fiecareia din parti ? Adica suma cheltuielilor de judecata cuprinse in toate sentintele judecatoresti trebuie impartita la 2 si fiecarui reclamant trebuie sa-i trimit prin mandat postal suma ce rezulta din acest calcul ? Adica sa presupunem ca in total as avea de platit 1000 RON (conform totalului sumelor specificate in sentintele judecatoresti), fiecarui reclamant trebuie sa-i platesc 500 RON ?
Precizez ca doar unul din reclamanti a facut cererea de investire cu formula executorie a hotararilor judecatoresti.

Multumesc frumos !

Cu stima,

Radu