Buna ziua.
Ma intereseaza daca este legala delegarea unui functionar public intr-un centru care nu are in statul de functii, posturi de functie publica.
Multumesc.
Multumesc. S-a rezolvat problema.
Buna ziua.
Ce pot face daca alarma unei masini suna de ore intregi fara sa se opreasca? Exista un mijloc legal de a interveni pentru rezolvarea acestei probleme?
Multumesc.
Mai sintetic: poate angajatorul sa dispuna unilateral delegarea sau detasarea desi CIM a mai fost modificat iar modificarile mentionate in primul mesaj, au incetat?
Buna ziua.
Activez intr-o institutie publica de cativa ani. La un moment dat, CIM a fost modificat temporar, pe o perioada de 6 luni, la elementele "felul muncii" si "salarizare", in temeiul art. 17, alin. 5, art. 41 alin. 3, lit. b), c) si e) din Codul Muncii. Astfel am trecut de pe un post de executie, pe unul de conducere, schimband compartimentul dar pastrand aceeasi adresa la care se afla departamentul din care am plecat.
Intrebarea mea este: daca modificarile mentionate vor inceta, fara innoire, poate angajatorul sa dispuna modificarea unilaterala a locului de munca prin detasare sau delegare? Mentionez ca institutia dispune de imobile la adrese diferite, cu activitati specifice.
Multumesc.
Buna ziua.
Ma intereseaza daca persoanele care intocmesc si emit facturi, trebuie sa aiba o anumita formare profesionala?
Cine poate si cine nu poate emite facturi? Economist, contabil, psiholog, inspector, sef?
Multumesc.
Care ar fi modalitatea de a reveni pe vechiul post? Trebuie sa astept trecerea celor 6 luni sau pot renunta oricand? Intre mine si angajator s-a semnat un act aditional prin care se modifica felul muncii si salarizarea din contractul individual de munca, pe o perioada de 6 luni. Numirea mea a fost data prin dispozitie a angajatorului.
Va multumesc.
Buna ziua.
Pot renunta la postul de conducere in care am fost numit temporar, pe o perioada de 6 luni, intr-o institutie publica, in alt compartiment si sa revin pe vechiul post, in compartimentul in care am fost angajat initial ? Nu sunt functionar public. Postul in care am fost numit apartine aceluiasi angajator.
Multumesc.
Buna ziua.
Am reclamat telefonic la sectia de politie la care sunt arondat cu domiciliul ca un vecin deranjeaza ordinea publica. Echipajul de politie i-a divulgat acetuia numele meu.
Politistii au procedat legal prin divulgarea numelui meu? Daca nu au procedat legal, imi puteti indica legea si articolul ?
Va multumesc.