Buna ziua. Dupa 4 ani lucrați la manager in turism , la o agenție de turism, îmi dau demisia cu greu, deoarece angajatorul nu a vrut să o accepte. După 1 an și 6 luni, angajatorul mă da in judecată și pretinde restituirea tuturor plăților către stat( cas, casa, impozitul pe profit) + 60% penalități din aceasta , specificand că m a plătit fara a mi presta cum se cuvine activitatea. Este posibil așa ceva? Va mulțumesc.
Buna seara, sunt angajata unei agentii pe functia de manager si detin si brevet de turism. Agentia si a luat licenta in baza bevetului meu de turism . Acum doresc sa demisionez din functie si sa mi retrag brevetul dar admisitratora firmei ma santajeaza spunand ca daca ii retrag brevetul imi deschide dosar penal pentru ca inchiriere de brevet. Ce riscuri sunt in acest caz? Va mutumesc
Buna seara, firma la care figurez momentan ca salariat va intra in faliment.
Odata declarat falimentul as dori sa stiu daca avem dreptul la salarii compensatorii- in contractul de munca nu este specuficat acest lucru- chiar daca eu mai am un contract de munca la o alta societate care nu este falimentara.
Multumesc frumos,
Buna ziua ,
In conditiile in care firma declara faliment / insolventa , iti cere sa vii la servici timp de 2 saptamani specficand ca nu este sigur ca ne primim salariile, se ce intampla daca ne imbolnavim in aceasta perioada, se poate cere concediul medical?
Avem acest drept fara sa fim dati afara?
Multumesc .
Ati putea sa mi explicati aceasta : " realizeaza, venituri din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare" - cat ar trebui sa fie cuantumul primit pentru a putea beneficia de somaj?
Buna ziua , imi puteti spune va rog cat ar fi quantumul indemnizatiei de somaj avand o vechime de 24 ani si cu un salariu de 75.000 (brur pe 12 luni) .
Va multumes frumos.
Cu stima,
Angelica