Situatia este stupefianta.
In Romania democratica drepturile unei comunitati sunt ignorate de catre o persoana care poate face ce vrea la ea in casa unde este „proprietara”.
Este foarte probabil ca societatea romaneasca doreste fragmentarea si instrainarea cetatenilor sai, apelurile catre Primarie, ANRE, CMTEB primind un raspuns cvasi-unanim: chemati personajul in instanta.
Si ce se va intampla dupa un proces lung si costisitor?
Va soma cineva proprietarul sa refaca instalatia, DAR va urmari cineva realizarea acestei sentinte?
Ma indoiesc.
Oricum, pana atunci, unii dintre ceilalti proprietari, care au fost impiedicati pana acum de existenta acelor acorduri sa se debranseze, isi vor reconsidera pozitia, fiind deja anuntate debransari in serie ...
Vorba unuia ... „traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul” ...
Mai jos, public raspunsul ChatGPT la aceeasi intrebare:
"În primul rând, este important să verificați regulamentele interne ale asociației de proprietari și actele normative aplicabile pentru a determina ce opțiuni de acțiune aveți disponibile. În general, puteți avea următoarele opțiuni:
1. Contactați proprietarul apartamentului și încercați să ajungeți la o înțelegere amiabilă. Este posibil ca el să nu fi realizat că modificările pe care le-a făcut au afectat confortul de locuire al vecinilor săi, iar o conversație civilizată poate ajuta la rezolvarea problemei.
2. Dacă conversația amiabilă nu a dus la nicio soluție, puteți să-l notificați pe proprietarul apartamentului cu privire la faptul că modificările sale au afectat confortul de locuire al vecinilor și îi puteți cere să restaureze instalarea la starea inițială. În acest caz, este important să aveți o documentație clară și precisă cu privire la modificările făcute de proprietar, care arată modul în care acestea au afectat rețeaua termică interioară comună.
3. Dacă proprietarul refuză să restaureze instalarea la starea inițială, puteți solicita ajutorul autorităților competente, cum ar fi Agenția Națională pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care are rolul de a reglementa furnizarea, transportul și distribuția de energie termică. ANRE poate verifica dacă proprietarul a respectat reglementările în vigoare și poate impune sancțiuni dacă se constată încălcări.
4. Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu funcționează, puteți lua în considerare acțiuni legale. În acest caz, este important să aveți un avocat specializat în dreptul asociațiilor de proprietari și să adunați dovezi adecvate care arată modul în care proprietarul a afectat rețeaua termică interioară comună și confortul de locuire al vecinilor.
În orice caz, este important să acționați rapid și să fiți cât mai bine documentat pentru a putea apăra drepturile dumneavoastră și ale celorlalți proprietari de apartamente din bloc."
Vi se pare familiar?
Buna ziua,
Va rog sa ne indrumati in urmatoare chestiune:
In cadrul Asociatiei de Proprietari a condominiului in care locuim (Bucuresti), un solicitant nu a primit acordul asociatiei si a vecinilor limitrofi cu privire la debransarea de la incalzirea centralizata asigurata de CMTEB.
A actionat in instanta Asociatia, vecinii si CMTEB si a pierdut procesul, fiind nevoit sa plateasca si toate cheltuielile ocazionate de aceasta actiune.
A facut rapid acest lucru, dar si-a montat centrala termica murala (fiind debransat anterior de la reteaua comuna de gaze) si s-a debransat si de la caloriferele din propria locuinta. Mai mult, interventia asupra retelei termice interioare comune (eliminarea vasului de expansiune, modificarea traseului unor tevi in locuinta) a facut ca anumite coloane, implicit anumite calorifere din locuintele de la etajele inferioare sa nu mai poata fi incalzite.
Va rugam sa ne orientati cu privire la demersurile posibile/recomandabile ce pot fi intreprinse pentru a-l determina/forta sa readuca instalatia la starea initiala, precum si catre ce institutii abilitate in domeniu sa ne adresam pentru sprijin/corectie.
Multumim pentru orice comentariu/recomandare
Multumesc pentru raspuns.
Totusi, dupa plata tuturor acestor taxe, impozite, etc ... in lei, dividendele pot fi atribuite direct in valuta in asa fel incat sa fie evitat schimbul valutar?
Intreb doar daca exista o posibilitate ca dividendele sa fie date in valuta.
Opiniile gasite pe internet sunt impartite.
Multumesc pentru un raspuns documentat.
Aurel Fleancu a scris:
Inregistrarile contabile sunt facute in moneda nationala.
Salariile si contributiiile sociale sun platite in moneda nationala.
Taxele si impozitele sunt platite in monenda nationala.
Buna ziua,
Incep prin a lauda acest forum, spetele dezbatute fiind deosebit de utile pentru cei care urmaresc discutiile de aici.
Va rog luminati-ma intr-o chestiune fiscala: o societate romaneasca (SRL) cu venituri preponderent in valuta, poate distribui actionarilor dividende in valuta incasata, fara sa mai faca schimbul valutar?
In situatia in care raspunsul este afirmativ, ce formalitati trebuie indeplinite pentru a face legal acest lucru?
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns documentat.
Buna ziua.
Va rog poate ma ajutati sa clarific o nedumerire: pentru un IMM cu doi angajati (ambii cu studii superioare - ingineri, dintre care unul este si asociat unic), este necesara intocmirea / actualizarea / pastrarea cartilor de munca de catre o firma de specialitate sau de o persoana autorizata / specializata (alta decat unul dintre cei doi) sau se consemneaza si se conserva la sediul firmei respective (impreuna cu pastrarea dovezii tuturor darilor si taxelor aferente)?
Mai clar: unde sunt pastrate cartile de munca ale celor doi angajati (unul este si asociat unic) ai unui SRL ?
Rog raspuns cu referire la acte normative in domeniu.
Multumesc anticipat.
Va multumesc pentru operativitatea raspunsului Dvs.
Daca este posibil sa-mi specificati actul normativ (nr., data publicarii / intrarii in vigoare, emitent, etc.) prin care au fost anulati coeficientii de ierarhizare ar fi grozav.
In ceea ce priveste dividendele (pe anii 2010, 2011), este posibila ridicarea lor de catre asociatul unic fara plata procentelor aferente asigurarilor medicale, CAS, somaj, etc. si dupa ce interval de la angajare?
Distinct de acest subiect, poate ma mai ajutati sa clarific o nedumerire: pentru IMM-l respectiv cu cei doi angajati (ambii cu studii superioare - ingineri), este necesara intocmirea / actualizarea / pastrarea cartilor de munca de catre o firma de specialitate sau de o persoana autorizata/specializata (alta decat unul dintre cei doi) sau se consemneaza si se conserva la sediul firmei respective?
Rog raspuns cu referire la acte normative in domeniu.
Multumesc anticipat.
Speta: un IMM are un asociat unic (fara alte surse de venit) si un angajat (altul).
Intrebarea: 1. Daca acest asociat vrea sa-si dea un salariu lunar in asa fel incat sa beneficieze de asigurare medicala, etc, care ar trebui sa fie cuantumul acestuia (are studii superioare)?
2. In situatia in care face acest lucru, care sunt taxele/darile corespunzatoare eventualelor dividende la ridicarea acestora?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile calificate.
La multi ani.:vishenka:
Fa-ti un cadou - ia-ti portia cuvenita de libertate.
Totul se va rezolva in timp si va veti impaca, dar de la distanta.
Vezi ca nu mai ai multa vreme la dispozitie.
Oricum, ia in serios zicala - "mai bine remuscari decat regrete".
NU MAI STA. PLEACA. DEPARTEAZA-TE.
INDRAZNESTE SA-TI CONSTRUIESTI SINGURA FERICIREA.
ESTE TOT CE AI.
@vallentin24
Nu te potolesti.
Probabil cineva, o data, va reusi sa te ridice de pe scari sau te va ajuta sa iesi din lift.
Vei vedea ca din acel moment nu vei mai dori sa asculti muzica tare, nici tu si nici sotia ta.
Nepatrunse sunt caile Domnului.