avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate Ryana13

Activitate Ryana13

Răspuns la discuția Evaluare imobiliara
Multumesc!!!
Răspuns la discuția Evaluare imobiliara
problema este ca vanzatoarea a declarat judecatorului (in cadrul procesului civil) ca ea nu poate si nu putea niciodata sa execute lucrarile la care s-a obligat... Daca instanta va decide rezolutiunea contractului de v-c, garantia adusa bancii nu va mai exista...
Cum banii acordati de banca au fost destinati vanzatoarei (de rea credinta), in prezent eu acopar prejudiciul creat bancii (prin obtinerea unui credit, de care s-a bucurat vanzatoarea!!!, nu EU, caci eu am ajuns sa platesc pretul unui bun pentru care nu exista raport de egaliatate intre contraprestatii...
In timp am constatat ca vanzatoarea avea si relatii cu banca in cauza, in care a si ajuns ulterior sa lucreze...
Răspuns la discuția Evaluare imobiliara
D-le Jocandi Causa, multumesc pentru atentia acordata! Ati intuit bine, in conflict sunt cu vanzatorul care nu si-a executat obligatiile, dar pretul l-a incasat doar cu sprijinul (direct sau indirect) al evaluatorului, intrucat raportul prezentat a condus la obtinerea de catre mine a creditului destinat exclusiv platii terenului! Prin intrebarea "Cui sa ma adresez?"ma refeream la Parchet, ANEVAR... ??? Inteleg ca parchetului...
Am achizitionat un teren, pretul achitat INCLUZAND si UTILITATILE pe care vanzatoarea se obliga sa le asigure in viitor. Pentru achitarea pretului, socitit un credit unei banci. Aceasta din urma imi propune un evaluator agreat de ea, pentru efecuarea evaluarii terenului destinat ipotecarii. Evaluatorul imi determina valarea sa prin metoda comparatiei cu alte terenuri, atentie - uitilate! Utilatile nu s-au mai realizat nici pana astazi (termenele de executie sunt depasite), si nici nu se vor mai realiza... A procedat corect evaluatorul? Cui sa ma adresez, ce raspundere i se poate atrage?
Răspuns la discuția inselaciune???
este vorba de lucrari de infrastructura tehnico-edilitara si cai de circulatie...
Discuție inselaciune???
Daca cineva se obliga prin contract autentic sa execute lucrari de constructie fara a avea dreptul sa i se elibereze autorizatii de constructie, savarseste o fapta ce imbraca forma inselaciunii???
Dar asumarea unei obligatii, pe cheltuiala unei terte persoane, fara ca beneficiarul lucrarii (ce urma sa se realizeze prin executarea obligatiei) sa aiba consimtamantul acestei terte persoane ca intr-adevar va suporta cheltuiala, ci persoana isi asuma obligatia si sustine ca, costurile vor fi suportate bazandu-se doar pe un contract anterior incheiat intre titularul obligatiei si terta persoana, cum o incadrati????
Ati verificat in telefonul d-vostra daca aveti in istoric apeluri numarul de telefon din Los Angeles? Ar fi o verificare prealabila a initierii unui astfel de apel catre acel numar...
Se iau in considerare la determinarea indemnizatiei doar zilele lucratoare (asadar, indemnizatia va fi diferita de la luna la luna, functie de acest numar de zile lucratoare!)

important este calculul mediei zilnice!

Pentru exemplificare consideram urmatoarele:
1.Indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca pentru cancer (cod 14)
Suma veniturilor din ultimele 6 luni: 12.000 lei
Numarul de zile aferente veniturilor din ultimele 6 luni: 127
Media zilnica a bazei de calcul: 12.000 lei : 127 zile = 94,4882 lei/zi
Cod de indemnizatie 14 - procent 100%
Total zile lucratoare aferente concediului medical: 21 zile, din care:
- zile lucratoare suportate de angajator : 5 zile
- zile lucratoare suportate din FNUASS : 16 zile
Total indemnizatie 21 zile x 94,4882 lei/zi x 100% = 1.984lei
Indemnizatie suportata de angajator: 5 zile x 94,4882 lei/zi x 100% = 472 lei
Indemnizatie suportata din FNUASS: 16 zile x 94,4882 lei/zi x 100% = 1.512 lei
Răspuns la discuția contract vanzare-cumparare teren
exista cumva si inselaciune? o executare a lucrarilor ar impune costuri de ordinul sutelor de mii de euro, plus obtinerea anticipata a autorizatiilor de constructie- executie lucrari, care, nu se elibereaza oricarei persoane, nu? Vanzatoarea, care a incasat prin pret si contravaloarea utilitatilor se afla in imposibiliatate de a-si executa obligatiile!
Buna ziua tuturor!

Speta este urmatoarea: am cumparat un teren (cu utilitatile incluse in pret). La data tranzactiei, terenul nu era scos din extravilan, trecut in intravilan extins prin PUZ aprobat si nu exista nici o retea de utilitati publice. Am achitat pretul, vanzatoarea obligandu-se sa "asigure introducerea retelei de apa, canalizare, energie electrica sa asigure pietruirea drumurilor, cheltuielile in acest sens fiind suportate de S.C. X., conform contractului anterior incheiat intre vanzatoarea din contractul meu si beneficiarul PUZ-ului, primul proprietar al parcelei. Obligatiile au avut teremene expres stipulate, ele insa au expirat... In prezent, nici o retea nu este executata, nu exista drum pietruit. S.C., la cerere, a instrat in procedura generala de insolventa... Cum incadrati aceasta situatie, ce actiune judiciara (civila, penala...)pot demara? Prejudiciul meu este imens, intrucat eu nu pot primi autorizatie de constructie pentru terenul meu curs constructii, intrucat retelele edilitare nu sunt executate si exista interdictie de eliberare impusa prin HCL de aprobare PUZ, iar cuantificat e la cca. 70% din pretul achitat!!!!

Multumesc pentru timpul acordat!

.... multumesc mult!!!!!