Am facut cerere de anulare a penalitatilor pe care le am de platit la ANAF intrucat am platit datoria si am primit o decizie de amanare a acestora.Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac in continuare pentru a mi se anula conform OUG.44/2015. In acea decizie nu scrie ce trebuie sa fac.
Multumesc.
Buna ziua.
In data de 25.03.2005 firma la care am fost aspciat unic a fost dizolvata iar in 21.06.2016 a fost radiata conform art.31 al.5 din Legea 359/2004 de catre Registrul Comertului fara lichidare pentru nedepunerea bilanturilor.Firma a rama cu TVA neplatit.In data de 19.09.2006 se face o dispozitie de retinere de catre seful Administratiei Financiare pe numele meu personal.Abia in anul 2008 mi se face poprirepe pensie.Am achitat TVA in numele meu si in continuare lunar achit cate o suma din penalitati.Am facut o cerere de anulare a penalitatilor conform legii si mi s-a transmis de la finante ca nu are obiect cererea intrucat nu figurez cu datorii la ei.Interesant ca eu in fiecare luna ma duc la ghiseu cu cartea de identitate si platesc pe numele meu penalizarile.
Va rog sa imi spuneti daca finantele aveau dreptul sa imi retina mie sumele mai sus mentionate.
Va multumesc
Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti daca un contabil cu studii medii este angajat la o firma are dreptul de a semna declaratiile lunare care se depin la finante.
Multumesc.
Buna ziua.
In data de 20iunie 2006 firma la care am fost unic asociat a fost radiata cu lichidare prin insolventa.In 2009 mi s-a pus poprire pe pensie pe motiv ca am de platit TVA de la firma si platesc si in ziua de azi.Va rog sa imi comunicati daca trebuia sa ma oblige finantele publice la plata acestei datorii pe persoane fizica intrucat firma a fost radiate in urma cu 3 ani.
Multumesc.
Buna ziua.
Va rog sa ma lamureasca cineva cu termenul prescriptie.Despre ce este vorba:Am castigat un proses in instanta cu adaugarea la vechime a pensiei de boala iar dif.de bani am primit-o numai cu 3 ani in urma,casa de pensii spunand ca a trecut termenul de prescriptie in urma cu 6 ani asa prevede in Codul Fiscal dar eu nu am gasit art.din Codul Fiscal in care sa scrie ca Statul este dator numai in cazul in care persoana fizica este datoare.
Am avut de platit TVA din anul 2000.L-am achitat in intregime in anul 2008 iar acuma platesc penalizarile in rate la ANAF.As dori sa stiu daca aceasta datorie nu s-a prescris.Multumesc.
Sant angajata la o firma mica in functia de contabil,nu am studii superioare dar eu fac toate inregistrarile contabile va rog sa imi spuneti daca pot semna bilantul contabil.