Buna ziua,
Ma ocup de salarii la firma la care lucrez. Ma confrunt cu situatia in care un angajat intrat in februarie de exemplu, in aprilie isi ia concediu medical 01. am inteles ca angajatul trebuie sa aiba 6 luni lucrate la firma, stagiul de cotizare, ca firma sa ii poata plati concediul. el daca are doar doua luni, firma trebuie sa ii plateasca? nu are nici adeverinta de la ultimul loc de munca/sau are intrerupere....deci nu ii pot trece salariile pe ultimele sase luni.
Va rog sa ma lamuriti daca puteti, in cazul in care angajatul nu are stagiul de cotizare, eu ce ii platesc?
Multumesc!!
el nu a dispus recurs pt ore de vizita, ci pt custodie comuna, asta a fost motivul. avocatul meu a zis ca pt ore de vizita trebuia sa deschida alt proces, dar el nu a cerut asta, ci custodia comuna. a mai spus ca daca, in cel mai rau caz, i se acorda lui asa ceva, vom face si noi, la randul nostru, recurs... nu mai inteleg nimic, si avocatul parca nu ma lamureste bine
cand am obtinut incredintarea minorulul, la care el a facut recurs, era obligat sa imi plateasca pensia alimentara si cheltuielile de judecata, dar el nu mi-a platit nimic pana in prezent. este posibil ca in cazul in care el castiga custodia comuna, sa nu imi mai plateasca cheltuielile de judecata pt procesul de recurs si celalalt?
si poate lua copilul cand doreste, fara sa ma pot opune? sau se va stabili program de vizita? de fapt, este posibil sa o si obtina, in conditiile pe care eu le-am mentionat mai sus? eu sper ca nu va putea, fiindca nu as vrea sa mai depind de el ca si pana acum la luarea deciziilor, oricum este un total iresponsabil, am dovedit cu martori ca nu i-a trimis copilului nici bani nici cele de trebuinta cu cateva luni inainte sa deschid procesul...am mari emotii
anuntarea tatalui in legatura cu plecatul minorului in afara tarii de exemplu, plus ce ati mai mentionat, inseamna sa isi dea si acordul?
buna ziua. am trait in concubinaj cu tatal copilului meu, dar ulterior ne-am despartit. Am obtinut hotarare judecatoreasca pt incredintare minor si pensie alimentara in favoarea mea, caci el nici nu s-a prezentat, locuind in alta tara. el a facut recurs inainte de a ramane hotararea definitiva si irevocabila, prin care cere custodia comuna a copilului (si nu ore de vizita). as vrea sa stiu ce presupune aceasta custodie comuna, si ce ar putea el obtine, in conditiile in care eu l-am crescut singura aproape, el nefiind prezent aproape deloc, si nu recunoaste ca are loc de munca in strainatate.
atunci inseamna ca am stat in concediu de maternitate mai putin de 2 ani, ca pana in iulie am avut concediul la care as fi avut drept dar nu am stiu de el, iar dr a zis ca pot sa il iau si dupa, sa nu il pierd. dar banii i-am luat 600 lei, ca pt o perioada de 2 ani. :-/
buna seara,
am nascut in 11 martie 2011, fara sa imi fi luat zilele acelea de concediu prenatal la care as fi avut dreptul (nu sunt prea documentata cu privire la asta). asa ca le-am luat incepand din 1 martie 2011 pana in iulie 2011. pana atunci am fost in concediu medical. apoi am primit de la firma decizia de suspendare, si din iulie 2011 sunt in concediu de maternitate. acum mai am mai putin de doua luni pana cand copilul implineste doi ani, si nu stiu daca trebuie sa ma intorc la serviciu sau voi beneficia de indemnizatie doi ani de cand am intrat in concediu de mat. deci cand implineste doi ani trebuie sa ma intorc la serviciu, sau trebuie sa stau pana cand se implinesc doi ani de la data intrarii in concediu, adica iulie 2013 va fi .... sunt tare derutata.
sper sa ma puteti ajuta cat mai repede
va multumesc!!!!:">