Din cate stiu nu se poate fara partaj judiciar.Creditorul poate sa ceara partajul judiciar ,fara partaj nu are cum sa inainteze in procedura in vederea vanzarii la licitatie a bunului.
Buna ziua,
Ajutati-ma va rog cu o parere in urmatoarea situatie:
Firma socrului meu a concediat 3 salariati prin desfiintarea postului ,acei salariati au contestat in instanta decizia respectiva fostii salariati avand in final castig de cauza instanta anuland decizia de concediere si obliga firma sa ii reangajeze si sa le achite salariile retroactiv.Ideea este ca dupa concediere firma a mai fost activa cateva luni,in momentul de fata nu exista nici un contract activ,nu exista incasari ( activeaza in domeniul lucrarilor de instalatii electrice-prestari servicii ) si nici angajati .
Unul din contestatari a apelat deja la un executor judecatoresc pentru a pune in aplicare decizia instantei.Un avocat ne-a sfatuit sa respectam hotararea instantei si sa ii reangajam iar la o zi dupa incheierea contractului de munca sa mergem la somaj si sa ii trimitem in somaj pentru ca firma nu are activitate,nu se incaseaza nimic.
Cum credeti ca ar fi corect si legal sa procedam?
Multumesc anticipat!
M-ar ajuta cumva daca in cerere mentionez faptul ca sunt la prima abatere si faptul ca firma este nou infiintata (octombrie 2013) .
Am citit ca si angajatii platesc amenzi de la 500 -1000 ron pentru munca la negru,in ce conditii sunt si ei sanctionati de catre inspectorii ITM? Doar in cazul unui control inopinant sau si in urma unei sesizari?
Care ar fi capetele de cerere?
1.Inlocuirea amenzii cu un avertisment,
2.Dovedirea existentei unui raport de munca intre salariati si societate-aici pot veni cu dovada platilor salariale si a taxelor la finante ,eliberarea unei adeverinte de salariat
Da,mandatul postal,le-am trimis banii prin posta
Buna seara,
Trei din fostii mei angajati au inaintat o plangere la ITM pentru neplata salariilor restante pentru lunile noiembrie si decembrie 2013.
Cei trei au fost angajati in luna octombrie,au fost inregistrati in Revisal,le-au fost platite contributiile catre stat dar nu au semnat contractele de munca,au fost chemati sa le semneze si nu s-au prezentat la momentul respectiv.
In urma controlului le-am trimis prin mandat postal sumele datorate si am primit amenda 30000 ron pentru munca la negru deoarece nu aveam contractele semnate.
Doamna inspector mi-a acordat un ragaz de 2 zile in care sa incerc sa ii conving pe fostii mei salariati sa semneze contractele dar evident ca acestia au refuzat.
Aceeasi doamna inspector mi-a recomandat sa contest amenda argumetand faptul ca salariatii erau inregistrati in Revisal,aveau taxele platite si mai mult decat atat doi din ei au primit o adeverinta de salariat in perioada respectiva.
Va rog sa imi spuneti daca mai e considerata munca la negru atata timp cat exista inregistrari in Revisal,taxe platite la zi,adeverinte de salariat eliberate?
Am vreo sansa de castig daca fac contestatie?
Multumesc!
Buna ziua,
Am achizionat un autoturism din Italia dupa care pentru a nu plati taxa de poluare am apelat la un avocat care a deschis un proces in care solicita serviciului de inmatriculari sa accepte inmatricularea masinii fara achitarea taxei de poluare motivand faptul ca aceasta taxa nu este legala.
Mentionez ca cererea depusa in instanta este pe numele altcuiva deoarece persoana in cauza locuieste in jud.Tulcea unde nu dureaza mai mult de 2 luni un proces.Cererea a fost acceptata si acum ar trebui sa inmatriculez masina dar vreau sa stiu daca am cum sa inmatriculez pe numele meu facand un contract de V-C cu persoana pe numele caruia s-a facut actiunea in instanta.Contractul de V-C poate fi facut acum sau trebuie intai sa inmatriculez masina pe numele persoanei care a facut cererea si dupa aceea sa o radieze si abia dupa sa fac contractul de V-C . Ideea este ca nu as vrea sa platesc de 2 ori rar-ul . Sper ca ma puteti ajuta cu aceasta informatie.
Multumesc !