avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Punere in aplicare sentinta concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Punere in aplicare sentinta concediere abuziva

Buna ziua,

Ajutati-ma va rog cu o parere in urmatoarea situatie:

Firma socrului meu a concediat 3 salariati prin desfiintarea postului ,acei salariati au contestat in instanta decizia respectiva fostii salariati avand in final castig de cauza instanta anuland decizia de concediere si obliga firma sa ii reangajeze si sa le achite salariile retroactiv.Ideea este ca dupa concediere firma a mai fost activa cateva luni,in momentul de fata nu exista nici un contract activ,nu exista incasari ( activeaza in domeniul lucrarilor de instalatii electrice-prestari servicii ) si nici angajati .
Unul din contestatari a apelat deja la un executor judecatoresc pentru a pune in aplicare decizia instantei.Un avocat ne-a sfatuit sa respectam hotararea instantei si sa ii reangajam iar la o zi dupa incheierea contractului de munca sa mergem la somaj si sa ii trimitem in somaj pentru ca firma nu are activitate,nu se incaseaza nimic.
Cum credeti ca ar fi corect si legal sa procedam?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 11 Iunie 2015
andreea-milo a scris:

....Un avocat ne-a sfatuit sa respectam hotararea instantei si sa ii reangajam iar la o zi dupa incheierea contractului de munca sa mergem la somaj si sa ii trimitem in somaj pentru ca firma nu are activitate,nu se incaseaza nimic.
Cum credeti ca ar fi corect si legal sa procedam?

Multumesc anticipat!

Sunt de acord cu sfatul dat de acel avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dana canaziru dana canaziru cum se procedeaza pt somaj? ce documente sunt neces (vezi toată discuția)
Desfiintare post marinelasg marinelasg Buna ziua, recent am primit vestea ca pozitia de Director Adjunct pe care o ocup de 1 an va fi desfiintata. Societatea mi-a comunicat ca am 2 optiuni: 1. ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)