Multumesc mult pentru raspuns. Cauza s-a amanat si a fost retrimisa in Camera de Consiliu
Daca cercetarea penala s-a incheiat in decembrie anul trecut... pot beneficia de prevederile noului cod penal? Ma intereseaza daca interceptarile telefonice de dinaintea aducerii la cunostinta ca sunt cercetat penal mai sunt valabile
Dar pot sa ma prezinta fara avocat, si sa il angajez ulterior? Trebuie sa anunt ca nu am avocat?
La primul termen al unui proces penal la care am fost citat am depus cerere de acordare a unui nou termen pentru angajarea unui avocat. Ca urmare, din lipsa de procedura precum si pentru angajarea unor avocati pentru cei implicati in proces, s-a acordat un nou termen.
Problema mea consta in faptul ca din lipsa banilor momentan nu am reusit angajarea unui avocat pentru a se prezenta la acest termen. In acest sens intrebarea mea este daca ma pot prezenta lacest termen ,acest sens, fara avocat ,sau daca mai am dreptul de a cere un nou termen fara a fi acuzat de rea credinta.
In eventualitatea unui raspuns va multumesc anticipat..
Dosarul inca este la DIICOT si se administreaza probe...
Caracterul urmarii penale nu este secret ci doar nepublic. In ceea ce priveste studiul probelor de la dosar, consider ca am acest drept, conform art 6 din Conventia Europeana asupra drepturilor Omului, mai ales in conditiile in care asupra mea s-au luat masuri punitive fara a fi justificate. In ceea ce priveste caile de atac , conform ccp , au fost epuizate, neavand alta posibilitate decat sa ma adresez procurorului ierahic superior si care de altfel nu mi-a raspuns desi a trecut termenul legal
In cazul acesta ma pot adresa la CEDO?
In principiu... daca a fost prins in la controlul vamal , adica in Punctul de Trecere a Frontierei, si daca cantitatea de tigari nu depasea antrepozitul fiscal se aplica amenda administrativa (minimum 5000 Ron) der egula proprietarului masinii, dar depinde si de declaratiile acestuia.
Mentionez ca intr-un dosar penal instrumentat de DIICOT mi se aduce calitatea de invinuit. Dupa perchezitia auto si domiciliara se ridica o serie de bunuri care nu au legatura cu cauza, bunuri care ulterior mi se restituie dupa lungi insistente si petitii adresate numeroaselor institutiii. mi se reproseaza acest lucru de catre procurorul de caz si ca reactie imediata dupa ce mi se returneaza lucrurile ... acestea dispune instituirea sechestrului asigurator asupra locuintei si autoturismului, autoturism care a fost indisponibilizat anterior la perchezitie si ulterior sechestrului lasat in custodia mea.
Vazand aceste masuri punitive, contest sechestrul la procurorul superior dar nu primesc raspuns desi a trecut termenul legal, si solicit procurorului de caz o cerere de studiu a probelor la dosar, invocand caracterul nepublic al urmariri penale , coroborat cu jurisprudenta CEDO , motivand necesitatea unei aparari pertinente.
Mi se raspunde cererii cu o rezolutie prin care cererea este respinsa dat fiind ca "nu exista nici un text de lege care sa oblige organul de cercetare penala sa puna la dispozitia invinuitului dosarul cauzei pentru studiere". As dori sa aflu daca acest lucru este un abuz , daca poate fi contestat si unde.
Va multumesc anticipat
Carei institutii trebuie adresata o petitie in acest sens?