avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complice la contrabanda sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complice la contrabanda sau nu?

un prieten pleaca cu masina sa la ukraina sa aduca tigari.eu ai spun sa ma ia si pe mine pana la ukraina deoarece vreau sa cumpar niste marfa[ ulei,zahar,pateuri,peste]. la vama il opreste pt control.ai gaseste tigarile.el declara ca tigarile le-a cumparat ,iar masina este a lui. eu am spus ca nu stiu nimic de tigari si ca i-am platit ca sa ma duca pana la ukraina sa cumpar cate ceva. ce patesc daca ma aflam in masina lui.? intru la complice la contrabanda? sau primesc amenda ca eram in masina lui? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danield11 , utilizator 19:38, 4 Martie 2013
Puteţi fi bănuit de complicitate, dacă în urma cercetărilor se dovedeşte că l-aţi sprijinit în vreun fel în demersul lui .
In principiu... daca a fost prins in la controlul vamal , adica in Punctul de Trecere a Frontierei, si daca cantitatea de tigari nu depasea antrepozitul fiscal se aplica amenda administrativa (minimum 5000 Ron) der egula proprietarului masinii, dar depinde si de declaratiile acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contrabanda legea nr.86/2006 cristian_tax cristian_tax Va salut! Daca se poate,as avea nevoie de ceva lamuriri.Am avut o perchezitie domiciliara, unde mi-au fost gasite de catre organe 15 cartuse de tigari ... (vezi toată discuția)
Abuz vamal okrda okrda am luat la ocazie pe o femeie sa treaca vama si la control vamal au gasit tigari in bagajul ei care era pe banca de verificare nu la mine in masina si atunci ... (vezi toată discuția)
Detinere produse accizabile in afara antrepozitului fiscal nicolaehaj nicolaehaj Buna, Cu amabilitatea Dumneavoastra distinsi profesionisti ai dreptului as dori sa imi clarific o anumita situatie legata de detinerea produselor accizabile ... (vezi toată discuția)