avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Ipuz

Activitate Ipuz

Răspuns la discuția Distanþa între cladiri
multumesc
Răspuns la discuția Distanþa între cladiri
Multumesc pentru raspuns, dar nu stiu in baza carei legi sa dau in judecata. Exista o prevedere actuala care sa reglementeze aceste situatii?Inca oadata multumesc.
Nu știu unde să întreb si am decis sa ma adresez dumneavoastră , în ceea ce priveste situatia ce o s-o relatez.
Locuiesc la un bloc cu 3 etaje, construit în 1965. Distanta dintre blocul meu si cel vecin este conform regulilor, respectand amprenta de umbra. De curand a intrat in posesia terenului sefa serviciului de urbanism din localitate, dupa ani lungi de procese. Ea doreste sa ridice o cladire de trei etaje pe acest loc, pana la 1,5 m de blocurile cu care se va învecina. În felul acesta nu vom avea lumină si soare in apartamente. Va rog sa imi spuneti dacă este o cale legală de a impiedica aceasta constructie. Stiu, trebuie să îi respect dreptul de proprietate dar si ea pe al meu.
O alta constructie, de peste drum, un magazin, ce a fost ridicat tot asa, ca urmare a acestui lucru valoarea apartamentelor din blocurile respective a scăzut cu 25 % fata de cele din împrejurimi.
Cu multumiri
Răspuns la discuția Valabilitate pasaport
Mul'umesc, in august trebuie sa plec in Moldova.
Am pasaport eliberat in 2006 si este trecuta ca data de expirare 19 oct 2016. Mai este valabil sau nu? Intreb acest lucru pentru ca instabilitatea legislativa poate are vreo chichita si nu vreau sa fiu intors de la granita Multumesc

Răspuns la discuția Editare publicatie lunara
Ipuz a scris:

Ipuz a scris:

V-aș ramane profund îndatorat daca imi vetii lămuri următoarea dilema:
As dori să editez o publicație lunară. Costul de tiparire se ridică la 120 lei. Pentru a prelua publicitate și a o putea vinde la chioșcurile de ziare ce trebui să fac? Trebuie sa fac PFA? Cat costă? În cazul în care nu mai pot publica ce fac cu PFA. Cat costă desființarea lui.
Menționez că încasările nu le doresc pentru profit ci doar pentru susținerea publicației și eventual dezvoltarea ei.
Am nevoie de contabil pentru PFA?

Mulțumesc, anticipat IPU


Vin cu urmatoarele precizari:
Trebuie sa platesc contabil?
Pentru plata autorilor cum se procedează?
Publicitatea va avea sub 100 lei valoare. O înregistrez?


Răspuns la discuția Pensia anticipata
Multumesc mult
Răspuns la discuția Pensia anticipata
Multumesc pentru raspuns! as dori inca o lamurire, de fapt 2.
1. Daca angajatorul nu a depus nimic si nu vrea sa depuna care este solutia legala?
2.Locuim in Oltenita si firma are sediul Giurgiu. Carei case de pensii trebuie sa se adreseze? Calarasi sau Giurgiu.
Inca odata multumesc anticipat
Sotia mea are 58 de ani si 38 si 6 luni de ani vechime. A dorit sa inainteze actele pentru pensie anticipata fara penalizare si a aflat ca ultimii doi ani nu are platita nici o contributie catre stat de angajator.Acesta i-a spus ca n-are bani sa plateasca, iar firma este aproape de faliment. Cum poate sa rezolve favorabil situatia, sotia mea? De unde poate lua o dovada cu stagiul de cotizare pentru a merge la tribunalul muncii? Cu stima si multumiri anticipate!
Răspuns la discuția Filmarea si fotografiatul in tren
Neregulile mă deranjeaza. Ca urmare a articolului apărut am primit un raspuns, bizar. Trenul trece prin zone cu populație romă și n-au ce face! legală vreau să știu. Eu dacă merg la restaurant și fac poze cu prietenii, nu este cam acelasi lucru?